Bilmeyenler için önce biraz Shonen Jump’tan da bahsedeyim. 1968 yılından beri yayımlanan haftalık bir dergi Shonen Jump. Neredeyse her ünlü Shonen mangası buradan çıkma. Özelikle son dönem herkesin severek takip ettiği Naruto, One Piece, Bleach mangaları hala dergide devam ediyor. Bu önemli mangaların yanında ise daha kısa süreli eserleri olan ama oldukça ilginç işler yapan mangakalar da var.

Mangaların giderek artan web sitelerinde fan çevirileri ile kaçak olarak okunmasının önüne geçmek için derginin Amerika distribütörü Viz Media dergiyi ve pek çok mangasını digital olarak sunuyor. Mangakaları desteklemek isteyenler biraz uğraşarak VizMedia app’ini indirebilir ve istedikleri eseri satın alabilir ya da dergiye abone olabilir.

Gelelim bu haftaki Shonen Jump sayısına, 14/7/14 tarihli 33. sayısında özellikle bizi oldukça mutlu eden bir bölüm yayımlandı.

photo9

Rurouni Kenshin hayranları sanırım çoktan mevzuyu anlayıp heyecanlandı.

image12

Bu haftaki sayı iki bölümlük, özel Rurouni Kenshin mangasının ilk bölümünü okuyucularına sunuyor. Özelikle manganın Kyoto Arc’ında Himura’nın asıl düşmanı olarak gördüğümüz Shishio’ya adanmış iki koca bölüm. Acaba ikinci bölümde neler olacak?

Bilindiği gibi bu hafta One Piece yok. Ama haftaya dönüyor ve kavuşuyoruz. İlgiyle okuduğum Stealth Symphony’nin ise malesef son bölümüne geldik. Hunter x Hunter, giderek daha da heyecanlanıyor. Editörünün yaptığı son açıklamalar da manganın belki de en iyi bölümlerini yakın zamanda göreceğimiz üzerineydi. Zaten oldukça iyi olan bu manga daha ne kadar iyi olabilir diye meraklar içerisindeyim.

World Trigger ise yakında animesinin de başlayacağı duyurulmuş bir bilimkurgu mangası, bilmeyenler ilk 5 bölümü bir inceleyebilir. Bu mangaya yönelik kararınızı hemen vermeyin derim.

image6

image3

Ayrıca bu sayıda Anime Expo’ya ve en iyi bulunan cosplay’lere de bayağı bir sayfa ayrılmış. En iyi iki tanesini sizin için seçtim. Buyrun;

Untitled

Son olarak haftaya dergide neler olacağı kısmına geldik. Yukarıda da dediğim gibi One Piece’e kavuşuyoruz. Haberi gelen bir diğer manga ise Yu-Gi-Oh! Zexal. Haftaya 34. sayıda görüşmek üzere.

image1

Author

Wu Wei: the Action of Non-Action / Eşikte Bir Kişi. Mimar, Animanga manyağı, Mütemadi öğrenci @mrvcy

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.