Baştan bir şeyi söyleyelim, sonradan hiç darılmaca; gücenme olmasın: 2017’de sadece 15 oyun çıkmıyor. Biz 15 gibi rastgele bir rakam seçtik, ve elbette ki sübjektif sebeplere dayanarak 2017’de çıkacağı duyurulan oyunları 15’i indirdik. Her birinin altına da bizi neden heyecanlandırdığını yazdık. Bu 2017’de sadece bu 15 oyunu beğendiğimiz anlamına gelmiyor. Bu 2017’de başka bir oyuna coşuyorsanız, haksız olduğunuz anlamına da gelmiyor. Yorum kısmı yerine koskoca bir Muhit beslemiyoruz boşuna aşağıda. 15’ten fazlası için tüm ihtiyaçlarınızı, aşağıya bıraktık.

Bir de yine söylemek gerek, 2017’de çıkacağı kesin olan oyunları koyduk. PS4 Spider-Man’i, Death Stranding, Last of Us: Part II gibi oyunlar yok o yüzden. Ama tüm bunlara rağmen, “seneye oyun konusunda neler bekliyor bizi?” diye soranlar için, güzel bir liste olduğuna inanıyoruz. Oyunlarla başladık, küçük küçük diğer dünyalara da giriş yapacağız ileride. Şimdilik, eğer tüm bunlarala okeyseniz, biz saymaya başlıyoruz. 2017’de bizi heyecanlandıran oyunlar, şöyle!

Ha bir de, kısa olsun dedik, HBDhenüz belli değil; 1Ç ve minvalleri de birinci çeyrek demek. Buyurun!

 

Frostpunk

Nereye: PC

Ne Zaman: HBD

Neden Heyecanlıyız: Çünkü arkasında This War of Mine ile hayatta kalma türünün en nevi şahsına münhasır örneğini ortaya koyan 11-bit Studios var. Genelde zombilerden kaçmak veya akşam pişirecek patates aramak üzerine olan survival türüne, çok olgun ve orijinal bir bakış açısı atmışlardı TWoM ile. Frostpunk ile işin içine karı kışı getirecekler, sadece bunu biliyoruz, o bile yeterli bizim için!

 

Gran Turismo Sport

https://www.youtube.com/watch?v=x_yeFZ-jd0k

Nereye: PS4

Ne Zaman: HBD

Neden Heyecanlıyız: Çünkü oyunun geliştiricisi Polyphony Digital, daha önce çıkmış olan 6 Gran Turismo oyunu için “Gran Turismo serisinin ilk nesli” diye bahsetti. Bu da Sport’u yeni nesil yapıyor anlayacağınız. Evvelinde altı defa yarış simülasyonlarının nasıl yapılması gerektiğini cümle aleme gösteren adamlar, şimdi vitesi yükseltmeye karar verdilerse, neyle karşılaşırız inanın bilemiyoruz.

 

Horizon: Zero Dawn

Nereye: PS4

Ne Zaman: 28 Şubat

Neden Heyecanlıyız: Çünkü oyun çok acayip gözüküyor. Çünkü arkasında Killzone serisinden bağrımıza bastığımız Guerilla Games var. Çünkü, dürüst olmak gerekirse, PlayStation ailesinin yeni ve hit bir fikri mülke ihtiyacı var. Oyun dünyasının da sırtını yaslayacağı yeni bir mega dev açlığı çok büyük. Horizon her ikisini de karşılayacak kadar klas ve heyecan verici gözüküyor. Bekleyip göreceğiz.

 

Mass Effect: Andromeda

Nereye: PC, PS4, XBO

Ne Zaman: 

Neden Heyecanlıyız: Çünkü, kamon. Çünkü KAMOOON. Tarihin gelmiş geçmiş en iyi bilim-kurgu rol yapma serilerinden biri geri dönüyor. Yeni bir kaptanla, keşif vurgusuna yapılmış daha büyük bir vurguyla ve bambaşka bir zaman dilimiyle hem de. Ana seriden 600 yıl sonra, apaçık galakside, yine Normandy ve Nomad‘in sırtında Ryder karakteriyle keşfedebileceklerimizi düşündükçe çıldırıyoruz.

 

Persona 5

Nereye: PS3, PS4

Ne Zaman: 4 Nisan

Neden Heyecanlıyız: Persona 4 bugün iki farklı konsolun gelmiş geçmiş en iyi oyunlarından biri olarak kabul ediliyor. Ve altını çizelim, yarı lise simülasyonu, yarı sımsıkı bir J-RYO bu serinin hayranları, PS2 döneminden beri yeni bir numaralı girdiyi bekliyor. Persona 5’in heyecan vermemesinin imkanı yok. Merakla bekliyoruz.

 

Pyre

Nereye: PC, PS4

Ne Zaman: HBD

Neden Heyecanlıyız: Oyunun oynanışını size şöyle anlatalım: Ortada bir top var. Siz bu topu rakipten önce alıp, rakibin Pyre‘ına sokmak zorundasınız. Rakip de aynı şeyi deniyor. Her şey aynı anda hem sıra tabanlı, hem de tempolu bir biçimde akıyor. Şaşırmayın, gerçekten bir fantastik spor müsabakası şeklinde ilerliyor oyun. Daha önce Bastion ve Transistor‘u yapan Supergiant, yine oynanış mekanikleriyle deney yapıyor anlayacağınız. Biz de bu deneye çok varız!

 

Red Dead Redemption 2

Nereye: PS4, XBO

Ne Zaman: 3Ç/4Ç

Neden Heyecanlıyız: Çok basit bir sebebi var. Çünkü Rockstar bugüne kadar bizi hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Blizzard da dahil, bu cümleyi Rockstar hariç kurabilecek bir Allah’ın kulu ve/veya firması yok dünya üzerinde. O yüzden Red Dead Redemption gibi muhteşem bir oyunun çok beklenen devamı olmasına gerek yoktu bu oyunun. Bokçöp 13 diye bir şey duyursalardı da gaza gelirdik. Kredileri o kadar yüksek.

1 2
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.