Bundan bir yıl önce, 2019’da, çok fazla bilinen işleri olmayan bir Almanya merkezli oyun şirketi, bir Gollum oyunu yaptığını açıklamıştı, hatırladınız mı? Daedalic Entertainment, bu oyunun diğerleri gibi olmayacağını, uyarlamalardan değil, bizzat Tolkien’in kitaplarından esinleneceğini söylemiş, hayranları da mutlu etmişti. Bir yandan önümüzde firmanın imzasıyla çıkmış fazla örneğin olmaması, bir yandan takdir edersiniz ki aynı evren için yapılan bin tane oyun arasından parmakla sayabilecek kadar az iyi iş çıkmış olması; bir yandan da tabii bazıları için de onca karakter dururken Gollum’un merkeze alınması, tartışmalara sebep olmuştu. Fakat oyunun çıkış tarihi 2021 olarak konuldu, hâliyle bizlere de daha fazla konuşmak için beklemek düştü. İşte bugün, o oyundan ilk resmi tanıtım yayınlandı. Hemen aşağıya bırakalım:

Bu tanıtım, aslında, oyunun ilk görücüye çıktığı an değil, daha öncesinde de oyun içi birkaç görsel yayınlamışlar ve açıkçası o görseller de zamanının bayağı bir gerisinde gözükmeleri gibi birkaç sebeple, oyunun kaliteli olacağını bekleyenlerin sayısını azaltmışlardı. Yukarıdaki tanıtım, özellikle oyunun Playstation 5’e çıkacağı düşünülürse, kimseyi şaşırtmayan bir şekilde, bir örneğini aşağıya da bırakacağım görsellerden iyi gözüküyor elbette ama zaten tanıdığımız unsurlar dışında, kafamızda oyun hakkında çok bir fikir oluşması için de yeterli değil. Bu noktada en azından ufak bir oynanış videosu görene kadar şüpheci ve tartışmacı kalacağız gibi gözüküyor.

Biliyorsunuz, Orta Dünya, 2021 yılına yapılan rezervasyonlar sebebiyle bayağı da bir kalabalık. Amazon’dan yeni bir dizisi yolda, Amazon ve Athlon Games ortaklığı ile İkinci Çağ’da geçecek çevrimiçi, ücretsiz bir MMORPG‘nin geleceğini de biliyoruz. Geçtiğimiz aylarda Warner Bros.,  The Lord of the Rings: Rise to War ismiyle geliştiriciliğini NetEase’nin üstleneceği, Orta Dünya’da geçecek bir mobil strateji oyunu hazırladıklarını açıklamıştı. Liste giderek kabarıyor fakat Amazon’a olan güven dışında diğerlerinden müstakil olarak ne çıkacak çok belli değil, en belli olanının da baş karakterinde Gollum var.

Dolayısıyla tanıtımda görünenleri kör göze parmak özetlemek ve ne olursa olsun, tanıdık hisleri ziyaret etmenin getirdiği, engel olamadığımız karnımızdaki küçük kelebekleri ifade etmenin dışında söyleyecek çok bir şey yok. Ben de şimdilik iyi veya kötü açıdan fazla spekülasyon yapmamayı görev bildim. Nitekim internet de aynı fikirde olsa gerek ki elimizde çok fazla bir şey olmadığı için, mizahın devreye sokulduğunu görüyoruz. Oyunun bir deluxe sürümü olacaksa isminin kesinlikle “precious” sürümü olmasını talep edenler, Andy Serkiss’in “Ses tellerimi yıprattınız, salın beni artık” deyip demediğini merak edenler, kendisini Gollum’un yerine koyup “Oyunu istemiyoruz! Hayır alacağız!” gibi diyaloglar kuranlar, tutorial bölümünün ” ‘kıymetlimiz’ demek için x tuşuna basın” minvalinde olacağını tahayyül edip eğlenenler…

Öte yandan oyun geldiğinde, kitaba sadık olaylar eşliğinde çiftli kişilik bozukluğundan mustarip bir Gollum’u canlandırıp, doğrudan ve sürekli bir eylem içinde bulunmaktansa geliştiricilerin vaat ettiği gibi, arka planı derin, güzel düşünülmüş bir gizlilik mekaniğine sahip olmak da var serde. O esnada yapacağımız tercihlerde biz de Smeagol ile Gollum arasında gelip gideriz belki? Zaten bayağı bir tırmanma eyleminde bulunacağımız kesin. Enteresan bir deneyim olabilir. Vaatlerin tutarlılığını ve evrenin gerçekten böyle bir oyuna ihtiyacı olup olmadığını zamanla göreceğiz. O vakte kadar bu kısa tanıtımdan bana kalan, Precious isimli bir deluxe sürüm düşüncesi oldu o yüzden en azından yüzüm gülüyor diyebilirim. Sizler ne dersiniz?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.