League of Legends maç yorumlarımıza, Şampiyonluk Ligi ile devam ediyoruz. Türkiye’de 3. haftanın 1. ve 2. gün çekişmeli maçlara sahne oldu, biz de tuttuk, yorumladık!

şampl

1. Gün

Oyun Hizmetleri – Team Turquality

01 OH vs. Turq

Ligin 3. haftasında ilk maç OHM ve TT arasında gerçekleşti. Cezası biten LongB Vadi’ye döndü. Geçen hafta teknik bir aksaklık nedeniyle verilen yanlış bilgiyi düzeltecek olursam; kendisi sonunda sıkıcı olarak nitelendirdiği üst koridordan kurtulup, orta koridorda eğlenmeye başlamış. Sanıyorum ki karakterine de daha uygun bir tercih olmuş. Fakat maç başında merakla beklenen, yeni transferler Rawbin ve Revanche’ın takım içerisindeki uyumu ve oyuna etkileri oldu. Oyun başında gördüğümüz koridor değişikliği ile beraber alışkın olduğumuz gibi üst koridor ve destek oyuncuları bir müddet orman kamplarını temizlemeye yardım ettiler.

Bunun ardından baskın avantajını değerlendiren takım ise OHM oldu. Haritada gerekli görüşü bulunmayan Ahri’yi, erken bir baskınla 3. dakikada düşürmeyi başardılar ve ilk kan LeBlanc’a gitti. Dakika 6’da çok yanlış bir hamle yapan Sejuani, ormanda yakaladığı Gragas’ı almaya çalıştı fakat hemen yardıma koşan Ahri ile birlikte TT ekibi bir skor ve bir LeBlanc sıçramasını almış oldu. Hemen ardından alt koridordan Sivir skoru da gelince TT oyunun ilk ejderhasını kolayca almayı başardı. Oyun boyunca, takım oyununu çok seven OHM’e karşı TT’nin güzel takım oyunları çevirdiğini gördük. Takımın neredeyse tek hatası, Ahri’nin görüşü olmadan sürekli önde yakalanmasıydı.

Fakat bunu dakika 14’deki ejderha savaşı ile çok güzel telafi etti. Çok yanlış pozisyonda kalıp önlere atılan bir Kalista ve onu korumaya çalışan OHM ekibi, arkadan yaklaşan Ahri’ye resmen teker teker yem oldu. Erken gelen katliamın ardından TT ekibi ejderhayı almayı başardı. Dakika 23’de OHM’i kendi ormanında yakalayan TT 2 skor vererek 4 skor daha almayı başardı. Savaşa ultisiyle giren Hecarim ve savaşın arkasında kalan Ahri taşıyıcıları aradan çıkarmayı başararak savaşı kazandıran ikili oldu. Dakika 26’da ilk inhibitörü alan taraf 3 skorun ardından TT ekibi oldu. OHM bu maçta alışıldık takım oyunlarını sergileyemedi. Aldıkları tüm skorlar, tek başına yakalanan TT oyuncuları ya da geride çıktıkları savaşlarda aldıkları skorlardı. Dakika 29’da Baron aldıktan sonra kendi ormanlarında OHM’in üzerine giden TT ekibi harika bir Gragas ultisiyle takımı ikiye ayırdıktan sonra katliam yapmayı başardı ve oyunu bitiren taraf oldu.

OHM: Gnar, Sejuani, LeBlanc, Kalista, Alistar

TT: Hecarim, Gragas, Ahri, Sivir, Thresh

Skor: OHM 10 – 25 TT

 

Number 1 – Dark Passage

02 NR1 vs. DP

3. hafta başlamak üzereyken bir çok transfer gördük. Bunlardan biri de DP’nin alt koridoruna gerçekleşti ve daha önce Giants’da oynayan  Fernando ‘Rydle’ Soria destek rolünde takıma katıldı. DP’yi biraz daha yukarı taşıyacak bir seçim olduğunu söyleyebilirim!Oyunun ilk dakikalarında NR1’dan büyük bir yanlış izledik. 6. dakikada orta koridora bir baskın geldi ve Lee Sin yetenek atışını kaçırınca LeBlanc bu baskından rahatça ormanına doğru kaçmayı başardı. Fakat riskli tercihlerine aşina olduğumuz Wristcutter LeBlanc’ı ormana doğru kovalamaya devam etti. Henüz 6. seviye olmamış bir Vladimir ile kaçış konusunda en güzel oyunları yapabilen bir şampiyonu kovalamak son derece riskliydi! Alt koridorda bu hatanın farkına varan Lucian ve Thresh ikilisi de hızlıca ormana yöneldi ve ilk kanı Lucian alırken Lee Sin skoru da Thresh’de kaldı. Böylelikle NR1 ekibi ava giderken avlanan taraf oldu.

Bu savaştan sonra rakibinin sıçramasının olmadığını bilen LeBlanc, Vladimir’in üzerine giderek buradan bir skor daha çıkarmayı başardı. Lee Sin ise oldukça az canla kalan LeBlanc skorunu alabileceğini düşünerek koridora geldi fakat kaçırdığı yetenek atışlarına karşın LeBlanc’ın zincirine yakalanınca, skoru yardıma gelen Rek’Sai’nin ellerine bırakmış oldu.Oyunun ilk ejderhası dakika 10’da alt koridora başarılı bir baskın gerçekleştirip Nautilus’u almayı başaran DP’ye gitti. Hemen ardından orta koridora yönelen DP, Vladimir skorunu alırken Thresh de ormanda Nautilus’u yakaladı. Fakat yeterli görüş yokken Nautilus’a inanmak biraz gereksizdi ve üssünden çıkıp yardıma gelen Lee Sin, takım arkadaşını kurtarırken LeBlanc skorunu da almayı başardı.Oyun boyunca NR1’ın oldukça kötü kararlar verdiğini izledik.

Üst koridora gelen 4 kişilik baskına karşın sadece Gnar skorunu verip geri çekilmek yerine savaşmayı tercih eden NR1 rakibine 3 skor verdikten sonra sadece Thresh skorunu almayı başardı. Bu noktada takım savaşının en gerekli ismi Sivir alt koridoru ittirirken takım savaşından kârlı çıkmayı beklemek, büyük bir hata oldu.Dakika 16’da ejderha önünde bir savaş izledik. NasesUyno’nun Mega Gnar’a dönüşmesini bekledikten sonra Sivir ultisiyle savaşı başlatan NR1, savaş başında hasar almadan hasar verebilmeyi başardı. Ardından LeBlanc’ın gelmesiyle birlikte yüksek hasar çıkaran DP, 4 skor almayı başardı fakat 3’de 3 yapan Gnar ile birlikte katliam yapan takım NR1 oldu.Dakika 22’de yine tek başına yakalanan bir Gnar gördük. Takım arkadaşlarının yardımıyla Gnar buradan çıkmayı başarsa da, alt koridor kulesine dayanan Rek’Sai ve Lucian ikilisi kule ile beraber Sivir skorunu da almayı başardı.

Hemen ardından ormanda yakalanan Lee Sin’e takım arkadaşları yardım etmeye gelse de, herhangi bir hasar çıkaramayıp yüksek hasar alan NR1 katliam verdi. Aldıkları katliamdan sonra barona giden DP alt koridor inhibitörünü açtıktan sonra orta koridor inhibitörünü vermek istemeyen NR1 savaşa girmeyi tercih etti. Fakat 3 skor ve 1 inhibitörle savaştan oldukça geride çıktılar. Üssüne döndükten sonra 3. ejderhalarını alan DP rakibinin üssüne girmeden çalıda bir tuzak girişimine hazırlandı. Fakat bu çalıda pembe totemi bulunan DP, NR1 ekibinin totemini görmedi mi, yoksa bu bir yemleme miydi anlaması güç oldu! Bu çalıda yakalanan LeBlanc’ı düşürmeyi başaran NR1 hemen savaşa girdi fakat Lucian o kadar güzel pozisyon almıştı ki, Sivir’i savaşa dahi yaklaştırmayan Shyvana ile birlikte harika iş çıkardılar. Bu savaşta 3 skor almayı başaran DP oyunu galibiyetle bitiren taraf oldu.

DP: Shyvana, Rek’Sai, LeBlanc, Lucian, Thresh

NR1: Gnar, Lee Sin, Vladimir, Sivir, Nautilus

Skor: DP 16 – 10 NR1

 

Atlas – Crew

03 Atlas vs Crew

Günün 3. maçı Atlas ve Crew arasında oynandı. Oyun başında Atlas ekibinden çok erken bir 2. seviye baskını izliyoruz ve biraz önde yakalanan Vayne – Bard ikilisi Lucian ve Gragas’a birer skor verdi. Dakika 10’da ejderha için güzel bir takım savaşı izledik. Ejderhayı Crew’a kaptırmak istemeyen Atlas, Maokai’nin ışınlanmasıyla savaşı başlattı. Ardından harika bir Sejuani ultisi gördük ve Lucian aldığı yüksek hasarla sıçrayıp nehrin dışına çıkmak durumunda kaldı. Bard ultisi sadece Maokai’ye isabet etti fakat Crew ekibi tank yokluğunu çok da başarılı değerlendiremedi. Cassiopeia bu savaşta 3’te 3 yaparken, toplam 4 skor ve 1 ejderha ile kârlı çıkan taraf Atlas oldu.

Dakika 24 civarında karşı ormanda yakaladıkları Viktor skorunu rahatça alan Gragas ve Alistar, takımının savaş başlatmasını sağlamış oldu. 2 kişiye tutan Sejuani ultisinin ardından Gnar 2 skor almayı başardı fakat Viktor’un eksikliği ve Vayne’in çok geride olması sebebiyle yeterli hasarı çıkaramayan Crew 4 skor verdi. Buna rağmen hızlı davranarak ejderhayı almayı başardılar. Dakika 30’da inhibitör kulelerine dayanan Atlas, üsse kadar giren Maokai sayesinde alt kuleyi ve 3 skoru almayı başardı. Dakika 34’de orta koridor inhibitör kulesini almayı başaran Atlas ekibi çekilirken, arkalarından Crew geliyordu. Altr koridorda yakalanıp ölen Maokai’nin yokluğunu fırsat bilen Crew bir Sejuani ultisi ile skor almayı planladı fakat Atlas oyuncuları bu ultiden o kadar güzel kaçtı ki kimseye çarpmayan ultinin ardından kovalayan taraf Atlas oldu. Art arda aldıkları skorların ardından Bard ve Sejuani, Nexus’u koruyamadı ve kazanan taraf Atlas oldu.

Atlas: Maokai, Gragas, Cassiopeia, Lucian, Alistar

Crew: Gnar, Sejuani, Viktor, Vayne, Bard

Skor: Atlas: 18 – 9 Crew

 

HWA – BJK

04 HWA vs. BJK

Günün son ve en heyecanlı maçı HWA ve BJK arasında oynandı. Oyun boyunca inanılmaz bir Bard performansı izledik. Dumbledoge hangi destek şampiyonunu oynasa harika performans sergiliyor, bunu biliyoruz. Fakat Bard nasıl oynanmalı, haritada nasıl gezmeli, takımı nasıl korumalı; adeta ders niteliğinde bir oyundu. Diğer yandan Türkiye Ligi’nde bir süredir göremediğimiz HolyPhoenix HWA’ya dahil oldu ve özlediğimiz HolyPhoenix oyunlarını da bu maçta bolca gördük! Oyundaki ilk skor  Cassiopeia’ya gitti. Bard’ın yardıma gelmesiyle skor alma girişimine giren Ahri, Evelynn’i çok az canla elinden kaçırdı ve Cassiopeia bu pozisyonu oldukça güze değerlendirdi. HWA baskınlara ışınlanmalar ve baskın cevaplarıyla o kadar güzel yanıt verdi ki 25. dakika civarında 8-1 öndeydi.

Fakat 30. dakikada üst kuleyi almak isteyen HWA çok yanlış poziyon aldı ve BJK takımına katliam verdi. Cassiopeia gibi savaşların gidişatını belirleyen bir şampiyonun, kulenin rakibe yakın tarafında arkası dönük durması ve yakalanması oldukça büyük bir hataydı. Bu dakikaya kadar hiçbir ejderhayı kaptırmayan HWA, katliamla birlikte BJK ekibine ilk ejderhasını da vermiş oldu. Dakika 33’de yine aynı kule altında, benzer bir savaş izledik. Bu defa iyi pozisyon almış bir Cassiopeia’yı Bard ultisiyle oyun dışı bıraktı ve bir müddet savaşta hasar veremedi. Sonrasında ise Ahri güzel bir ayartan öpücükle oldukça fazla hasar verdi.

Yüksek hasar almış bir HWA ve neredeyse hasar almamış bir Sivir ile BJK 3 skor verse de katliam yapmayı başardı. Bu savaşlarla skoru eşitleyen BJK dakika 47 civarı baron önünde çıkan savaştan 4’e 2 değişimle ayrılınca öne geçmeyi ve baronu almayı başardı. Maçın son takım savaşı ise dakika 55’de baron önünde gerçekleşti. Bard bu defa da savaşın kilit isimleri Cassiopeia ve Rumble’a ulti tutturmayı başardı. Fakat bu savaşta işin içine baron da girince takımların aldıkları hasar çok daha yüksek oldu. İlk hedef olarak Urgot’u düşüren BJK çok fazla hasar aldı fakat arkalarda gizli gizli hasar verip nişancısına skor hazırlayan Bard ve Sivir ikilisi rahatça skorları topladı. Bu savaşın ardından BJK katliam alıp oyunu bitiren taraf oldu.

HWA: Rumble, Evelynn, Cassiopeia, Urgot, Alistar

BJK: Gnar, Nunu, Ahri, Sivir, Bard

Skor: HWA: 17 – 23 BJK

1 2
Author

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.