Resident Evil 7: Biohazard

Nereye: PC, PS4, XBO

Ne Zaman: 24 Ocak

Neden Heyecanlıyız: Capcom şapkayı önüne alıp düşünmüş çünkü. Serinin neden bu kadar berbatlaştığını sorgulamış, ve kendince bir takım çözümler bulmuş. Kamerayı birinci kişi perspektifine almışlar. Quick-Time Event’leri komple atmışlar. Ana karakter olarak bir sivili seçmişler, aksiyon dozunu da doğal olarak azaltıp, korku dozunu arttırmışlar. Ve bizi en çok heyecanlandıran şey: Hikayenin başına Spec Ops: The Line’ın naratif tasarımcılarından birini geçirmişler. Capcom Resi serisiyle ilgili en son bu kadar fazla radikal kararı aynı anda aldığında, karşımıza çıkan şey Resident Evil 4 idi. O yüzden, heyecanlıyız yani, affedin!

 

Sea of Thieves

Nereye: PC, XBO

Ne Zaman: 

Neden Heyecanlıyız: Kağıt üzerinde herkesin birinci kişi kamerasından birer karakteri yönettiği ve yelkenleri kaldırıp indirmeyi dahi manuel hareketlerle yaptığı bir multiplayer korsanlık oyunu muhteşem duruyor. Grafikler ve atmosfer de şahane gördüğümüz kadarıyla. Ancak fikrin aynı kağıdın bir yerinde soru işaretleri bıraktığı da aşikar. Çünkü o koordinasyon nasıl sağlanacak? Tek tabanca oynanabilecek mi? İlla parti olarak gitmek mi gerekecek? Biz yine de bir pas geçip, listeye aldık oyunu, ama kafamızda şüpheler var!

 

Shenmue III

Nereye: PC, PS4

Ne Zaman: Aralık

Neden Heyecanlıyız: İlk iki Shenmue, zamanının çok, çok ötesinde olan oyunlardı. Bu üçüncü oyun için inanılmaz yüksek bir beklenti yaratıyor. Zira video oyun camiasının geri kalanının en erken 2014’te yetiştiği pek çok şeyi Shenmue zaten halihazırda yapıyordu. Şimdi onu özel kılan şeylerin normalize olduğu bir seneye doğuyor Shenmue 3. Sadece mirasıyla götürebilecek mi? Biz inanıyoruz.

South Park: The Fractured But Whole

Nereye: PC, PS4, XBO

Ne Zaman: 1Ç/2Ç

Neden Heyecanlıyız: Selefini yapan ekibin ellerinde değil bu sefer. Bu endişe sebebi, ama Parker/Stone ikilisi yine işin içinde. Üstelik tüm oyunu süper kahramanlara gömerek geçirecekler. Kulağa gerçekte mükemmel gelmiyor mu?

 

Strafe

Nereye: PC

Ne Zaman: HBD

Neden Heyecanlıyız: Mükemmel gözüküyor! Eski tip grafiklerin abartı kullanımı bizi baydı, eminim her üç indie oyundan ikisinin 8-bit grafikle gelmesi sizi de sıkmıştır. Ancak böylesi bir retro grafik kullanımı göreceksek, biz aradaki yirmi zilyar 8-bit aksiyon platform oyununa varız. Quake tipi grafikler, Quake tipi oynanış, ancak yordamsal bölüm üretimi gibi modern konseptler ve Roguelite ögeleri. Of, yeriz!

 

Syberia 3

https://www.youtube.com/watch?v=Aw3LCVRHqfQ

Nereye: PC, PS4, XBO, AND, IOS

Ne Zaman: 

Neden Heyecanlıyız: Şöyle başına kahve alıp geçmeli bir macera oyunu istiyoruz. Syberia bir zamanlar tam o ihtiyaca denk gelen bir oyundu. Her ne kadar geliştirme sürecine dair bazı şaibeler olsa da, biz naifliğimizi muhafaza etmek istiyoruz. Gelsin, oynarız, saygı duyarız ona biz!

 

Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands

Nereye: PC, PS4, XBO

Ne Zaman: 7 Mart

Neden Heyecanlıyız: Açık dünya, modern savaş dönemi, görevleri tamamlama konusunda tamamen oyuncuya bırakılan özgürlük ve detay. Allah’ım detay. Gece/gündüz döngüsü, hava araçları, gizlilik, Shadow of Mordor-vari gibi duran NPC yapay zekaları, dört kişilik co-op, işgal senaryoları… Ghost Recon: Wildlands taktiksel FPS’lerin tahtını geri devralmaya geliyor gibi. Hoş gerçi, kimseye de bırakmamıştı ya?

 

Warhammer 40K: Dawn of War III

Nereye: PC

Ne Zaman: HBD

Neden Heyecanlıyız: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH. 

1 2
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.