Geçtiğimiz sene Switch ile büyük bir başarı elde eden Nintendo, yeni projesi Nintendo Labo‘yu duyurdu. Ben hiçbir şekilde lafı uzatmaya teşebbüs bile etmeden önce şuracığa videoyu bırakıyorum. Çünkü anlatılması gerçekten çok zor. İzlemeniz lazım.

Nasıl, izlediniz mi?

İzleyemeyenler ya da izleyip de sindiremeyenler için şöyle bir özet geçelim: 2017’yi büyük bir mâli ve manevi başarıyla kapatan Nintendo, yeni yılda çok oyun şirketinin yaptığını gördüğümüz “aynının biraz daha çirkini” şekli ilerlemek yerine “Durun durunaklımıza yeni bir şey geldi” dedi Labo ile. Gelen şey: karton kutular. 20 Nisan 2018’de raflarda iki Nintendo Labo paketi olacak. Bir tanesi Variety Kit, bir diğeri ise Robot Kit.

Labo Variety Kit

Bu kitler içerisinde birkaç kartonun haricinde lastik, küçük bantlar, minik daireler gibi inşa parçaları barındıracaklar; bir de elbette gelen karton setlerine münasip yazılım bulunacak. Alacaksınız bu kartonları, evde talimatları takip etmek –ya da etmemek, çünkü kime ne?– suretiyle bir oyuncak yapacaksınız. Bu oyuncağın içine Switch’iniz girince bir şeyler olacak. Mevzu bu. Variety Kit‘in içerisindeki kartonlar piyano, motorsiklet gidonu, olta, ev ve benim favorim– uzaktan kumandalı araba olabiliyorlar. Öteki tarafta ise Robot Kit var, onunla da kendinizi karton bir mech’e çevirebiliyorsunuz.

Labo Robot Kit

Bu iki kit de ortalama bir “Koleksiyon Sürümü” fiyatına satılacaklar; Amerikan fiyatı Variety Kit için 70, Robot Kit için 80 dolar olarak belirlenmiş. Bunların üstüne bir de içinde türlü türlü çıkartmalar, renkli kalemler, eklentiler bulunan özelleştirme kiti 10$ tutarında tüketiciye sunulacak. Fiyatın altını özellikle çizmek istedim, çünkü Nintendo’nun bu konuda çok doğru bir aralık tutturduğunu düşünüyorum. Bu hem oyun, hem oyuncak olarak düşünüldüğünde doğru bir fiyatlandırma biçimi.

Ancak işin içeriği, derinliği? Orası bambaşka. İlk etapta alıp, o kartonun başında uğraşmak gerçekten kulağa çok güzel geliyor; hele ki biraz elişi dünyasıyla içli dışlıysanız. Joy-Con’un HD Rumble özelliğini kullanmak suretiyle kolları ekrandan kontrol etme fikri resmen dahiyane, arabalı olan da o yüzden favorim oluverdi hemen. Ancak tüm bunların art arda eğlendirme süresi 60 dakika gibi duruyor. O yüzden şu noktada cevaplandırılması gereken soru şu: Başka oyunlar da Labo yapılarını kullanacaklar mı? 

Şu bakımdan soruyorum, örneğin Mario Kart 8 Deluxe için Labo arabalarını kullanabileceğimiz bir mod eklenecek mi? Labo Mechsuit’i dövüş oyunlarında kullanabilir miyiz mesela? Bir Labo yapısıyla birden fazla oyun ihya olacak mı? Bunları göreceğiz. Ancak bana, benim en ideal senaryomu sorarsanız, her oyunun bir de Labo Edition çıkartmasını isterim Switch’e. Bunların hepsinin özel şeyler yapmalarına gerek yok. Sadece interaktif bir element barındırıp bana iki saat uğraş olsun; sonra rafımda da durabilir. Bir oyuna çok coşuyorsam yanında Labo’sunu da alma fikri bana çok hoş geliyor şu an.

Siz ne diyorsunuz bu yeni Nintendo atılımına?

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.