Çoğunluğunda şanslı olanlarımızın evinde kapalı kalarak, o kadar da şanslı olmayanlarımızın endişeyle sadece mesai saatlerinde dışarıya çıkarak; başka ve apayrı bazılarımızın ise yasaklarla kapanıp serbest kalarak geçirdiğimiz iki yıldan sonra hayat normale dönüyor, dört bir yandan ertelenen diğer her şey gibi filmler, diziler yeniden gündeme alınıyor ve yeni projeler de tam gaz duyuruluyorken “Artık bir süre erteleme haberi yazmayız herhalde“, demiştim. Şimdiyse huzurlarınızda, bir insanın ne kadar yanılabileceğine dair kısa süreli bir deneyin katılımcısı edasında, küresel bir salgının ortasındayken dahi haftada birer, bilemedin ikişer aldığımız erteleme haberlerini aratacak kadar toplu bir erteleme haberini kaleme alıyorum.

Disney, çoğunluğunu Marvel’ın dördüncü fazına ait yapımların oluşturduğu on filmin gösterim tarihini erteledi.

Tam bu noktada, ertelenen tüm filmlerin, birazdan liste hâlinde sayarken sizin de göreceğiniz üzere, dev isimler olduğunu da belirtmekte fayda var. Hatırlarsanız, geçtiğimiz mayıs ayında Marvel, dördüncü fazın tanıtımı şerefine, hemen yukarıya eklediğim videoyu paylaşmış; geçmişi anıp gelecekten haber salmıştı. İşte, o videoda yer alan hemen tüm filmlerin gösterim tarihleri değişti. Loki’nin Marvel Cinematic Universe için açtığı yol ve What If…? dizisinin giriştiği çoklu evrenden sonra, herkesin merakla beklediği Doctor Strange in the Multiverse of Madness, 25 Mart 2022’den 6 Mayıs 2022’ye ertelendi. Önceki solo Thor filmlerine göre ton değiştiren Ragnarok‘un ardından yeniden Taika Waititi’nin yönetmenliğinde göreceğimiz, Natalie Portman’lı Thor: Love and Thunder, 6 Mayıs 2022’den 8 Temmuz 2022‘ye çekildi ki bu da Doctor Strange filminin, Love and Thunder‘ın planlanan tarihine ertelenmesinin ardından beklenen bir şey. Love and Thunder, 2022 Temmuz’una ertelenince hâliyle, bu ayda izleyeceğimizi düşündüğümüz Black Panther: Wakanda Forever da 11 Kasım 2022‘ye atıldı. Yayın takvimi sarkmaya devam ediyor elbette; The Marvels, 2023’ün başlarına, günü netleşmeyen bir zamana kaldı. 2023’ün Şubat ayında gelecek olan Ant-Man and the Wasp: Quantumania ise 28 Temmuz 2023’e yeniden tarihlendi.

Bunlar dışında henüz başlığı açıklanmayan bazı Marvel filmleri de ertelenmiş fakat ne olduklarını bilemediğimiz için ayrıca bir şey diyemiyorum. Tarihleri karşılaştırıp baktığımızda, Marvel Studios’un yukarıya da koyduğum gelecek yapımları arasında yer alan ve tarihi 5 Mayıs 2023 olarak verilen Guardians of the Galaxy 3, bunlardan biri değil, şimdilik onu söyleyebiliriz. Pek çoğumuz o videonun sonundaki 4’ü, Marvel’ın dördüncü fazı yerine Fantastik Dörtlü olarak düşündük ama bu da bir söylentiden fazlası değil, hâliyle buradan da tahmin yürütemedik. Önceki paragraftan beri saydığımız; ertelenen beş ve ertelenmeyen de bir adet Marvel filminin dışında, 2023’te seyirciyle buluşması beklenen üç farklı Marvel yapımından birinin ertelendiğini, diğer ikisinin de takvimden kaldırıldığını belirterek bu bahsi kapatıyorum. Vakitleri gelip de resmi açıklamalar yapılınca illa ki onları da bol bol konuşacağızdır.

On film demiştik, ertelenenler sadece Marvel yapımları değil elbette. 2018’de çekileceği duyurulan, 2019’da izleyeceğimizi düşündüğümüz ancak küresel salgın sebebiyle 2022’ye sarkan beşinci Indiana Jones filmi de toplu ertelemeden nasibini alıp 20 Haziran 2023’e ötelenmiş. Son olarak bir adet de ismi verilmeyen, Disney’in alt kuruluşu 20th Century filmi var, o da takvimden çıkartılmış durumda.

Ne dersiniz geekler; nadasa bırakılan Marvel’ın iki yılının intikamını almak için fazla gaza gelinmiş ve “Hallederiz, yetişir” mi denmiş yoksa öngörülmeyen bir şeyler mi ortaya çıkmış? Aslına bakarsanız, yılın sonuna kalıp da bir hane artıranlara aldanmazsak birkaç ay oynuyor, birbirlerinin yerine geçmişler. Çok da büyük sorun olmasa gerek. Şimdi önümüzde The Eternals ve No Way Home var, biz onlara odaklanalım. Bunların sağı solu belli olmuyor.

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

1 Comment

  1. Göksu Gün Alioğlu Reply

    Ertelesin, bence hiç sorun değil. Bir elimizdeki belli başlı iyi işleri sindirelim (Venom gibiler değil ama tabi!). Arka arkaya tabağa hacminden fazla yemeği gereksiz yere yığmalarından bıkmıştım. Biraz dinlenmek iyidir. Sadece biraz durmak…Yoksa ortalık film çöplüğüne dönüyor maalesef.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.