Her zaman olmuyor ama bazı haftalarda, geek camiasının gündemine giren yapımlardan hepsine birden yetişemeyeceğimiz ancak hepsini de beraber konuşsak güzel olacak kadar yeni haber geliyor. Eh, bizim de böyle zamanlarda büyüklü küçüklü haberleri topladığımız bir formatımız varken ve hazır, hafta sonu da gelmişken daha ne duruyoruz?

Buyurun, bu haftanın öne çıkan haberleri:

Kral Arthur Efsanelerinin Bir Parçası olan The Green Night’tan Fragman Geldi!

Geride bıraktığımız yıldan beri geleceği konuşulan ancak bir türlü çıkışını yapamayan The Green Night filminden ilk fragman, sonunda geldi. Kral Arthur’un Yuvarlak Masası‘nda da bir yeri olan yeğeni Sir Gawain’in, kafası kesilen bir devi ve üstü kapalı absürt cinsel gerilimleri içeren maceralarını izleceğimiz filmin, 30 Temmuz‘da izleyicilerle buluşması bekleniyor. Fragmanın ve Sir Gawain’in filmde izleyecek olduğumuz anlatısının detaylı bir incelemesi için sizleri şuraya davet edebilirim.

Hotel Transylvania’nın Yeni Filminden Fragman Geldi

Hotel Transylvania: Transformania başlığıyla duyurulan bu yeni devam filminde, kendisini Dracula’ya kabul ettirmeye çalışan Johnny, Van Helsing’in de yardımıyla kendisini canavara dönüştürürken bu sefer de ekibin kalanını da insana dönüştürecek. Böylece biz de ilk üç filmde gördüğümüz kahramanlarımızın hiç görmediğimiz yüzleriyle karşılacağız. Fragman ve hakkında ayrıntılı bilgi için sizleri bu sefer de şuraya davet ediyorum.

James McAvoy’un Başrolünde Olduğu Bir Covid-19 Senaryosu Daha Geliyor

Bir çiftin Covid-19 sebebiyle karantinada evde birlikte vakit geçirmek zorunda kalışı üzerine şekillenen filmde James McAvoy’a Sharon Horgan eşlik edecek. Together ismiyle seyirciyle buluşacak olan film, son iki yılda çekilen virüs ve salgın temalı kaçıncı film, onu ben de hesap edemedim. Şuradan film ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz, belki bu seferki ilginizi çeker.

Knives Out 2’nin Kadrosuna Yeni İsimler Katıldı

Rian Johnson’ın Agatha Christie romanlarından esinlenerek yazıp yönettiği Knives Out, o eski “katil kim” senaryolarına olan benzerliği ile pek çok kişinin takdirini kazanmıştı. Bunun ardından da elbette devam filmlerinin gelmesi kaçınılmazdı. İkinci filmde yer alacağı kesinleşen oyuncular arasında bu yıl WandaVision dizisinde gönüllerimizi fetheden Kathryn Hahn ve Altın Küre ödüllü Kate Hudson da var. Kate Hudson’un filmdeki rolünü henüz bilemiyoruz ama her şeyin arkasında en başından beri Agatha’nın olabileceğini düşünmek hoşumuza gidiyor!

Lord of The Rings Dizisi Yönetmen Kadrosuna Bir İsim Daha Kattı

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisi için bir yandan heyecanlanıyor bir yandan da kendimizi, o kadar da heyecanlanmamak için ikna etmeye çalışıyoruz. Bizi bu ikircikli duruma yönlendiren olaylardan biri de, 2019’un sonlarında izleyiciyle buluşan The Witcher dizisinin, açık ara en kötü bölümü olan Rare Species‘in yönetmeni Charlotte Brändström‘un, dizinin bir ya da birkaç bölümü yönetmesi için anlaşılması oldu. Ayrıntıya şuradan ulaşabilirsiniz fakat bizim bu yönetmene biraz tedirgin yaklaştığımızı da belirtmem lazım.

Tıp Tarihine “Dr. Ölüm” Mahlasıyla Nam Salan Christopher Duntsch’ın Hayatından Uyarlanan Dizinin Fragmanı Yayınlandı

Fragmanına ve şimdiye kadar diziyle ilgili sunulan bilgilere şuradan ulaşabileceğiniz Dr. Death’in başrollerinde Alec Baldwin ve  Fringe‘den yahut The Affair‘den hatırlayabileceğiniz Joshua Jackson yer alıyor. Medikal drama sevenlere hitap edeceği kesin olan dizinin, bir sürü gizeme konu olan gerçek bir hayat hikâyesinden uyarlanması da cabası.

Sünger Bob Karakterlerinden Sandy Cheeks’e Live-Action Film Geliyor

Sevilen animasyonlara live-action film çekme furyası ne zaman sona erecek, hiçbir fikrimiz yok. Ancak hepimizin ufaktan bu ısıtılıp ısıtılıp önümüze sunulan filmlerden bunaldığını söylersek yanılmış olmayız sanırım. Liza Johnson’ın yöneteceği, Sünger Bob’un biyolog sincabı Sandy’e odaklanacak olan film, live-action ile animasyon melezi olacakmış. Detaylar geldikçe paylaşacağızdır ama bir nebze de “Dur Live-Action Uyarlamaları!” diyesimiz gelmiyor değil tabii.

Beklenen Friends Buluşmasından Fragman Yayınlandı

Yıllardır çoğunlukla tık kazanma yolu olarak kullanılan “Friends Geri Dönüyor!” başlıkları, bu yıl için bir anlamda doğru sayılabilir. 90’larda başlayıp tüm dünyayı etkisine alan Friends dizisi tabii ki geri dönmüyor ama aradan yirmi yıla yakın bir zaman geçtikten sonra dizinin tüm kadrosu, geçmişi yâd etmek ve diziyle ilgili özel çekimlerle hazırlanmış bir programda konuşmak için toplanıyorlar. 27 Mayıs 2021‘de HBO Max bünyesinde görücüye çıkacak olan bu buluşma hakkında biraz daha fikir sahibi olmak için şuraya bakabilirsiniz.

Zack Snyder’ın Yönetmenlik Kariyerini Anlattığı Bir Video Yayınlandı

Hazır Snyder Cut dışında yönetmene dair herhangi başka bir şey, yani, yakın zamanda izleyiciyle münasebet kuracak Army of the Dead filmi konuşulurken Zack Snyder, kariyeriyle ilgili anılarını da paylaştığı bir Vanity Fair videosuna konuk olmuş. Özel bir ilginiz varsa söz konusu video da hemen yukarıda yer alıyor, bilginize sunarız.

Dwayne Johnson Bir Seslendirme Daha Üstlendi, Bu Sefer DC Bünyesinde Geliyor

Çoğunlukla “The Rock” mahlasıyla bilinen Johnson, Warner Bros.’un gelecek olan DC League of Super-Pets uyarlamasında süper köpek Krypto’u seslendirecek. Sam Levine‘in yönetmenliğindeki animasyon, sahibi tatildeyken suçları önlemek amacıyla uçma kabiliyeti olan bir kediyle güçlerini birleştiren Süperman’in köpeğini konu ediniyor. 20 Mayıs 2020’de seyirciyle buluşması planlanan filme süper kahramanlarla ilgili olsun olmasın, kedi-köpek seven herkesin bir şans vereceğini düşünüyorum; hele ki onları süper bir iş birliği içerisinde izleyeceksek!

Dungeons & Dragons Filmi, Unutulmuş Diyarlarda Geçecekmiş

Yazar ve yönetmen koltuklarında Jonathan Goldstein ve John Francis Daley’in bulunduğu Dungeons & Dragons filminin zemini, 1967 yılında Ed Greenwood tarafından yazılan kısa hikâye The Forgotten Realms üzerine temelleniyormuş. Filmin oyuncu kadrosunda Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Hugh Grant ve Sophia Lillis yer alıyor. Öte yandan filmle ilgili bunlar dışında başka bir şey de bilmiyoruz henüz, bakalım zaman neler gösterecek.

Eh, bu haftayı da böylece toparlamış olduk sanırım. Radarımıza girmesi gereken ancak kaçırdığımız bir şey varsa, bizi haberdar edeceğinize inanıyorum. Onlarla ve yazı boyunca özetlediğimiz yeni haberlerle ilgili yorumunuz varsa aşağıya beklerim!

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.