Bu yıl en çok özlediğim şeylerden biri ne biliyor musunuz? Size güzel güzel film haberleri vermek, film incelemek, film konuşmak… Yani hayatta kalmanın daha elzem olduğu şu günlerde bu dertlerimiz o kadar önemli gözükmüyor biliyorum ama en azından, gerçeklikten biraz da olsun uzaklaşmak için sığındığımız limanlarımız olan; film, dizi ve oyunların bu yıl içerisinde bu kadar az çıkması akıl sağlığımızı da tehdit etmeye başladı. Fakat bu demek değil ki hiç haber gelmiyor. Az da olsa sinema dünyasından yeni söylentiler, projeler duyuyoruz. Bugün de bu projelerden biri ile karşınıza çıkıyor ve Tom Hardy’li, Stephan James’lı, Bill Skarsgård’lı Vietnam draması, The Things They Carried filminin geleceğini duyurmaktan mutluluk duyuyorum!

Bu yılın herhangi bir konuda iyi geçmediğin farkındayız değil mi? Yani benim bu yıl ile ilgili kafamda çıkan en büyük iki soru işareti: “Bu yıl nasıl hayatta kalacağım” ve “Bu yıl en sevdiğimiz filmleri nasıl seçeceğiz?” İlk sorumun, ikinci soruyu çok büyük bir açıyla gölgede bıraktığının farkındayım ama dediğim gibi, gerçeklikten kaçıp akıl sağlımızı yerinde tutmamızı sağlayan eğlence sektörünün amiral gemisi filmlerin azlığı, hepimizi mutsuz ediyor. Düşünün, bu yıl sonunda oturup, “2020 yılının en iyi filmleri” diye liste yapmak istesek gerçekten on tane film çıkartamayacağız gibi görünüyor. Ama yine de gelecek yıllardan ümitliyiz.

Ümitli olmamızın sebeplerinden biri de bugün konuşacağımız The Thing They Carried filmi. Tim O’Brien‘ın aynı isimli kitabından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Rupert Sanders  otururken, filmi kitaptan beyazperdeye aktarma görevi Scott Smith‘in oldu. Bir grup genç askerin Vietnam savaşında ön saflarda yer alarak birbirlerinin akıl sağlıklarına destek oldukları; cesaret, korku, görev ve hayatta kalma temalı filmin oyuncu kadrosunun ise maşallahı var. Tom Hardy, Pete Davidson, Stephan James, Bill Skarsgård, Tye Sheridan, Ashton Sanders, Martin Sensmeier, Moises Arias ve Angus Cloud gibi isimlerin yer aldığı yapım oldukça iddialı geliyor kulağa. Özellikle hepinizin tahmin ettiği Tom Hardy’i bir Vietnam draması içinde görmek şimdiden heyecanlandırıyor beni.

The Things They Carried filmi sizin kulağınıza nasıl geliyor? Oyuncu kadrosu sizi heyecanlandırmayı başardı mı? Yorumlara yazın, konuşalım.

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.