Bram Stoker‘ın klasik ve popüler kültüre fazlasıyla mal olmuş romanından uyarlanan Dracula‘nın fragmanı çıktı. (Zaten ne Frankenstein‘ı ne de Dracula‘yı okuyan pek kişi yok, ama garip bir biçimde acayip ünlenmiş işler bunlar.) Aslında fragman demeye de dilim varmıyor, elli saniyelik bir video ancak dizinin tadı ve tonu konusunda yeterli seviyede bilgi veriyor. Şimdiden bolca kan, tahta kazık, rahibe görüyoruz. Diyalog ise pek bulunmuyor fragmanda, ritmik bir görüntü silsilesi daha çok.

Eğer dönem dizisi seviyorsanız yaşadınız. Karanlık dönem dizilerini seviyorsanız daha da yaşadınız, vampir hikayeleri de hoşunuza gidiyorsa her şey tamam. Ancak bunların hiçbiri ilginizi çekmiyor olsa bile diziye bir göz atmak isteyebilirsiniz. Zira insan Steven Moffat‘la Mark Gatiss‘in yapacağı korku dizisinin nasıl olacağını merak ediyor. Dizinin reklamı da hep bu ikili üzerinden dönüyor ve her yerde Sherlock‘un yapımcılarından” sözcükleri okunuyor. Acaba Doctor Who ve Sherlock‘un ardından Viktorya Dönemi Londra’sında bir beyefendinin karnını doyurma macerasını nasıl yazmışlar ve izlemek nasıl olur, dizi kendine yine büyük bir kitle oluşturur mu bilmiyorum. Doctor Who da Sherlock da kendine sağlam bir hayran grubu oluşturmuş bir diziydi çünkü. Ama hep birlikte yakında öğreneceğiz.

Diziye ismini veren Dracula‘yı Claes Bang oynuyor, Steven Moffat ve Mark Gatiss‘in tasarladığı her işte olduğu gibi Mark Gatiss yine ucundan kıyısından kendine bir rol bulmuş. Rahibeler olarak Dolly Wells ve Joanna Scanlan gibi isimler var, Jonathan Aris‘i de belki Sherlock veya Bandersnatch‘ten hatırlarsınız.Öyle mega-star isimler yok anlayacağınız üzere, başrolün en büyük işi olarak 2017 yapımı Örümcek Ağındaki Kız ve The Square sayılabilir. The Square; Cannes‘da Altın Palmiye almış ve Claes Bang‘in Avrupa Film Ödülü En İyi Erkek Oyuncu Ödülü‘nü eve götürmesini sağlamıştı.

İlk sezonun toplam üç bölümden oluşması akla Sherlock tarzında, uzun bölümler ve elbette upuzun sezon aralarını getiriyor. Bölümler ortalama bir buçuk saat olacak. Sezondaki üç bölümün de yönetmeni farklı, acaba episodik mi yoksa daha bağıntılı bölümler mi izleyeceğiz diye merak ediyorum. İlk bölümün yönetmeni Jonny Campbell‘i de Westworld’den, Doctor Who’dan ve Shameless’tan tanıyor olabilirsiniz. Bölümlerin adları da şöyle:

  1. The Rules of the Beast
  2. Blood Vessel
  3. The Dark Compass

1 Ocak‘ta çıkacak olan Dracula mini dizisi başta BBC’de yayınlanması planlansa da Netflix‘le de sözleşmeyi koparmış. Dracula; ailenizin kan emici, gececil vampirinin Transilvanya’dan Londra’ya taşınmasını konu edecek, bakalım kötücül kontumuz Doğu Avrupa’nın kuru ikliminden gelip İngiltere’nin nemli havasına alışabilecek mi, ne dersiniz?

Author

İstanbul'da yaşıyor, buraya yazacak havalı bir şey de bulamadı. @charles_bourbaki

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.