İçeriğe geç
Sinema 2 dk okuma

INSIDE OUT Pixar’ın Listelere Birinci Sıradan Giremeyen İlk Filmi Olabilir!

J. H.
INSIDE OUT Pixar'ın Listelere Birinci Sıradan Giremeyen İlk Filmi Olabilir!

Şu cümleyi bilip, zikredebilmek için profesyonel sinema yazarlığı yapmak gerekmiyor: Pixar başarısızlık nedir bilmeyen bir firma. Bu, her anlamda, her şey için geçerli. Bugüne kadar yaptıkları pek çok film, kendi dalında ödüller kazandı, taraflı tarafsız herkesin beğenisiyle boyandı; eleştirmenler üzerine övgü yağdırdı ve evet, daimi olarak gişeden de zaferle ayrıldılar. Ama ilk defa, bu kusursuz geçmişleri bir tık sallantıya girmek üzere.

Inside Out 2

Los Angeles Times’dan edinip, başka yerlerden de doğruladığımız bilgiye göre, Pixar bugüne kadar hiçbir filmini iki numarada açmamış Amerika’da. Bakın, hiçbir filmini açamış. 1995’te çıkarttıkları ilk film olan Toy Story’den, Inside Out öncesi çıkan son filmleri Monsters University’ye kadar; hiçbir Pixar filmi ilk haftasonundan birinci sıradan başka bir şeyle çıkmamış. İşte bu seri, Inside Out ile bozulmak üzere. Zira bu sefer, karşılarında Jurassic World var.

Jurassic World’ün hiç kimse beklemezken nasıl bir gişe canavarına dönüştüğünü zaten yazmıştık. İlk hafta sonu içerisinde tüm dünyada 500 milyon dolar barajını geçen Jurassic World; ikinci haftasonunda da Amerika’da 90 milyon dolar civarı bir gişe yapacak gibi gözüküyor. En azından Universal Pictures’ın beklentisi o yönde. Inside Out’ın tahmin edilen açılış rakamı ise 60 milyon dolar civarında. Bu onu daha önceden bir numarayla açılan Ratatouille, Roy Story, A Bug’s Life gibi filmlerin üzerine koyuyor rakamsal olarak, ama bir numaraya taşımaya ise yetmiyor.

Inside Out 4

Ama bunlar elbette, daha önce yazdığımız gibi, birer tahminden ibaret, başka bir şey değil. Universal’in kendisi 208 milyon dolarla rekor kıran Jurassic World’ün ABD’de 120M$ ile giriş yapmasını bekliyordu zaten. Inside Out beklenmedik bir şekilde yükselebilir, Jurassic World’ün ikinci hafta performansı düşebilir… Pitch Perfect 2’nin %1000 kâr yaptığı, Furious 7’nin gelmiş geçmiş en çok izlenen dördüncü film olduğu, Jurassic World’ün tek bir pençeyle Harry Potter ve Avengers’ı tahtından ettiği 2015’te, artık hiçbir şeye şaşırmamak gerek.

J. H.

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Tüm yazıları (1579)

Bunlar da ilgini çekebilir

3 yorum

  1. Yazının sonuna kadar geldim, yazı bittikten sonra kafam karıştı, dedim kendi kendime ”Geekyapar’da bir gişe yazısı var ve arada bir yerde bile Age of Ultron gömülmemiş, o nasıl oldu acaba?” diyordum, sonra yazıyı Yiğitcan’ın yazmadığını gördüm, teşekkürler J.H., büyüksün 😀

  2. Minion’stan bir hafta sonra giriyor zaten vizyona, işi biraz zor değil miydi öyle bir hedef için?

  3. 91 Milyon Dolar ile haftanın ikincisi olmak.Bu nasıl bir yıldır anlayamadım.İnsanlarda ne kadar dinazor görmeyi özlemiştir onu da çözemedim:D

Yorum Yap

E-posta yazman isteğe bağlı. E-postanla yazarsan ilk yorumun okunup yayımlanır, sonrakiler doğrudan çıkar; e-postasız yorumlar her seferinde okunup öyle yayımlanır. Yorumları site yöneticileri ve yazarlarımız okuyup onaylar; onay bekleyen yorumunu bu tarayıcıda bir hafta boyunca sen de görürsün, onaylanana kadar başka okur görmez. Adın ve yorumun yayımlanır; e-posta adresin ve IP'n yayımlanmaz, yalnız site yöneticileri görür, spam denetimi ve sorumluluk için saklanır — ayrıntısı Gizlilik Politikası'nda. Spam denetimi sunucumuzda yapılır; yorumun başka bir hizmete gönderilmez.