Uzun süredir sessiz sedasız gelen Capone filminden fragman yayınlandı. Eğer “İtalyan mafyası, 1940’ların sonları, puro, uff tam benim olayım bu!” diyorsanız hemen bir bakın deriz.

Tom Hardy başrolde, Al Capone’u canlandırıyor, yönetmen koltuğunda ise Josh Trank oturuyor. Diğer isimler arasında ise Linda Cardellini, Matt Dillon, Kyle MacLachlan, Noel Fisher var. Filmin kayda değer tarafı olayların doğrudan ortasında yer almayacak oluşumuz. Anlatımı mahpus damlarına çoktan düşmüş Capone’un flashbackleri ile sağlayacak film. Yavaş yavaş zihinsel sıkıntılar çekmeye başlayan suçlunun zihninden izleyeceğiz olayları. Ve fragmandan anladığımız kadarıyla geçmişin fazlasıyla şiddetli ve kanlı olduğu kesin. Bu doğal bir tercih çünkü Al Capone gerçekten de frengiden ölüyor ancak beyni de enfekte oluyor ve bu bunamayı da beraberinde getiriyor.

33 yaşında hapse girmiş, diğer suçları bir türlü kanıtlanamadığından vergi kaçakçılığından hüküm giymiş Al Capone’u Tom Hardy’nin canlandırması tabii ki hayranları mutlu etti. Bizim ise karakter konusunda tek bir itirazımız var, makyajı henüz tamamlanmamış duruyor. Yaraları elbette kendisinin önemli bir parçası ancak makyajı tam oturmamış gibi duruyor.

Pandeminin en çok etkilediği alan eğlence sektörü oldu, sinema ve tiyatrolar teker teker kapatıldı, bunu görüyoruz. Günlerdir eğlence şirketlerinin nasıl yakında iflaslarını açıklayacakları ile ilgili haberler okuyoruz. Ama bir filmin, bayağı uzun metrajlı bir filmin beyaz perdeden önce internette yayınlanmaması şaşırtıcı değil mi? İstediğimizde her şeyi sanal ortama taşıyabiliyor oluşumuz ister istemez ilginç geliyor. Sinema kültürünün zaten azaldığı bugünlerde, sosyal mesafe kavramıyla da yeniden tanışınca sinema salonlarını çöpe attık. Yönetmen Josh Track’in söylediklerine göre yazın sonunda filmi vizyona sokmak isterlermiş, demek ki daha uzun bir süre salonlar boş kalacak. Böylece streaming servislerine olan bağlarımız da güçleniyor tabii. Peki filmi bir kere izleyen gidip bir daha bilet alır mı? Ya da salonları tekrar doldurduğumuz günleri ne zaman göreceğiz?

İsmi ilk başta Fonzo olarak tasarlanan Capone, 12 Mayıs’ta görücüye çıkacak. O zamana kadar Tom Hardy’yi biraz daha görmek isterim derseniz BBC’yi açmanızı öneririz; kendisi, daha önce Jodie Whittaker’dan David Tennant’a pek çok ünlünün masal okuduğu Cbeebies’de, yatmadan önce çocuklara masal okuma görevini 27 Nisan’dan 5 Mayıs’a kadar devralacak. Eğer o zamana kadar Al Capone’u bir kez daha görmek isterseniz de uzun bir liste var; böylece mesela Untouchables’ı izleyebilir, ‘Robert De Niro mu, Tom Hardy mi daha iyi canlandırdı bu adamı?’ gibi hararetli tartışmalara girebilirsiniz.

Siz ne diyorsunuz? Filmi izlemeyi düşünür müsünüz?

Author

İstanbul'da yaşıyor, buraya yazacak havalı bir şey de bulamadı. @charles_bourbaki

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.