2017 yılını nasıl hatırlıyorsunuz? Ya da şöyle söyleyeyim 2017 yılından spesifik olarak bir şey hatırlıyor musunuz? Benim için tüm 2017 yılı iki oyundan ibaretti: Hollow Knight ve Cuphead. Bu iki oyunu o yıl o kadar oynadım, o kadar tükettim ve o kadar sevdim ki bundan üç yıl öncesini sadece bu iki oyunla hatırlıyorum. Bu iki oyundan biri olan Cuphead’in, Netflix’e bir animasyon dizisi olarak geldiğini öğrendiğimizden beri sevinçten yerimizde duramıyorduk. Şimdiyse heyecanımız her zamankinden daha yüksek seviyede! Çünkü Cuphead dizisinden ilk görüntüler geldi ey ahali!

Cuphead ilk çıktığında, oyuna aşık olmamız için bize fazla fırsat tanınmadı. 1930’lı yıllarındaki çizgi filmlerini andıran grafik tasarımları, karakterler, oynanış, bölüm tasarımları, kendine has zorluğu, müzikleri, diyalogları ve daha birçok öğesiyle Cuphead o yılın net olarak en iyi oyunlarından biriydi. Bunu tartışmaya gerek bile duymuyorum. Uzun lafın kısası Cuphead, 2017 yılında hayatımıza giren en güzel şeylerden bir tanesiydi. Böylesine çok sevdiğimiz bir oyunun animasyon uyarlamasının geldiğini duyunca haklı olarak çok mutlu olmuştuk. Şimdi gelen ilk görüntülere bakarak bu mutluluğumuzun hiç de boşuna olmadığını anlayabiliyoruz.

Fragmanda gözümüze çarpan ilk şey, hepimizin hali hazırda beklediği gibi oyundaki grafiklerin değiştirilmeden animasyona uyarlanmış olması. Bu bizim için çok önemliydi zira 1930’lu yılların çizgi filmlerini taklit eden grafik tasarımlarının, Cuphead’in beğenilmesinde çok büyük bir payı vardı. Öte yandan şimdilerdeki çizgi filmlerin çocukların davranış ve akıl sağlıklarını bozmamaları için inanılmaz naif mesajlar vermesinin aksine 30’lu yılların çizgi filmlerinin kendine has mizahı ve üslubu bu animasyon dizisinde bozulmadan aktarılacak gibi gözüküyor. Yani nereden bakarsanız bakın Cuphead animasyonu, bir kap dolusu sıcacık nostalji kadar güzel!

Cuphead’in animasyon dizisinden gelen ilk görüntülerde ayrıca seslendirme kadrosundan da bir takım isimler gördük. Cuphead oyununa ismini veren Cuphead karakterini Tru Valentino, Cuphead’in kardeşi Mugman’i birçok farklı projede çalışmış yönetmen Frank Todaro seslendirecek.

Yani açıkçası benim açımdan diziyi beklemek için dizinin hiçbir şeyin gösterilmesine gerek yoktu. Ama şöyle kanlı canlı yeni görüntüler görünce çok heyecanlandım ve mutlu oldum. Bir an önce çıksın dizi de izleyelim artık!

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.