Bu yıl o kadar fazla erteleme haberi ile karşınıza çıktık ki artık gerçekten haber yazmaya utanır hale geldik. Hem de biz erteleme haberlerini genel olarak yazmama kararı almamıza rağmen bu kadar yazdık siz düşünün. Filmler ertelendi, diziler ertelendi, hatta artık ertelenmeyecek denilen oyunlar bile ertelendi. Bu ertelemelerden en çok nasibi alan filmlerden bir tanesi de asıl çıkış tarihi 13 Aralık 2019 olan ve tamı tamına bir yıl ertelenen Wonder Woman 1984 filmiydi. Fakat artık erteleme yok. Wonder Woman 1984, radikal bir karar alarak hem sinema salonlarında hem de HBO Max’ta aynı anda gösterime girecek!

Sinema salonlarının tüm dünyada bir açılıp bir kapanmasının ardından film şirketleri, çoğu filmini ertelemeye başladı. Bu olumsuz sürecin, filmlere yapacağı etkiyi kimse tam olarak kestiremediği için karantina döneminde hiç kimse filmini vizyona sokmaya cesaret edemedi. Sonunda Christopher Nolan, film sektörü için kendini feda etti ve büyük bir heyecanla beklediğimiz filmi Tenet’i izleyici ile buluşturdu. Fakat hem filmin beğenilmemesi hem de pandemi şartları yüzünden Tenet, sadece 353 milyon Dolar gibi bir gelir elde ederek beklentilerin bir hayli gerisinde kaldı. Tabii, Tenet’in gişede yaşadığı bu başarısızlık diğer film şirketlerinin de gözünü korkuttu ve daha önce erteledikleri filmleri daha da erteleme kararı aldılar.

İşte Wonder Woman da bu ertelemelerden kendisine düşen payı fazlası ile alarak orijinal çıkış tarihinden tam bir yıl sonrasına vizyon tarihi aldı. Aslında biz bunun da iyimser bir vizyon tarihi olduğuna inanıyorduk ki Warner Bros. daha fazla erteleme haberinin olmayacağını ve filmin 25 Aralık’ta tüm sinemalarda gösterime gireceğini duyurdu. Fakat Warner Bros. daha da radikal bir karar alarak, filmin tam olarak sinemalarda gösterime başladığı günde HBO Max üzerinden, internetten de izlenebileceğini söyledi. Valla ne diyelim, cesaretine sağlık Warner Bros.!

Yani gerçekten DCEU’nun en beğenilen filmi olma unvanını taşıyan Wonder Woman’ın devam filmini, sinemalar ile aynı anda internette izleyicinin karşısına çıkarmak nerden baksanız büyük cesaret. Açıkçası her ne kadar filmi sinemada izlemek isteyenlerden biri olsam da ne yazık ki bir türlü sinema salonlarına gidip maske ile film izlemeye cesaret edemiyorum. Benim gibi düşünen insanlar için bu sistem çok iyi olacak. Fakat bir de olayın korsan boyutu olacak ki bunun da filme nasıl bir geri dönüşü olduğunu hep birlikte göreceğiz. Tabii, Wonder Woman’ın bir deney olarak kullanıldığının da farkına varmamız gerekiyor sanırım. Film hakkında verilen bu radikal kararın sonuçlarına göre önümüzdeki diğer DC yapımları ve Dune gibi Warner Bros. filmleri daha da ertelenebilir ya da alınan başarılı sonuçlara göre internet üzerinden vizyona girebilir. Hep birlikte bu deneyin sonucunu merakla bekliyoruz.

Siz ne düşünüyorsunuz Warner Bros.’un bu radikal kararı hakkında? Sizce başarıya ulaşabilecek mi yoksa Wonder Woman 1984 filmine yazık mı olacak? Peki, siz filmi sinemada mı izlersiniz yoksa internetten mi izleyeceksiniz? Ahiret sorularına benzer sorularımın yanıtlarını yorumlara yazmayı unutmayın.

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.