Çok değil, şundan altı-yedi sene önce çıkan The Witcher 3: Wild Hunt’ı övmelere henüz doyamamışken, bir dört yıl önce de The Witcher dizisinin geleceğinin haberini almıştık. 80’lerin sonunda, Polonya’da okurlarından yazı kabul eden bir fantastik öykü dergisinde yayımlanan bir kısa hikâyenin elde edebileceği dünya çapındaki ünün boyutlarını, dizi çıktıktan sonra da tecrübe ettik. Üç yıl önce beğenin ya da beğenmeyin, ilk sezonuyla seyircilerine merhaba dedi dizi ama biz daha onu konuşmayı bitiremeden haberlerde, The Witcher 3’ün satışlarının aniden yükseldiğini, eski oyuncuların da oyunları oynamaya geri döndüğünü okumaya başladık.

Kaz gelecek yerden tavuk esirgenir mi? Hâlihazırda The Witcher dizisinin üç sezonu daha yolda, Witcherların yaratılışını anlatacak yeni bir dizi çıkış yapmak üzere ve yapım aşamasında da en az iki yeni animasyon filmi varken, The Witcher markasıyla yeni bir oyunun geleceği CD Project Red tarafından duyuruldu.

Wild Hunt, aldığı övgüler ve insanlara yaşattığı deneyim bir tarafta dursun, her biri başlı başına bir oyun olabilecek iki DLC’si ile hem Geralt’ın hem de Ciri’nin hikâyesini tamamlayan bir oyundu. Ancak hiçbir hayran böylesi bir oyundan sonra daha fazla Witcher oyununun gelemeyecek olmasını kabullenmedi sanıyorum ki. Neticede kanon olarak bir hikâyeden bahsetsek bile oyunlar zaten başı sonu belli, bitmiş bir hikâyeyi devam ettiriyorlardı; neden kendi hikâyelerine ekleme yapamayacaklardı? Fakat o dönemler CD Project Red, Cyberpunk 2077’yi hazırlıyordu; The Witcher kadar büyük olabilecek, ikinci bir marka potansiyeli vardı. Yine de zaman zaman denk geldiğinde “Yeni bir Witcher oyunu için henüz bir çalışmamız yok, olursa da bu Geralt’ın hikâyesi olmayacak” minvalinde açıklamalar yapıyorlardı. Eh, zamanı geldi demek ki.

Yeni oyunla ilgili elimizde, yıllardır söylendiği ve beklendiği gibi Geralt’ın hikâyesini anlatmayacak olması ve Unreal Engine ile açık dünya olarak hazırlanacak olması dışında kesin bir bilgi yok. “Yeni bir hikâye başlıyor” vurgusuyla kastedilenin ne olduğunu konuşmak için ise daha çok erken. Bu noktada sadece Cyberpunk tecrübesinin ardından hepimiz tek bir ağızdan, acele etmemelerini ve iyi bir oyun çıkartmalarını umabiliriz sanırım.

Siz ne dersiniz? Yeni witcher hikâyesi neyi anlatmalı? Çok uzaklara gidip yepyeni bir şeyler yaparlar mı yoksa hem markanın hem de oyun tecrübesinin getirileri açısından öncekilere benzer bir hikâye mi olmalı? Serinin oyunlarında eksik bulduğunuz şeyler var mıydı, nelerin eklenmesini istersiniz? Benim kafamda güzel bir karakter yaratma ekranı, bol bol farklı witcher okulu ve çok daha fazlası var ama kendimi tutuyorum. Öte yandan hayal kurmak ve yorumlarda bunları kapıştırmak serbest, değil mi?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.