Disney+ tarafını taşıyan diyebileceğimiz iki markadan biri olan Star Wars için birkaç tane dizi yapım aşamasında veya artık görsel efektlerin tamamlandığı süreç olan post-prodüksiyonda, bildiğiniz gibi. İşte bu dizilerden bize en geç ulaşacağını tahmin ettiğim ve işin Sith tarafına odaklanacak olmasıyla da merakımızı cezbeden The Acolyte dizisi için hoş olmayan haberler ortaya çıktı bugünlerde.

Yapılan açıklamalara göre dizide yönetici yapımcı olması için teklif sunulan ve bu teklifi kabul edişiyle de oldukça parlak bir Apple TV+ anlaşmasından feragat eden Karyn McCarthy, yapımda çalışmaya başlamasının üstünden sadece birkaç hafta geçmişken projeden çıkarılmış! Bu durum için ise kendisine hiçbir sebep belirten ya da bir şekilde durumu açıklayıcı bir mesaj aktarılmamış. Buraya kadar olaylar can sıkıcı olsa da, Karyn McCarthy bir şekilde bunu kabul edip önüne bakmaya karar vermiş; ta ki iş, çalıştığı süre için olan ödemeyi almasına gelinceye dek.

Karyn McCarthy

Bu aşamada Lucasfilm bırakın ödeme yapmayı, iki taraf arasında anlaşma olduğunu bile reddetmiş. Ortadaki sunulan teklife, teklifin kabul edilmesine ve hatta anlaşmanın içerdiği şartların bulunduğu ve Karyn McCarthy tarafından işe başlandığına dair belgelere rağmen böyle bir tavır içinde olan şirket, dalga geçer gibi bir de sadece tek bir gün için beş bin dolarlık ödeme yapmayı önermiş. Doğal olarak bu aşağılayıcı teklifi reddeden yapımcı da soluğu mahkemede almış. McCarthy artık hem hak ettiği ödemeyi hem de Lucasfilm tarafından anlaşmaya uyulmadığı için olması gereken ekstra ceza miktarını istiyor. Tabii ne olup bittiği bilinmez ama hatırlarsanız Disney, çok da dürüst bir firma değil iş bu tür meselelere gelince. The Mandalorian filan da başlayıp evrene dair tekrar gaza gelmişken bu tür haberler okumak insanı soğutuyor firmadan.

Sizce şirketin burada bir haklılık payı var mı? Dizinin kendisi bu gelişmelerden etkilenir mi? En çok beklediğiniz Star Wars dizisi hangisi? Görüşlerinizi bizimle adil bir şekilde paylaşın.

Author

Hikâye odaklı oyunlar oynarım, film/dizi izlerim, arada sırada da çizgi roman okurum. Bunlarla meşgul değilsem de muhtemelen uyuyor olurum. "Benim düşünceme göre endişelenenler iki kez acı çeker."

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.