Bazen böyle Twitter’da gezerken önünüze bir haber düşüyor ve gerçekliğinden emin olamıyorsunuz. Zaten Türkiye’de yaşadığınız için yalan haberlere artık bağışıklık kazanmış bünyeniz bazı doğru olamayacak kadar garip haberlere de yalan haber gözüyle bakıyorsunuz. Tıpkı dün, bir anda önümüze düşen Netflix, Assassin’s Creed dizisi yapacağı haberi gibi. Olayın daha da garibi, biz bu haberi henüz sindiremeden bir de söz konusu bu dizinin live-action uyarlaması olacağının duyurulmasını göz önüne alırsak bizim de duygu karmaşası yaşamamız çok normal. Buna gerçekten hazır mıyız bilmiyorum.

Film sektörü bu zamana kadar birçok şeyin üstesinden geldi ama bir türlü oyun filmi yapmanın üstesinden gelemedi. Yok, yapamıyorlar yani. World of Warcraft, Mortal Combat, Resident Evil gibi oyunların live action uyarlamaları hep bizi yüz üstü bıraktı. Bu kaideyi bozan, benim açımdan iki film var: Prince of Persia ve Dedective Pikachu. Prince of Persia’yı da tamamen benim fanboyluğumdan dolayı alıyorum bu listeye. Ama tabii ki istisnalar kaideyi bozmuyor ve film yapımcılarının, oyun filmleri yapma konusundaki başarısızlığını gizleyemiyor. Hele bir film var ki… Onu tüm oyuncular olarak hafızamızdan sildik ve hiç yaşanmamış gibi davranıyoruz. Evet, Assassin’s Creed filminden bahsediyorum. O kadar kötü bir filmdi ki bu, Michael Fasbender bile kurtaramadı. Hani film çıktı, ertesi gün insanlar böyle bir filmin varlığını inkâr etti öyle kötü bir filmdi.

Haliyle şimdi yeni bir Assassin’s Creed uyarlamasına üfleyerek yaklaşmamız o kadar da şaşırtıcı değil. Hele de bu yapımı Netflix’in çekeceği ve live-action bir uyarlama olacaklarını söylediklerinde durum daha fena bir hal alıyor. Evet, Netflix’in yaptığı çok iyi uyarlamalar var farkındayız. İşi bilen insanların da elinde AC dizisi tadından yenmez. Prodüksiyonun başında Ubisoft, Jason Altman ve Danielle Kreinik‘ın açıklandı fakat bunlar da öyle insana güven veren isimler değil. Ama ben, daha ilkini atlamadan ikinci bir felaket AC uyarlaması görmeye dayanabilir miyiz bilemiyorum. O yüzden de haklı olarak alıyor beni bir korku…

Peki, siz ne diyorsunuz Netflix’in Assassin’s Creed’e yapacağı live-action uyarlamaya? Heyecanlı mısınız yoksa siz de benim gibi temkinli mi yaklaşıyorsunuz? Yorumlara yazmazsanız asla bilemeyiz.

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.