4. FİLM ÖDÜLLERİ

En İyi Animasyon

21 How to Train Your Dragon 2

Kim Alır?: Burada da adayları yeterince takip etmediğimden, kimin alması gerektiğine dair fikir yürütemeyeceğim. Fakat net favori şu an itibariyle How to Train Your Dragon 2 gibi duruyor. Plase de Big Hero 6Olmaması ayıp olan film ise The Lego Movie

 

En İyi Belgesel

22 Citizenfour

Kim Alır?: Yine safi tahmin olarak konuşuyorum, ama bu sefer içim daha rahat. Citizenfour bu noktaya gelene kadar her şeyi süpürdü. Pazar gecesi zafere çok rahat koşacaktır. Hiç şüphem yok.

 

En İyi Yabancı Film

leviathan

Kim Alır?: Yarış ekseriyetle Ida ve Leviathan arasında geçiyormuş gibi gözüküyor. Tekrar tahmin makineme dönüyorum ve nedense, içimden bir ses Leviathan diyor. Bunu en emin olmadığım tahmin olarak kaydedebilirsiniz; sadece yıllardır Oscar takip eden tarafım Leviathan’ı daha yakın görüyor istemsizce.

 

En İyi Film

24 Birdman

Kim Alır?: Gecenin büyük ödülü. Her şeyin finali. Burada pek çok faktör var. PGA’yi, Altın Küre’yi, BAFTA’yı ve muadillerini kim aldı mesela? Onlara baktığımızda tam ikiye iki bir bölünme var. PGA’yi Birdman, BAFTA’yı Boyhood aldı; Altın Küre’ye ise ikisi farklı kategorilerde uzandı. İşte o yüzden, Yönetmen ve Film tekrar bölünecek dedim. Linklater’ın yaptığı bir yönetmenlik çığırı, o yüzden bence bölünmede o ödülü Boyhood alacaktır. Ama Birdman’in anlattığı şeyler, Akademi üyesi hemen hemen herkese dokunuyorlar. O yüzden, bence büyük ödüle ulaşacak olan film Boyhood. 
Kim Almalı?: Benim bu seneki şahsi favorim, sıcak, samimi, içten Boyhood oldu. O yüzden, kendisini burada selamlıyor, önünde de saygıyla eğiliyorum. Yaşa Boyhood!

1 2 3 4
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

6 Comments

  1. Berke Kadam Reply

    Ops!
    Yönetmen ve Film tekrar bölünecek dedim. Linklater’ın yaptığı bir yönetmenlik çığırı, o yüzden bence bölünmede o ödülü Boyhood alacaktır. Ama Birdman’in anlattığı şeyler, Akademi üyesi hemen hemen herkese dokunuyorlar. O yüzden, bence büyük ödüle ulaşacak olan film Boyhood.

  2. Can Doğanay Reply

    En İyi Film – Birdman
    En İyi Erkek Oyuncu – Edddie Redmayne
    En İyi Kadın Oyuncu – Julianne Moore
    En İyi Yardımcı Aktör – J.K. Simmons
    En İyi Yardımcı Aktris – Patricia Arquette
    En İyi Animasyon – How to Train Your Dragon 2
    En İyi Sinematografi – Emmanuel Lubezki, Birdman
    En İyi Kostüm Tasarımı – Milena Canonero, The Grand Budapest Hotel
    En İyi Yönetmen – Richard Linklater, Boyhood
    En İyi Belgesel – CitizenFour
    En İyi Film Kurgusu – Sandra Adair, Boyhood
    En İyi Yabancı Film – Leviathan
    En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı – Foxcatcher
    En İyi Müzik – Jóhann Jóhannsson, Theory of Everything
    En İyi Orijinal Şarkı – Glory, Selma
    En İyi Prodüksiyon Dizaynı – The Grand Budapest Hotel
    En İyi Görsel Efekt – Interstellar
    En İyi Uyarlama Senaryo – Graham Moore, Imitation Game
    En İyi Özgün Senaryo – Wes Anderson, The Grand Budapest Hotel

  3. Arda Wyatt Reply

    Whiplash bana göre bu seneki filmler arasında en iyi.Nedeni ise bu sene 2-3 film dışında dört dörtlük bir film yoktu,aralarından en iyisi bu film.Fakat film biraz kısa olmuş,o da seneryosu yüzünden.Boyhood,birdman,imition game gibi filmlere en iyisi diyeceğime tabi ki WHİPLASH

  4. alp demirkabız Reply

    seninki tahmin makinesi olmaktan cıktı artık. aylardır mesai harcıyon, jüri bile bu kadar didiklememiştir filmleri

  5. OZİKO-SAN Reply

    boyhood gibi devrimsel bi çalışma bence ödüle boğulmalı

  6. Elinize sağlık, büyük oranda hemfikir olduğum bir liste olmuş. O sebeple fazla yoruma boğmayayım, yalnızca sizinle ters düştüğüm noktaları belirteyim. Öncelikle kurgu dalında Whiplash’in şansını Boyhood’a yakın görüyorum ben. Bu kategori, ödül gecesine dek heyecanını koruyacaktır. Makyaj ve saç dalında ise Tilda Swinton faktörü ile The Grand Budapest Hotel ekibinin heykelciği evine götüreceğine inanıyorum. Hatta Foxcatcher’ın yarışta Guardians of the Galaxy’nin bile gerisinde olduğunu düşünüyorum.

    Ses kurgusu ile ses miksajı ödülleri aynı adrese gidecek demişsiniz, evet zaman zaman karşılaştığımız bir durum ancak bu yıl öyle olacağına ihtimal bile vermiyorum. Ses kurgusu dalında kuvvetli bir rakip olan Interstellar’a rağmen American Sniper’ın galip geleceği hususunda size katılsam da ses miksajı ödülü Whiplash’in olacaktır. Yalnız törenin genel favorilerinden olan Birdman’in buralarda da çıkış yapabilme ihtimalini göz ardı etmemek gerek. Bununla beraber, Selma’nın silinirken American Sniper’ın elde ettiği ekstra adaylıklar büyük tepki aldı. Bu tepkiler Akademi üyelerini de etkileyip American Sniper’ın oylarına darbe vurabilir.

    En iyi erkek oyuncu kategorisindeki yarış Redmayne ile Keaton arasında, bu açık. Ama sizin aksinize ben Redmayne’i daha önde görüyorum. Golden Globe’da her ikisi de ödüle uzanmış olsalar da Redmayne SAG ve BAFTA gibi iki kritik törenden galip çıktı. Performansı da hem Akademi’nin ağzına layık türden, hem de kimsenin karşı çıkamayacağı kadar pürüzsüz. Keaton’ın ise filminin ve geri dönüş hikayesinin ekmeğini yiyor biraz.

    Özgün senaryo kategorisinde dediğiniz gibi Wes Anderson’a bir teselli ödülü gönderilmesi kuvvetle muhtemel, fakat Boyhood ile Bridman de çok ciddi rakipler. Ne olacağını kestirmek çok güç. Uyarlama senaryo ödülünün ise The Imitation Game’e gideceğini düşünüyorum, ama burada da emin değilim.

    Gelelim en çok kanın döküleceği en iyi film ve en iyi yönetmen kategorilerine. Dediğiniz gibi bu iki ödül genelde törenden mutlu dönen ekip sayısını arttırmak adına farklı adreslere teslim edilir. Boyhood’un drama kategorisindeki Altın Küre’ye ulaşırken Birdman’in komedi/müzikal kategorisinde The Grand Budapest Hotel’e yenik düşmesi yarışın net favorisinin Boyhood olduğunu düşünmemize sebep olmuştu. Ancak bunun ardından dağıtılan eleştirmen birliği ödüllerinde çok farklı tablolar ortaya çıktı, Birdman her birlik tarafından ödüle boğuldu ki bu birliklerinin Oscar yolunda en büyük ipuçlarını verdikleri malum. O sebeple Boyhood’un ikide iki yapmasına ihtimal vermiyorum, Birdman’in ise bu konuda ciddi bir iddiası var. Yine de en büyük ihtimal hala ödüllerin farklı adreslere gitmesi. Bu noktada da sizin tahminlerinizdeki sonucun ortaya çıkacağına inanıyorum.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.