Siteyi takip ediyorsanız, Disney’nin planladığı üç Star Wars yan filminden kafamızı en çok karıştıranın Han Solo’nun gençliğini anlatacak film olduğunu biliyorsunuzdur. Diğer filmlere karşı kayıtsız bir ilgisizliğimiz var –ki bu Rogue One gelince test edilecek– ama iş Han Solo’ya gelince, hem eskinin Brian Daley romanlarından aldığımız hazı düşünüp gaza geliyoruz; hem de bir yandan Harrison Ford’un üzerine koklanacak gülün çok da randıman vermeyeceği endişesine kapılıyoruz.

Ancak bugün, filme dair bizi fena heyecanlandırabilecek bir gelişme de yaşandı. Disney, uzun süredir arayışında bulunduğu bir rolün defterini en sonunda kapattığını açıkladı ve resmi olarak bizi yeni Lando Calrissian ile tanıştırdık. Ve biz, bu karardan daha da memnun olamazdık, zira Phil Lord ve Chris Miller’ın yöneteceği Han Solo filminde uzak galaksinin sevimli hırsızını Community’den tanıyor olabileceğiniz Donald Glover canlandıracak.

Donald Glover

Elbette Glover’ın tek meşhur işi Community değil. Kendisi aynı zamanda Magic Mike XXL ve The Martian gibi filmlerde boy gösterdi, Ultimate Spider-Man filminde Miles Morales’e ses verdi, şu sıralarda da yazıp yönettiği Atlanta dizisinde kendisini görmek mümkün. Aynı zamanda bazılarınız Glover’ı Childish Gambino mahlasıyla yürüttüğü rap kariyerinden de tanıyor olabilir. Bütün bunların yanında bir de 30 Rock’ta yazarlık yapmış, Adventure Time’dan Robot Chicken’a pek çok havalı işe yolu düşmüş bir adam Glover. Baya süper bir insan yani.

Bu yüzden kendisinin yeni Lando olması bizi felaket mutlu ediyor. Filme dair de ümidimiz giderek katlanıyor hâliyle. Yeni Han Solo Alden Ehrenreich, tek başına bize gaz verecek kadar tanıdığımız bir aktör değildi. Phil Lord ve Chris Miller faktörleri elbette olumlu bir etkendi, ancak sanırım filme inanmak için biraz daha itici bir güç bekliyorduk; Donald Glover bizim için o itici güç oldu. Bu arada Disney’nin Community’yi ne kadar çok sevdiği de bir daha ispatlanmış oldu. Yakında Alison Brie’yi de bir prenses olarak görürsek şaşırmayacağız…

Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.