887015_detay
114 senoktokatrilyon 17 senseptenkatragintrilyon!

Habertürk’te başlık: Bill Gates’e kafa tutan Türk! Merak edip tıklıyor insan.

Her halde bu vatandaşım bir yazılım yazmış, bir işletim sistemi geliştirmiş… Hiç olmadı bir bilgisayar ile alakalı bir şey yapmış? Microsoft’un tablet konusundaki sıkıntısını çözmüş, Xbox’a rakip çıkartmış?

Haydi hiç olmadı, adam Gates Kanser Vakfı’ndan daha faydalı bir kanser çaresi düşünmüş?

Neyse haberimize bakalım:

Efendim Samsunlu matematikçi Aydın Cerit, Kainatı Dolduran Sayılar isminde bir teori geliştirmiş.

Olabilir, geliştirebilir. İnsan hala merak ediyor, “Bu adam neden Bill Gates’e kafa tutuyor?” diye.

Haberin bundan sonrası ise deliliğin dağlarından mazlum, bazlama ve çemen kokan ovalara hızla inen bir yamaç, buzlu zeminde kabak terlikli bir kuru yük kamyonu gibi… Aynen alıntılıyorum:

Ben sayılar üzerinde ortalama 10 yıldır çalışmalar yürütüyorum. Büyük sayılar geliştirmiştik. Bu da hedeflerimi büyüttü. Araştırmalarım sonucu kainatın çapının 156 milyar ışık yılı olduğunu tespit ettim. 156 milyar ışık yılı hacimli bir küp düşündüm.

O hacme ne kadar rakam sığabilirdi düşündüm. Yani bir santime 3 rakam sığabilir. Bu rakamları hesapladım bu ortalama 10 üstü 3 tane rakam sığdı. Bu da 10 dotrigintilyon yapıyor. 450 basamaklı bir üs oluşturdum.

Bu da 114 senoktokatrilyon 17 senseptenkatragintrilyon diye devam eden 388 milyar 725 milyon 226 bin 999 şeklinde tüm rakamları belli bir üs tamamladım. Bunu onun kuvvetinde yazıp bir eksilttiğim zaman ortaya çıkan 9’ların sayısı da yine de 114 senoktokatrilyon oldu.

Demek ki bu sayı bir kainatı doldurmayacağı gibi 10 üstü 320 kainatı dolduracak bir sayı oldu. Bu sayınında 2 bin 501 bir sağ komşusuna giderek bin 250 sayıdan asal olmayanı da eledim. Geriye 84 sayı kaldı. Sonuç olarak hesaplamaların gereği kainatları dolduran sayıların anlamına da KADOS dedim.

Kainatın çapını tespit etmişsin abi sen, daha ne uğraşıyorsun? “Bir santime 3 rakam sığabilir” noktasında ayrıca tükendim.

Facebook’tan süper bir vatandaşın (Ozz) yorumu ile kapatıyorum:

ya bu ne saçmalıktır ya. bu halk neden bıkmadan usanmadan, bilimle, ona buna kafa tutmaya çalışıyor ya? bıktık “niğdeli mucit, kırşehirli astronot, çorumlu çılgın fizikçi” falan, yok öle bişey ya. cehalet; bilinci, utancı falan kulunç etmiş durumda.

Ayrıca Giresunlu kardeşimizin füze atarı da takdire şayan!

http://www.youtube.com/watch?v=O_aXNNr5pWE

Diyeceğim o ki, kafasını bir şeylere takıp uğraşan bu vatandaşlarımız da damarlarının bir yerinde senden benden ağır GEEKler! Asıl sıkıntı doğru şekilde çalışmak, ilerlemek yerine “Oldu da bitti” yaklaşımı, bir de üstüne medyanın “Helal olsun!” diye gaz vermesi… “Türk mucit” böyle bir şey ise mucit olacak kapasitede vatandaşlar işletme okur, reklamcı olur!

– cs

Author

Türkiye'nin ve dünyanın en büyük bileklik şeker üreticisi, sucuk distrübütörü, prodüksüyon şeysi ve maydonoz fatihi.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.