Bilgisayar oyunlarının peynir ekmek gibi live-action uyarlamalarının haberleri geldiği şu günlerde artık hiçbir şeye şaşırmıyoruz. Hani durum öyle bir hal aldı ki neredeyse yeni oyun haberinden çok oyunların live-action uyarlamalarının geleceğinin haberini yapıyoruz. Bakın hiç abartmadan söylüyorum şu anda duyurulan, yapım sürecinde olan on beşe yakın live-action uyarlamasından bahsediyoruz. Bunların arasında Metal Gear Solid gibi klasikler de var, My Friend Pedro gibi anlam veremediklerimiz de. Evet, doğru duydunuz, aslında bugün size My Friend Pedro’nun, John Wick’i yapan kişiler tarafından live-action uyarlamasının yapılacağının haberini yapacaktım ama orijinal Fallout Twitter hesabından atılan bir video bütün haber gündemimizi değiştirdi. Fallout uyarlaması geliyor, hem de sağlam bir kadro tarafından!

Her ne kadar son yıllarda, özellikle Fallout 76 fiyaskosunun ağızlarda bıraktığı kötü tat ile anılsa da Fallout serisinin her zaman böyle kötü bir izlenimi yoktu. Tüm zamanların en iyi rol yapma oyunlarından biri olarak gösterilen Fallout, Fallout: New Vegas oyunuyla birçok oyuncunun gönlünde taht kurmuştu. Tabi yıllarca verilen ara sonrasında çıkan Fallout 4 beklenilen etkiyi veremedi, Fallout 76 ise dediğimiz gibi tam anlamıyla bir fiyaskoydu. Bakın oyun şu an gayet stabil ve oynanabilir olabilir, buna lafım yok. Ben oyunun ilk çıktığında insanların yaşadığı problemlerden bahsediyorum.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi orijinal Fallout ve Fallout: New Vegas’ı yapan asıl ekip bir de Outer Worlds isimli yeni bir rol yapma oyunu çıkartıp bir de oyun, oyuncular tarafından çok sevilince Fallout markası için işler iyice kötüye gitmeye başladı. Hani tabi ki yine deli gibi para kazanıyorlar ama dediğimi anladınız işte uzun lafın kısası oyun açısından Fallout’un yıldızı şu sıralar hiç de parlak değil.

Bu gece bir anda ekranlarımızda beliren büyükçe bir “Amazon Original” yazısıyla beraber öğrendiğimiz Fallout uyarlaması için şimdilik hiçbir şey bilmiyoruz desek yeridir. Tek bildiğimiz Amazon ve Bethesda’nın bu uyarlamayı yapmak için hem kendilerinin hem de bizim oldukça güvendiğimiz isimler olan, Westworld’ün yapımcıları Jonathan Nolan ve Lisa Joy ile anlaşmış olmaları. Özellikle Bethesda’nın CEO’su Todd Howard, uzun zamandır Fallout’u ekranlara taşımak istediklerini ama bir türlü bunu yapacak isimleri bulamadıklarını, Jonathan Nolan ve Lisa Joy’un ise tam olarak istedikleri insanlar olduklarını söylüyor. Bize de sadece yani demek düşüyor. Yani…

Bakın şimdi mod öldüren insan olmak istemiyorum tamam mı? Gerçekten yani ben de en az sizin kadar, güzel bir Fallout uyarlaması izlemek istiyorum. Ana materyalin kalitesi de inanılmaz büyük bir potansiyel taşıyor. Yapan adamlar da ilk iki sezonuyla bizi resmen büyülemiş Westworld dizisinin arkasındaki ekip. Ama ortada büyük bir “ama” var işte.

Öncelikle yazının başında dediğim gibi Fallout markası için işler o kadar güzel gitmiyor. En baba Fallout hayranları bile Pip-boy’larını bir kenara bırakıp Outer Worlds oynamaya başladı. Öte yandan Bethesda şirketinin başındaki adam olan Todd Howards, her sene daha farklı platformlara getirdiği Fallout ve Skyrim ile bu iki oyunun da suyunu çıkartana kadar sıkmaya devam ediyor. Tabi, bir de Westworld’ün ilk iki sezonuyla bizi büyüleyen Jonathan Nolan ve Lisa Joy’un, Westworld’ün üçüncü sezonunda bizi adeta hayal kırıklığına uğratması var. Yani efendim bu yapıma temkinli yaklaşmak için ortada kocaman sebepler var.

Yine dediğim gibi, umarım çok güzel bir şey gelir ve çılgınlar gibi keyif alarak izleriz. Ama olaya biraz temkinli yaklaşmakta fayda da var. Bu yürek ne kadar kırıldı sayısını unuttum ben artık. O yüzden ben bu habere birazcık sosyal mesafemi koruyarak yaklaşıyorum. Sizde durumlar ne?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.