Uzun bekleyiş sona eriyor, Justice League: Snyder Cut sonunda büyük bir tören eşliğinde hayranlarla buluşmaya geliyor. İnanmakta uzunca bir süre güçlük çektiğim bu haberin doğruluğunu HBO ve Zack Snyder, Twitter üzerinden onayladı. Önümüzdeki yıl, HBO’nun online yayın platformu HBO Max üzerinden kavuşacağız bu filme. Yalnız çok uzun olduğunu iddia ettikleri için bir film mi olacak yoksa mini dizi şeklinde mi yayınlanacak, işte onu bilmiyoruz. Ne diyebilirim ki, hayranların sesleri tahmin ettiğimden de güçlüymüş!

Snyder Cut meselesinin neden bu kadar değerli olduğunu anlatmak için küçük bir hikâye anlatacağım sizlere: Hatırlar mısınız bilmem, Justice League filminin yönetmeni Zack Snyder -ki kendisi ayrıca Watchmen gibi hatrı sayılır derecede sevilen bir eserin de yönetmenidir- filmi tamamlayamadan yaşadığı talihsiz bir olay nedeniyle çok sevdiği Justice League’i Warner Bros’un ellerine emanet etmek zorunda kalmıştı. Warner Bros da yönetmenliği Avengers filminden tanıdığımız Joss Whedon’a devredince film sekteye uğradı, sürekli yeniden çekildi, yeniden düzenlendi ve iddialara göre tabiri caizse en baştan yaratıldı. Çektiği filmin vahim son halini gören yönetmenimiz Zack Snyder da bunun altında kalmadı, sesini sosyal medya üzerinden duyurdu. Böylece bir efsanenin doğuşuna şahitlik ettik: #releasethesnydercut.

Bu hashtag o kadar popüler oldu ki hayranlardan oyunculara büyük bir kesim tarafından destek gördü. İstedikleri filmi elde edemeyen DC hayranları bu umut ışığının parıltısına öylesine kapıldılar ki Comic-Con’un neredeyse her yerinde reklam panoları kiralayıp desteklerini gösterdiler. İmza kampanyaları mı dersiniz, dilekçeler mi dersiniz, emailler mi dersiniz; hayranlar seslerini, duyurabilecekleri neredeyse tüm mecralardan duyurdular. Eh, hikâyemiz artık mutlu sonla bitiyor diyebiliriz zira Justice League: Snyder Cut’ı çok değil, önümüzdeki yıl görebileceğiz!

Mutlu son dediğime bakmayın, filmin neye benzediği konusunda elimizde çok bir şey yok. Snyder Cut’a dair bildiğimiz her şey birtakım iddialardan ve yayınlanmamış, bulanık, siyah beyaz görüntülerden ibaret. Yani elimizde, bu filmin hayranları hayal kırıklığına uğratmayacak bir versiyon olduğuna dair haykırarak verilmiş bir söz var, o kadar.

Sorun şurada: Zaten Oscarlık bir performans beklemediğimiz bir filmin göremediğimiz versiyonunu hem hayranlar hem de filmin oyuncuları öylesine yüceltti ki artık beğenmese ayıp olacakmış gibi hisseden bir kesim olduğunu düşünüyorum ben. Kastettiğim şey şu ki bir grup hayran kendini zaten bu filmi beğenmeye şartladı, onlar ne çıkarsa çıksın yere göğe sığdıramayıp övecekler; öte yandan bu tarz Hollywood filmlerine eleştirel gözle bakan insanlar da Snyder Cut’ın bitmek bilmeyen propagandası yüzünden önyargıyla yaklaşacaklar ve akabinde kendi düşüncelerini oluştururken her ne kadar isteseler de yüzde yüz tarafsız olamayacaklar. Anladınız mı derdimi? Şu saatten sonra ne çıkarsa çıksın, büyük bir kesimin fikri zaten belli.

Ne olursa olsun, bu versiyonun sonunda yayınlanacak olması beni çok şaşırttı. Yıllarca makarasını geçtik, gerçek Justice League bu değil dedik. Üzerine çok konuştuk, çok düşündük, çok espri yaptık. Beklenti de hâliyle yükseldikçe yükseldi. Snyder Cut ulaşılamaz bir ideale mi dönüştü yoksa gerçekten de iddia edildiği kadar var mı, önümüzdeki yıl tartışalım. Şimdilik söyleyin bakalım, bu haber sizi mutlu etti mi? Snyder Cut’tan gerçekten umutlu musunuz yoksa “Aman, o gemi çoktan battı!” diyenlerden misiniz?

Author

Batı Edebiyatları okur, kedi sever. Bir de buralarda yazıp çizer. @mightbeyagmur

1 Comment

  1. Her ne kadar çok sevinmiş olsam da bu habere, WB kurmaya çalıştığı evreni berbat ettiği için çok üzgünüm. Bu film benim için izleyip (vay bee) diyeceğim ve devamını asla merak etmeyeceğim bir film olacak.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.