Bakın, geride bıraktığımız on yedi yılda çok fazla şey oldu. Evet, bu ülkede günceldeki iktidar hâlâ aynıydı ama genele baktığınızda gerçekten çok fazla şey oldu. Akıllı telefonlar bizlerin ulaşımı dahilinde değildi mesela; sonra tabletler var, şimdi profesyonel olarak onlarla iş yapmıyorsak burun kıvırdığımız, onlar yoktu. Bugünkü mizahi programları izleyince ilerici hissettiğimiz şeyler var ya, o hissin bir sebebi olarak, onlar da yoktu. Parmakla gösterdiğiniz diziler vardır ya hani, How I Met Your Mother gibi, onlar da yoktu. Daha öncesindekiler var mıydı, vardı; daha güzel olmuşlar mıydı, belki ama işte ne yaparsın, toplumsal hafızada bu denli yer bırakan çok şey yoktu. Geride bıraktığımız yılları saysak, on yedincisinde, Friends, bitmişti. Giderken birçok neslin hafızasında başta arkadaşlık olmak üzere birçok güzel duygu bırakmıştı. Genel izleyiciye hitap ediyordu, genel izleyicinin yaşayabileceği şeylerden bahsediyordu. Bugün uzadıkça, sündükçe bozan çoğu dizinin aksine, son bölümüne kadar kalbinizde derin izler bırakmayı başarıyordu.

Geride bıraktığımız on yedi yılda, Friends dizisinin tüm kadrosuyla yeniden toplanmasıyla ilgili pek çok spekülasyon oldu. Her yıl birkaç tanesine rastladığımız bu haberlerin önünde ardında, bir ya da iki oyuncunun bir Late Night şovuna katılacağını görüyorduk ya da bunlar sadece click-bait haber başlıklarını kaplıyordu. Hepsi, öne sürüldükleri her yılda, boş çıktı. Bu yıl ise yıllardır beklenen şey, gerçekleşiyor. Aha aşağıda da resmi tanıtım yer alıyor:

Birkaç gün önce, başta ilgili başrollerin sosyal medya hesapları olmak üzere birçok kanaldan küçücük bir tanıtım videosu yayınlanmıştı bu birleşme ile ilgili. Bugün ise yeni olarak görece daha kapsamlı olan yukarıdaki video geldi. Sizler ne hissedeceksiniz bu gelişmelerle ilgili, bilemem fakat ben hem bir parça sevinç hem bir parça hüzün hem de bir parça hayal kırıklığı hissediyorum.

Bir parça sevinç, sanırım en derin bir yerden geliyor çünkü uzun yıllar sonra başrollerin hepsini, tanıtım filminde de gördüğümüz üzere en kilit cümleleriyle, en kilit bölümlerin kurgusunda izleyeceğiz. Açıkçası bu kadar yıl sonra bulunmaz bir nimet, onlar da bir noktada biz seyirciler gibi düşünecekler, yâd edecekler.

Bir parça hüzün; yıllar sonra her an, belki başka bir şey düşünmeye yer bırakmayarak yemek yerken arkaya açacak dizi olan Friends’in yeniden toplanmasını izlerken başrollerin yıllar boyu kat ettiği yolu fark etmek. Birinci sezonun herhangi bir bölümünü açıp sonra, onuncu sezondan yine herhangi bir bölüm açtığınızda hissedeceğinizden çok daha kuvvetli bir fark ediş; hayat bu, geçiyor. Toplanma ön sözünde, istediğinizden daha hızlı geçiyor hem de. Geçmişi hatırlamak daha bir geçmiş şu an, üstteki videoyu izlediğinizde muhtemelen az çok yetiştiyseniz, oyuncularla birlikte sizlerin de saçları ufak ufak beyazladı, ses tonunuz gevredi, hiç değilse bir ufak gıdı biçimlendirdirdiniz.

Bir parça hayal kırıklığı ise, reunion‘un kendisiyle alakalı bir yerden geliyor. Hepimiz yıllardır hepsini bir arada görmek istedik tekrar, buna çoğunlukla da David Schwimmer’ın eksikliği sebep oldu. Ama bunun bir talk show‘da gerçekleşmesini istedik mi, orası çok ayrı bir soru. Belki bu hayal kırıklığına diğerlerinden daha öznel yaklaşmalıyım, biliyorum. Yine de sanki istediğimiz şey de tam olarak bu değildi. Ben, bu güzel arkadaşlığın son noktasını; kendi istediğim şekilde koymak isteyen ben, bunca yıldan sonra, elbette Friends bittiğinde karakterlerin başına gelenleri biliyorum ama “herkesin hoşça kal dediği” bölümü hâlâ izleyememişken tabii ki genel konuşamam. Ancak o bölümü sonunda izleyebilmek için de kafamdaki dayanak, bir “oturup sohbet edeceğiz, geçmiş bölümlerden aklımızda kalan anıları paylaşacağız” değildi.

Hissettiklerimiz ne olursa olsun, bu buluşmayı 27 Mayıs 2021‘de HBO Max bünyesinde izleyeceğiz. Siz geek‘lerde durum nasıl? Hissettiğim üç ana duygudan biri de sizde mevcut mu yoksa dördüncüyü katar mısınız? Herhalde aranızda Friends’i izlemeyen yoktur, yoksa var mıdır? Eh, en azından salgın 2021’inde, bu denli büyük bir buluşmanın çağrısına kulak verirsiniz belki? Ne dersiniz?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.