Pixar’ın ve animasyonlarının bende çok özel bir yeri olduğunu daha önce pek çok kez söyledim sanıyorum. Söylemediysem de tekrar söylemiş olayım, Pixar benim için çok farklı ve özel bir dünyayı ifade ediyor. Her animasyon filminde hiç değilse en azından yaratılan evrene, görsel dünyaya hayran kalmamak mümkün değil. İşte bu özel ve güzel dünyaya sahip olan Pixar’ın yeni bir şekeri -çünkü şeker gibi hoş mu hoş- bize merhaba dedi. Pixar’ın yeni animasyonu olan Luca’dan bir fragman yayınlandı!

Bir Pixar animasyonunun fragmanını ilk izlediğiniz anda; içinizde sanki kelebekler uçuşuyormuş gibi gelen o kıpır kıpır olma hissi, bana göre Luca’da da yine kendini gösterdi. O şeker gibi çizimleri, karakterlerin komik suratları ve hareketleri, rengarenk dünyasıyla beni büyülemeyi başardı. Pixar’ın yirmiden fazla orijinal dünyaya ve fikre sahip animasyonu olduğunu düşününce, her seferinde bunu başarmalarına hayranlık duyuyorum doğrusu.

Luca’ya gelince, İtalya’nın neşeli bir kıyı kasabasında gözlerimizi açtığımız dünyada “Luca” adındaki sevimli bir çocuk bizleri karşılıyor. Luca ve arkadaşlarının başından geçen bir yaz macerasına tanık olacağımız gibi, tüm bu macerayı daha da farklı bir boyuta taşıyabilecek bir şey görüyoruz. Luca ve arkadaşı, karada normal insan iken su altında bir çeşit deniz canavarına dönüşüyor. Adı üstünde bunlar deniz canavarı olduğu için, kasabalılar da deniz canavarlarından pek haz etmiyor hatta gördükleri yerde zıpkını saplamak istiyorlar.

İşte Luca’yı “arkadaşlarla geçirilen eğlenceli bir yaz” konseptinden çıkartıp daha farklı bir hikâye ve kurgu rayına oturtacak olan da bu ilginç durum gibi duruyor. Deniz canavarına dönüşen iki çocuk, başlarına gelen komiklikler ve yaşadıkları macera, neşeli bir kasaba halkı derken yine çok eğlenceli bir Pixar animasyonu bizleri bekliyor gibi duruyor. Luca, Haziran 2021’de bizlerle olacak. Bu arada bir tek bana böyle gelmiyordur diye düşünüyorum ama ta ilk Toy Story filminden bu yana, animasyonlar görsel kalite anlamında hep şahane görünmüyorlar mı? Aslında bugün bilgisayar donanımlarında adını sıkça duyduğumuz RTX teknolojisini, bundan yıllar önce Pixar animasyonlarının bizlere sunduğunu -her ne kadar o zamanlar RTX adında bir teknoloji olmasa da- düşününce biraz şaşırmıyor değilim.

Pixar’ın yeni incisi veya gördüğümüz sevimli ve neşeli duruşuna bakılırsa yeni “şekeri” olacak olan Luca’yı siz nasıl buldunuz? Fragman sizin de içinizi kıpır kıpır etti mi?

Author

tasarımcı, fotoğrafçı, oyuncu, teknolojisever, soundtrack delisi. her türlü online mecradan ulaşmak için: @mfurkanakyuz

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.