Geçtiğimiz sene oyun dünyasında her platformun kendine göre bir altın çağı yaşanmıştı hatırlayacak olursanız. God of War‘dan Spider-Man‘e, Gris‘ten Celeste‘ye ve hatta Assasin’s Creed Odyssey‘e kadar onlarca isim aklımızı başımızdan almıştı. Ekranlara kitlenmiş, aylarca bu oyunları konuşmuştuk. Şimdi yıl oldu 2019, yeni oyunlar vaat edildi ve oyun geekleri olarak tekrardan ekranlara yapışmak boynumuzun borcu oldu.

O yüzden biz de Haziran ayı itibari ile sene sonuna kadar en çok ses getireceğini düşündüğümüz ve bu vakte kadar en çok göze çarpan oyunları kısa kısa bahsederek listeyelim dedik sizler için. Hazırsanız başlıyoruz.

The Sinking City

H.P. Lovecraft’ın korku evreninden esinlenerek tasarlanan Oakmont Şehri’ne hoş geldiniz. Bir araştırmacı dedektif olarak bu şehri ele geçiren birtakım korkutucu şeyleri gün yüzüne çıkartmaya ve neler döndüğünü anlamaya çalışacağınız ilginç bir hikaye ile yüz yüze gelmeye hazırlanın. Çünkü bu şehrin doğaüstü alametleri sebebiyle uykusuz geceleriniz ve endişeli günleriniz olacak. Ne olursa olsun, kendinize hakim olun. Sakın ölmeyin.

27 Haziran 2019‘da PS4 için çıkış yapacak olan The Sinking City‘nin Steam için öngörülen tarihi 2020.

Age of Wonders: Planetfall

Karanlık dönemlerden yepyeni ve pasparlak geleceklere… Triumph Studios tarafından tasarlanan Age of Wonder: Planetfall, hikaye temelli bir strateji oyunu. Tur bazlı dövüşler ve detaylı inşa mekanikleriyle dolu olmasının yanında uzayda geçecek yeni bir galaktik imparatorluğun yeniden doğuşunu konu alıyor. Eğer belli başlı strateji oyunlarını halihazırda seven biriyseniz, bu oyunu da bir denemek isteyebilirsiniz.
6 Ağustos‘ta kesin çıkış tarihine sahip olan Age of Wonders: Planetfall, şu an Steam’de ön siparişe erişilebilir durumda.

 Ancestors: The Humankind Odyssey

Ancestors: The Humankind Odyssey, bir açık dünya hayatta kalma oyunu. İnsanlığın evrimini konu alıyor ve on milyon ile iki milyon yıl öncesine kadar uzanan geniş bir zamanı kapsıyor. Üstelik sıradan basit bir hayatta kalma mekaniğine sahip değil, aynı zamanda öğrendiğiniz her şeyin gelecek nesillere aktarılacağından ötürü dikkatli olmanız gereken bir sisteme de sahip. İlk insansı canlıların ortaya çıkmaya başladığı Neojen Dönem’de Afrika’da bir macera bu. O yüzden attığınız her adıma dikkat edin, gelecek sizin ellerinizde.

27 Ağustos‘ta bilgisayarlar için çıkacak olan oyunun konsollar için çıkış tarihi sene sonunu bulacak diye öngörülüyor.

Borderlands 3

Önceki iki oyunuyla kendine has bir hayran kitlesi oluşturan Borderlands, üçüncü oyunuyla da heyecanımıza heyecan katacak gibi. Oyun, Troy ve Tyreen Calypso’nun Pandora gezegenindeki diğer Vault’lardan haberdar olması ve vahşi “Children of the Vault” tarikatı olarak bu kasaları ele geçirme isteği ile başlıyor. İlk oyundan hatırlayacağınız Lilith karakteri ise sizin yöneteceğiniz Vault Hunter karakterine Calypso ikizlerini durdurması için yardım ediyor olacak. Eh tabii ki de bu kadarla bitmiyor. Yepyeni karakterler, çeşitli silahlarla donanmış robotlar… Üstelik birden fazla habitatla harmanlanmış haritalar da cabası.

13 Eylül‘de PS4, X-Box ve PC gibi tüm platformlar için çıkışı şu an kesin ve net.

Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint

Özel harekat askerlerinden biri, hatta daha da fazlası olarak bir “Ghost”sunuz bu oyunda. Alınlarının çatına kurşunu saplamaktan asla geri durmayacağınız ve Auroa’da kaybolmuş halde hayatta kalmaya çalışacağınız bir açık dünya FPS deneyimi sizi bekliyor. Eski Ghost’lar tarafından avlanmamaya dikkat edin ha, sonra vay efendim ben niye öldüm olmasın.
Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint, 4 Ekim‘de tüm platformlarda erişilebilir olacak.

Death Stranding

Bu oyun için tüm düşüncelerimi fazlasıyla anlattığım şu yazıma sizleri tekrar yönlendirmek isterim ilk iş olarak. Kimsenin tam olarak neler döndüğünü anlamadığı ama kesinlikle bir şeylerin olduğunu bildiği trailer, inanılmaz umut vaat ediyor. Post-apokaliptik her türlü kurguya tav olan biri olarak ağzımın suyu akarak beklediğim bir oyun olduğunu belirtmekte fayda görüyorum.
Takvimlerinizde 8 Kasım‘ı işaretlemeyi unutmayın! Çünkü Death Stranding, PS4’e çıktığında kaçırmak istemeyeceksiniz, bundan eminiz!

Star Wars Jedi: Fallen Order

Order 66’in o büyük kıyımı sonrası Jedi’lardan tek sağ kalan Cal Kestis, selam olsun sana! Tüm Güç’ün sana olan güvenini boşa çıkarmamak için eğitimini istikrarlı bir şekilde ilerletmelisin genç padawan. İmparatorluk’un ve kafa kesen manyaklar arasında hayatta kalabilmek için buna çok ihtiyacın var. Tıpkı bizim, son yıllarda yaşadığımız Star Wars külliyatı hayal kırıklıklarından sonra bu oyuna umut vaat ettiğine inanmaya ihtiyacımız olduğu gibi…

15 Kasım‘ta tüm platformlarda oynanabilecek Jedi: Fallen Order için sabır ey Güç geekleri!

Author

Geveze, aşırı heyecanlı, domates surat. Ailenizin mülayim, cep tipi ponçiği. Profesyonel inek. Özel gücü ise role play yazmak. @poncikbruiser

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.