Şöyle bir bakıyoruz da, üzerinden ne kadar da uzun zaman geçmiş öyle. Sanki mazide kalan güzel bir anıymış gibi, buruk bir gülümseme yayan nostaljik zevklerimizin öznesi… Daredevil‘den bahsediyoruz; Charlie Cox’un baş rolünde yer aldığı şu gönüllerimizin şahı Netflix dizisi hani.

Matt Murdock’ı en son ne zaman izlemiştik, hatırlayanınız var mı? Hayır, 2017 senesinin yazında gelen The Defenders‘ı saymıyoruz; zira dört Netflix-Marvel dizisinin ortak yapımı olduğu için yeterince Daredevil doyumuna ulaşmış gibi hissetmemiştik vakti zamanında. Zaten izleyenlerin çoğunluğunu da tatmin eden tek şey Charlie Cox’un Daredevil‘iydi. Hatta ve hatta son bölümdeki after credit sahnesini de buna eklersek, pek de yanlış bir yorum olmaz diye sanıyoruz.

review-marvels-daredevil-original

Mart 2016’dan bu yana gözlerimiz yollarda kalmakla meşgul gerçekten de. Tek seferde bütün bir sezonu hüpleterek bitirdikten sonra “Daha fazla!” naralarımızı susturmak pek kolay olmamıştı bunca vakit boyunca. Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist derken bu naralarımızı dindirecek çok fazla bir malzeme de yoktu elimizde, oyalanalım diye verilmiş geçici oyuncaklar gibiydiler bir bakıma.

Eh, artık 2018’in sonlarına yaklaştıkça da, yardım çağrısı için bağırmaktan yorulmuş biri gibi hissediyoruz kendimizi: Yorgun, bitkin… Ancak baygın düşmemize beş kala, uzakta bir yerlerde kurtarma botunun minik bir ışığını görür gibi olduk sanki. Cılız mı cılız bir parıltı var; ancak kendimizi kaybetmeden evvel hayal mi gerçek mi diye ikileme düşüren bir umut parçasından hallice.

O umut ışığı da şu: Daredevil 2019’da değil, 2018’de gelecek. Yok, biz tarihleri falan şaşırmadık, son dört ay içerisinde sonunda gönlümüzün efendisine kavuşabileceğiz arkadaşlar! Bu, bizzat Netflix CEO’su Ted Sarandos tarafından açıklığa kavuşturulmuş bir detay. 2018 senesi bitene kadar yeni bölümleri gelecek tüm dizileri sıralayan Sarandos, araya Iron Fist‘in yanına Daredevil‘i de sıkıştırmış. 7 Eylül’de on bölüm birden gelecek olan Iron Fist‘in ardından, Daredevil gibi bir bayramımız olacak yani. Seneyi güzel kapatacağız lan resmen, mükemmel haber bizce.

4517368-clldpsr

Ancak birçok yabancı haber sitesine ve dizi izleyicisine göre Daredevil‘in gelişi, 2018’in bir hayli son demlerinde olacak. Eğer Iron Fist‘in on bölümlük çizelgesini haftalara yayarsak, muhtemelen Kasım’ın ortasında veya Aralık ayında gelecek gibi gözüküyor Daredevil. O da muhtemelen 10-13 arasında olacağından dolayı 2019’a sarkması çok yüksek ihtimalli bir durumda. Ancak şimdiye kadar kış ayı yerine hep baharda gelen Daredevil için, bu güzel bir fırsat olabilir doğrusu. Özellikle de geçtiğimiz günlerde üçüncü sezon için “özüne dönüş” açıklaması yaptıklarından beri, bu konu bir hayli kafamızı kurcalıyor. İkinci sezon için çok dağılan konuları olduğundan bahseden yapımcılar, üçüncü sezonla birlikte, birinci sezondaki tempo ve öze geri dönüş yapmayı planladıklarından bahsetmişler. Eh, The Defenders‘ın son son sahnesiyle birlikte zaten gelsin diye yerimizde kuduruyorduk, şimdi iyice yükselmemiz için sebep verdiler elimize.

Ulan sene içinde yavaş yavaş atsaydınız ya üzerimize bu heyecan parçalarını, bir anda yedik diye bünyede gaz yapacak ha.

Author

Geveze, aşırı heyecanlı, domates surat. Ailenizin mülayim, cep tipi ponçiği. Profesyonel inek. Özel gücü ise role play yazmak. @poncikbruiser

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.