Bu haberi duyduğuma sevineceğimi hiç düşünmezdim ama sevinmekle kalmayıp fazlasıyla coştum bile. Koskoca The Last of Us ki PlayStation markasının en değerli, en özel oyunlarından biri. Yakın zamanda “Game of the Decade” ödülü almış, eşsiz bir eser. Oyun yapımı üzerine okullarda ders niteliğinde okutulması gereken bir efsane. Üstelik, The Last of Us Part II’nin çıkışına iki ay gibi kısa bir süre kalmışken böyle bir haber almak fazladan bir heyecan, bir mutluluk ekliyor Last of Us sevenlere. Yine ayak üstü Last of Us övdüğümüze göre haberin detaylarına geçebiliriz.

Haber, HBO’nun resmi kanallarından “Craig Mazin ve Neil Druckmann ile birlikte Last of Us için bir uyarlama dizi geliştiriyoruz, yakında HBO’da ahali!” şeklinde yaptığı açıklamayla duyuruldu. Geçtiğimiz yılın çok beğenilen dizilerinden olan Chernobyl’in yönetmeni, yazarı ve yapımcısı Craig Mazin’in bu projenin içinde olması, beklentimizi olumlu anlamda yükseltiyor. Evet belki oyunların, kitapların dizileştirilmesinden her zaman memnun kalmıyoruz, ortaya çıkan projeler her zaman tatmin edici olmuyor. Ancak bu sefer durum farklı olabilir dostlar!

Craig Mazin’in “Neil Druckmann, hiç şüphesiz oyun endüstrisinin en iyi hikaye anlatıcılarından biri ve Last of Us da onun en büyük projesi. Benim için yıllardır hayal olan bu sanat eserinin bir dizisini yapma fırsatını yakaladığım ve Neil Druckmann ile birlikte çalışacağım için çok mutluyum.” şeklindeki açıklaması, kendisinin de bizler gibi bir Last of Us hayranı olduğunu ortaya koyuyor.

Neil Druckmann’ın da “Craig ile ilk görüşmemizden itibaren, projeye yaklaşımı ve Last of Us’a karşı sevgisi, hikayeyi derinden anlaması beni çok şaşırtmıştı. Kendisi, Chernobyl ile birlikte adeta bir şaheseri önümüze koydu. Açıkçası Last of Us’ın hikayesini hayatımıza bir televizyon dizisiyle aktarabilecek daha iyi bir ortak düşünemezdim.” şeklindeki yorumuyla anlıyoruz ki, bu ikiliden güzel bir proje çıkabilir.

Last of Us’ı bir dizi olarak görmek tabii ki oyun ile aynı duyguyu ve deneyimi yansıtamaz. Ama düşünsenize, ekranda Joel ile Ellie’nin hikayesini izlemek hoş olmaz mıydı? Hem de emin ellerde diyebileceğimiz isimler tarafından yapılmış bir dizide? Bence ortaya izlemesi keyifli bir iş çıkacak. En azından projenin içindeki isimlerden başarılı bir hikaye anlatımı, HBO’dan da kaliteli bir prodüksiyon bekliyorum. Bakalım oyuncular kimler olacak? Sizin diziyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

Kaynak

Author

tasarımcı, fotoğrafçı, oyuncu, teknolojisever, soundtrack delisi. her türlü online mecradan ulaşmak için: @mfurkanakyuz

2 Comments

  1. Arda ARSLAN Reply

    Açıkçası ilk oyunun hikayesi yerine aynı evrende başka bir hikaye anlatılsa yada foyunda görmediğimiz bir ksım (left behind gibi) anlatılsa daha güzel olur. Çünkü Naughty Dog the last of us’da hikaye anlatımı konusunda zirveye oynamıştı ve oyun hikayesini bir filmden veya diziden farksız bir üst kalitede anlatıyordu. Yani zaten hali hazırda çok iyi anlatılmışiş bir hikayeyi bir daha izlemek ne kadr etkiler bilemiyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

  2. Anonim Şahıs Reply

    Diziyle ilgili istediğim tek şey Joel’i Hugh Jackman’ın oynaması. Logan’daki performansı baya iyiydi zaten .

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.