Marvel evrenine uzun sayılabilecek bir ara verdikten sonra bu yıl itibariyle dördüncü faz takvimini başlatmış olduk. Her ne kadar süper kahraman dünyası son zamanlarda bizden biraz uzak kalmış olsa da yeni yapımlar patır patır dökülmeye başladı. Faz 4 için de gözlerimizi WandaVision ile açtık, izlediğimiz şeyi de beğendik ama bazılarımız hâlâ o istedikleri süper kahraman havasını arıyor. İşte o havayı arayanlara müjde Marvel’dan geldi ve önümüze bu yıl çıkacak diğer bir dizi olan The Falcon and The Winter Soldier’dan bir fragman atıverdi!

Amerikanyalıların (?) Super Bowl maçları sırasında yayınlanan bu patlamalı çatlamalı rap müziği eşliğindeki fragman, belli ki WandaVision’dan daha fazla bildik Marvel filmleri tadında olacak. Tabii ki bunu iyi veya kötü bir özellik olduğu için söylemiyorum ama fragman bariz bir şekilde bu tonda ilerlediği için belirtmek istedim. Zaman olarak Endgame sonrasında geçecek olan The Falcon and The Winter Soldier, kavga dövüş arayan herkesi ekranlara davet etmekle birlikte epey ara verdiğimiz sinematik evrene dair de pek çok yeni olayı gözler önüne serecek gibi görünüyor.

Altı bölümlük dizimizde kaptanlığı devralan Falcon ve demir kollu Winter Soldier ile olay üstüne olay yaşarken, bir de aramıza Carter’gillerden Sharon Carter’ı katıyor. Dizi belli ki Endgame sonrası Captain America’nın yokluğu sürerken yer yer bizleri onu anmaya davet edecek, yer yer yeni kaptan olan Falcon’un kaptanlaşma serüvenine tanık olmamızı sağlayacak. Bir de ilginç bir şekilde ana ikilinin yani Falcon ve Winter Soldier’ın arasındaki duygusal çekişmeyi gözler önüne serecek ve açıkçası buradan ne çıkacağını çok merak ediyorum.

Dizinin irili ufaklı pek çok kötüsü olacağı da açık. Civil War’dan tanıyabileceğimiz Baron Zemo’yu bu sefer tıpkı çizgi romanlardaki gibi maskeli haliyle göreceğiz ve bir yandan anarşist bir çete olan Flag Smashers ile de kapışacağız. Öte yandan fragmanda gördüklerimizden sonra eğer bunun bir dizi değil de yeni çıkacak bir Marvel filmi olacağı söylenseydi yadırgamazdım. Gayet alışık olduğumuz teması ve yüksek bütçesiyle, aksiyon sahnelerinin kalitesiyle The Falcon and The Winter Soldier bizleri bekliyor gibi duruyor. Dördüncü fazın yeni dizisi, 19 Mart tarihinde Disney+ platformunda çıkacak.

Peki kaptanlığın devralındığı ve kötülerin kovalandığı bu yeni Marvel dizisi The Falcon and The Winter Soldier ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Uçup kaçmanın yanında bu diziden neler bekliyorsunuz?

Author

tasarımcı, fotoğrafçı, oyuncu, teknolojisever, soundtrack delisi. her türlü online mecradan ulaşmak için: @mfurkanakyuz

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.