Doctor Who konusunda söylenecek çok şey var aslında. Hayranlarını bir süredir inanılmaz seviyelerde hayal kırıklığına uğratıyor, herkes bunun farkında. Mutsuzuz. Kırılmışız. Ama umutsuz değiliz çünkü Doctor Who kaç yıllık dizi, her şey her an olabileceği gibi bir iki sezona tamamen farklı bir kadroyla ekranlara dönecek muhtemelen. O yüzden sesimizi çıkarmıyoruz. Üzücü olan, kitlesinden bir şeyler kaybetmesi olabilir. Çünkü bana sorarsanız birkaç gün içerisinde epey heyecan verici haberler gelirken hayranlardan pek ses çıkmaması garip.

Yılbaşı özel bölümü geldi geçti, zaten önceden de bildiğimiz üzere iki yoldaşa veda ettik. Graham ve Ryan artık dizide değiller, en azından kendi hür iradeleri ile ayrıldı karakterler, yoksa biliyorsunuz bir yol arkadaşı için ölümden hafıza kaybına daha tehlikeli seçenekler var. Sonuç olarak biz hayranlar diyorduk ki Doktor ile Yasmin baş başa kaldı. İlk defa Tardis takımı tamamen kadınlardan oluştu hatta tarihte. En azından Yasmin’i daha çok tanıma ve karakterini derinleştirme fırsatımız olur diye düşünüyorduk. Çünkü iki sezon geçti ama ne Doktor ne de Yasmin karakteri için kaliteli, ilgi çekici ya da derinlik ekleyici en ufak bir şey yok elimizde.

Yeni haberlere göre durum değişti. Epey de sessiz sedasız oldu bu. Bir yol arkadaşı daha geliyor. John Bishop’ın oynayacağı karakterin adı Dan olacak, bundan da başka bir bilgimiz yok henüz. Bishop eski futbolcu, komedi programları ve Skins’teki bir rolü dışında çok tanıdık gelmeyecektir. Tardis’in güvertesine nasıl katılır, ne kadar kalır bilmiyoruz. Şu yukarıdaki kısa teaser trailer ile ilk defa görüyoruz onu. Şanslı rakamı 13’müş. “Başına ne gelirse gelsin dünyanın sonu değil” diyor falı ama biz şimdiden biliyoruz ki 13. sezon boyunca Dünya’nın sonu en az bir kere gelecektir. Şimdi yani, bunu neden yaptıklarını anlayamıyorum. Ama bir yandan da anlayabiliyorum. İki tane kadın karakteri erkek seyirciye izletmenin zor olduğunu düşündükleri görülebiliyor, şu an hangi gönderinin altına baksanız aynı kavgayı göreceksiniz.

Ama bir yandan da “Olmuyor, artık deneme, olmuyor!” diye bağırasım geliyor benim Chibnall’a. Yani karakterle ekran süresini bölüştürüyorsun iyi hoş da sonra doğru düzgün replikleri bile olmuyor bu karakterlerin. Kişilikleri olmuyor. Sonra karakter “Kanserim.” dediğinde cevap yazmıyorsun diğer karakterin ağzından bir kelime yazmıyorsun. Hikâye nereye gitmeliyse karakter de oraya gidiyor. Bunu da gördük yılbaşı bölümünde, Doktor’u ister çok sevsinler ister 10 aylık bir zaman dilimi için öfkelensinler, hiçbir duygunun altı dolu olmuyor. Bir de Jack Harkness geri gelirse, ki gelmesini çok isteriz, daha da bir bölüşülüyor zaman. Bilemiyoruz.

Artık bu sene elimizde bir vurdumduymaz Doktor, onun nispeten deneyimli yol arkadaşı ve bu ikisinin yeni konukları olacak. Siz ne diyorsunuz? Üç tane kişi Tardis’e güzel gidiyor mu? Yeni bir yol arkadaşı faydalı mı, yoksa sadece Yasmin mi kalsın isterdiniz?

Author

İstanbul'da yaşıyor, buraya yazacak havalı bir şey de bulamadı. @charles_bourbaki

1 Comment

  1. Ben 7 senedir izliyorum bu diziyi artık büyüdüğüm için mi daha kaliteli işlere tanık olduğum için mi yoksa son zamanlarda dizi cidden kalitesizleştiği için mi bilmiyorum dizi hakkında en ufak bir heyecan hissetmiyorum, sanki bitse ne güzel diziydi bir zamanlar diyeceğim ve geçeceğim. Yeni bölüm yeni yoldaş yeni Doktor yeni Tardis gibi şeylere coşmak için bir motivasyonum yok. Keza son bölüm de yani ne kadar sorunlu bir bölümdü eskiden BBC deposundan çıkmış bir kostümden aşırı korkardık çünkü herkes ciddiye alırdı ama bana şu an dizi ekibi de pek ciddiye almıyor gibi geliyor bilmiyorum. Bu arada 10 ay geç geldiği için Doktora gereksiz bir trip atılmadı mı yani kadın da kaç yıl hapishanedeydi bir de Ryan neden ayrıldı Dünyayı koruyam ne demek Doktor koruyor zaten… Neyse izleyeceğiz işte yine de

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.