Sizin de fark ettiğiniz üzere son yıllarda live-action” dediğimiz uyarlamalar aldı başını gitti. Artık her çizgi filmin, animenin, oyunun, ne bileyim bir duvara çizilen grafitinin falan büyük bütçeli şirketler tarafından yapılan bir live-action uyarlaması var. Özellikle geçen sene hatırlayacaksınız, Aslan Kral ve Aladdin filmlerinin de içinde bulunduğu bir sürü uyarlama geldi. Bu uyarlamalardan bazıları güzel olsa da istatistiğe vurduğumuzda ne yazık ki live-action uyarlamaların bizi çoğunlukla yüzüstü bıraktığını görüyoruz. Bu yüzden bir live-action uyarlaması haberi duyduğumuz anda çoğunlukla temkinli yaklaşıyoruz. Ama dün Powerpuff Girls’ün CW kanalı tarafından live-action uyarlaması geleceğini duyduğumdan beri aklımdan tek bir şey geçiyor: Birazcık vicdanınız varsa yapmazsınız!

Hepimizin çocukluğundan tanıdığı, sevdiği, maceralarını severek izlediği; şeker, baharat, iyi olan her şey ve kazara karışımın içine dökülen Kimyasal X sayesinde var olan Blossom, Bubbles ve Buttercup, bir kez daha televizyon ekranlarında bizlerle buluşmak için gün sayıyor. Ama olayın kötüsü, biz gün saymıyoruz çünkü şu ana kadar yapımla ilgili kulağımıza gelen her şey bizi korkutuyor. Yani arkadaşlar bir yapım kulağa bu kadar mı kötü bir fikir gibi gelir?

Öncelikle serinin CW tarafından yapılacağını söylemiştik. CW’nun en güzel hayallerimizin katili olmasından mütevellit yapım için ilk korku materyalimizin bu olduğunu söylememe gerek yok. Daha sonra ise serinin Arrowverse’ün başyapımcısı Greg Berlanti’nin ellerinden çıkacağını söyleyerek durumu daha da kötüleştiriyorum. Son olarak da dizinin Blossom, Bubbles ve Buttercup’ın yirmili yaşlarındaki halleriyle ekrana uyarlanacağı söyleyerek artık dayanacak gücümün kalmadığını belirtmek istiyorum ve buradan yetkililere sesleniyorum: Yapmayın!

Dokunmayın Blossom’a, dokunmayın Bubbles’a, dokunmayın Buttercup’a. Bırakın onlar bizim çocukluk anılarımızdaki gibi güzel kalsınlar. Saçma sapan süper kahraman klişelerini dikte etmeyin bu güzelliklere. Şöyle sakin kafayla oturup bir kez daha düşünseniz aslında bunun ne kadar saçma bir fikir olduğunu siz de anlayacaksınız. Yapmayın, kıymayın!

Şimdilik ne zaman yayınlanacağı belli olmayan dizimiz için tek bir iyi düşüncemiz yok. Umarım bu saçma fikir hiçbir zaman gerçekleşmez de biz de 2020’nin kötü şakalarından bir tanesi olarak hatırlarız bunu. Siz ne dersiniz?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.