Disney, Marvel’ı ve Star Wars’u bünyesine katmadan önce en çok iki şeyle anılırdı. Birincisi hala daha ilk sırada bahsedilmesi gereken, Disney prensesleriydi. İkincisiyse elbette tema parklardı. Disney’in dünyanın dört bir yanına taşıdığı Disneyland tema parkları, kahvaltı sohbetlerinden tutun en baba filmlere kadar her yerde çocukların en büyük arzusu olarak anılıyordu. Disneyland’e coşmayanlarsa (biz de şaşırdık, varmış böyle insanlar) hepsi Disney’in elinden çıkma Animal Kingdom, Blizzard Beach, Hollywood Experience gibi sonu olmayan tema parklardan en azından birine yükseliyordu.

Bu parkların artık cazip eğlenceler olmadığını söylemiyoruz. Fakat Disney’in koca bebeği doğduğundan beri Disney denince akla önce Marvel Cinematic Universe geldiği karşı konulamaz bir gerçek. Bütün eğlence hayatımızı domine etmeyi kafaya koymuş Disney elbette bunun farkında ve tam da bu yüzden iki evladını buluşturacak bir projenin peşinde: Marvel temalı devasa bir eğlence parkı. Buraya kadar her şey tıkırında değil mi? Peki size Disney’in bu parkta hiçbir koşul altında “Marvel” adını zikredemeyeceğini söylesek ne dersiniz? Yaşadığınız şaşkınlığı Universal stüdyolarına borçlusunuz.

marvel-disneyland-hatch

Marvel filmleri hayatımıza girdiğinden beri fi tarihinden kalma kontratların günümüz projelerini derinden etkilemesine alışığız. Yine böyle bir durumla karşı karşıyayız. Marvel’ın bir sinema titanına dönüşeceği tahmin edilemeyen dönemde Marvel, Universal Studios ile ilginç bir anlaşmaya imza atmış: Marvel, adının eğlence parklarında kullanılma hakkını kendi parkları olan Universal’a vermiş. Anlaşma bir şekilde ikiye ayrılmış; Mississippi Nehri’nin doğusu ve batısı. Bunun sonucu olarak Marvel’i satın almış ve ekmeğini tema parklarında da yemek isteyen Disney, nehrin batısında kurduğu hiçbir parkta Marvel adını zikredemeyecek.

Doğuda ise Marvel ismi kullanılamadığı gibi Universal’s Islands of Adventure’da sureti kullanılan başta Hulk ve Spider-Man olmak üzere birtakım Marvel karakterleri hiçbir Disney parkında yer alamayacak. Kurulacak Marvel temalı park California’da, yani ABD’nin en batısında olacağından anlaşmanın doğu cephesi bizi şimdilik ilgilendirmiyor. Fakat Disney gibi bir devin böyle kontratlar yüzünden elinin kolunun bağlanmasını izlemek epey hayret verici. Şimdilik sadece Guardians of the Galaxy temalı bir roller-coastera sahip Marvel tema parkının nasıl “Marvel” demeden kendini tanımlayacağı da merak konusu. Benim ve birçok kişinin tahmini, çatı isim olarak Avengers’ın kullanılacak olması. Sonuçta sadece birkaç hafta sonra, şimdiye kadar gördüğümüz tüm MCU karakterleri bir Avengers filminde toplanacak.

Sizin aklınıza daha iyi bir alternatif geliyor mu? Yorumları bekliyoruz.

Author

Lord olmak için yola çıkan gariban geek kendini bir anda yazar olarak buldu. Geek kültürüyle küçük şakalaşmalarını, sinemayla flörtlerini yazıya dökmek için burada. Muhitte Geek_Lord olarak bulabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.