Son zamanlarda size Marvel’dan çok fazla haber getiremiyoruz. Getirsek bile bunlar ne yazık ki üzücü haberler oluyor. Özellikle End Game’in ardından sinematik evrenini daha fazla genişletmeye karar veren Marvel, bu amaca adım adım ilerlerken çok fazla dizi ve film duyurdu. Her ne kadar bu dizi ve film duyuruları bizi heyecanlandırsa da şimdiye kadar izlediklerimiz bizi tatmin etmekten bir hayli uzaktı. Bugün ise bizi şimdiye kadar en çok heyecanlandıran filmlerden biri olan Blade’in, yapım sürecinin durdurulduğunu öğrendik ve tadımız iyice kaçtı.

Aslına bakarsanız Blade filmi hakkında uzun süredir dedikodular dolanıyor. Filmin yönetmenini kaybetmesinin ardından ortaya atılan bu iddialar filmin başrol oyuncusu Mahershala Ali’nin yapım sürecinden memnun olmadığını ve filmin yalnızca doksan sayfa gibi kısa bir senaryoya sahip olduğunu söylüyordu. Kaynağı belirli olmayan bu iddialara pek inanmak istemedim açıkçası. Zira Marvel ve Disney’in, hem Oscar ödüllü Mahershala Ali’ye hem de Blade markasına çok daha fazla değer verdiğini düşünüyordum. Şimdi anlıyorum ki çok yanılmışım.

The Hollywood Reporter’ın yaptığı habere göre Marvel, Blade filmine yönetmen bulmak için filmin yapım sürecini belirsiz bir tarihe kadar durdurdu. Öte yandan Marvel bu süreçte sadece yönetmen aramayacak ayrıca filmin senaryosunu da “genişletmek” için uğraşacak. Normalde 3 Kasım 2023 yılında vizyona girmesi planlanan filmin bu tarihi tutturması artık imkânsız. Açıkçası bize eli yüzü düzgün bir film verdikleri sürece ne kadar geciktiğinin hiçbir önemi yok benim için.

Blade’in ertelenmesinden diğer Marvel filmleri de etkilendi. Deadpool 3, Fantastic Four ve Avengers: Secret Wars da çıkmaları gereken tarihlerden ileri bir zamana ertelendi. Bu ertelemelere göre Deadpool 8 Kasım 2024‘de, Fantastic Four 14 Şubat 2025‘de ve Avengers: Secret Wars 1 Mayıs 2026‘da vizyona girecek.

Sizin düşünceniz nedir bilemiyorum fakat Marvel’ın, eskisi kadar planlı ilerlemediğini hissediyorum ben. Bu tarih ertelemeleri küçük ayrıntılar gibi gözükse de aslında uzun süredir konuştuğumuz, Marvel’ın eski hâlinden uzak oluşunun bir göstergesi. Artık Kevin Feige etkisi mi kayboldu yoksa Marvel Sinematik Evreni, kontrol altında tutulamayacak kadar mı büyüdü bunu bilmiyorum. Ama Marvel için tehlike çanları çalıyor gibi. Siz ne diyorsunuz?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

1 Comment

  1. Kesinlikle tehlike çanları çalıyor… Bu zamana kadar güzel getirdikleri evreni acayip genişletince artık kontrolden çıktı. Aynı zamanda 4 yıl sonraya avengers filmi koymak saçmalık. Hem oyuncular yaşlanıyor hem de izleyici kitlesi büyüyor. Artık hitap değişiyor. Artık zaman bize gösterecek

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.