Netflix video oyunlarından uyarladığı yapımlarıyla altın madeni buldu son yıllarda. Tabii ki bu durum da yakın zamanda sona erecek gibi durmuyor. Bu yılın Geeked Week kapsamında yayınlanan fragmanlara bakalım.

Tomb Raider: The Legend of Lara Croft

Birkaç fragmanı yayınlanmış olan ve başrolüne Hayley Atwell’in ses verdiği dizi en son oyun üçlemesinden sonraki süreçte geçecek. 10 Ekim’de yayınlanacak olan yapımın başrolü Atwell, MCU’nun What If…? serisinde Captain Carter olarak yaşadığı deneyimin bu rolü canlandırırken kendine oldukça fayda sağladığını söylüyor.

Arcane

Dünyanın en popüler oyun markalarından biri olan League of Legends’un dünyasından uyarlanan ve ilk sezonuyla hem hayranlar hem de eleştirmenler tarafından oldukça beğenilen Arcane ikinci ve final sezonu ile dönüyor. Üç parça halinde yayınlanacak sezonun her bir parçası üç bölüm içerecek. İlk kısım 9 Kasım’da.

Devil May Cry

Hack and slash deyince akla gelen ilk oyun serilerinden biri olan Devil May Cry için bir uyarlama geleceğini bir süredir biliyorduk. Geeked Week kapsamında ilk fragman da geldi yapımdan. Birden çok sezon olarak planlanan ve ilk sezonu sekiz bölüm olarak belirlenen dizinin başka bir Netflix uyarlaması olan Castlevenia ile aynı evrende geçmesi planlanıyor. Ayrıca markanın orijinal yapımcılarından Hiroyuki Kobashi de uyarlamanın yapımcı ekibinde. Yeni yılın bahar aylarından bizlerle olacak.

Splinter Cell: Deathwatch

Ubisoft’un, Sam Fisher’ı “yeni Splinter Cell oyunu” dışında her şeye koyma inadı son gaz devam ediyor! Aynı Devil May Cry gibi duyurusu daha önce yapılan Splinter Cell dizisi Splinter Cell: Deathwatch dizisinde başrolde yakın zamanda “Spor yapıp şekle giremem valla.” gibi bir açıklamayla neden Deadpool&Wolverine’de yer almadığına cevap veren Liev Schreiber olacak. Şimdilik iki sezon ve toplamda on altı bölüm olarak düşünülen dizi yeterli ilgiyi görürse daha da devam eder bence. Ayrıca başta söylediğim “yeni Splinter Cell oyunu” için de 2002’de seriyi başlatan Tom Clancy’s Splinter Cell’in remake’inin geliştirme aşamasında olduğunu hatırlatayım.

Bonus: The Witcher: Sirens of The Deep

Her ne kadar The Witcher kitaplarındaki kısa bir hikayeden uyarlanacak olsa da bu animasyon filmini de listeye eklemek istedim çünkü Geralt of Rivia olarak serinin oyun uyarlamalarında başrol olan Doug Cockle burada da karaktere sesiyle hayat veriyor. Geralt’ın deniz kenarı bir kasabada yaşanan cinayetleri incelemeye gitmesi üzerine denizinsanlarıyla kasaba halkı arasında asırlardır süren bir çatışmanın tam ortasında kendini bulmasını konu edinecek animasyon filmi 11 Şubat 2025’te Netflix’te yayınlanacak.

Geeked Week haftasından oyun uyarlamalarına dair haberler bunlar. Siz en çok hangi yapımı bekliyorsunuz yukarıdakilerden? Sizce de video oyunları son yıllarda popülaritesi azalan süper kahraman uyarlamarından sonraki yeni altın madeni mi? Netflix’in oyun uyarlamaları konusunda genel görüşünüz nedir? Kendinizi birden fazla medya formatında açıklayabilirsiniz.

Author

Hikâye odaklı oyunlar oynarım, film&dizi izlerim, arada sırada da çizgi roman okurum. Bunlarla meşgul değilsem de muhtemelen uyuyor olurum. "Benim düşünceme göre endişelenenler iki kez acı çeker."

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.