Amerikan çizgi romanlarının tarihine, özellikle bu iki dev firma ekseninde göz attığınızda, ortaya çok net bir tablo çıkıyor. Tarih boyunca hep DC Comics yeni bir şeyler yapıyor ve Marvel o şeyleri, yeni konseptleri alıp, kendi yorumunu katarak; yer yer de üzerine çıkarak takip ediyor. Stan Lee‘nin Avengers‘ı nasıl yarattığını anlatma süreci genel olarak olayın şekli konusunda iyi bir özet. Marvel ofisi toplanıp, Justice League‘in başarısından sonra “Biz de bunun gibi bir şeyler yapalım” demişler. Resmi anlatı bu yönde, biz yorum katmıyoruz. Benzer örnekler iki tarafta da olsa da, bir de Deathstroke – Deadpool, Aquaman – Namor, Doom Patrol – X-Men gibi oldukça bariz örnekler mevcut.

Bunu en son iki sene önce de gördük. DC yeni bir hareket başlatıp, Flashpoint‘in ardından New 52 adı altında 1940’tan beri aynı numaralandırmayla giden serilerine “soft” bir reset atıp, sıfırdan başlattıktan sonra Marvel da aynısını Marvel NOW adı altında yapmıştı. Arada bir fark, iki firma da serilerin numaralandırmalarını baştan almış olsalar da, DC evreninde neredeyse tüm hikayeler sıfırdan alınmış, evrenler toparlanmış; Vertigo ve Wildstorm karakterleri de ana çizgiye davet edilmişti. Marvel ise pek bir şeye dokunmamıştı haliyle.

Bleeding Cool'dan alınmıştır.
Bleeding Cool’dan alınmıştır.

Şimdi gelen dedikodular Marvel‘ın DC‘yi yine takip edip, kendi resetini atacağı yönünde.

Bleeding Cool‘un haberini yaptığı Diamond’s Retailer zirvesinde konuşan Jonathan Hickman, Avengers #35 ve New Avengers #24’ün, zamanda 8 ay ileriye gideceğini açıkladı. Bunu yaparken kullandığı sunumda da “Zaman tükeniyor” ibaresine yer verdi. Bu ibare “Mayıs 2015” tarihiyle ve çarpışmak üzere olan iki dünyanın görüntüsüyle damgalanmıştı.

Jonathan Hickman’ın dediğine göre Avengers #35 ve New Avengers #24, tüm Marvel evrenini etkileyecek ve Marvel’ı ’75 senedir yapmadığı bir şeyi yapmaya zorlayacak‘. Bu beyan akıllara otomatik olarak bir reseti getirdi haliyle.

Dürüst olmak gerekirse, bu Marvel’dan uzun süredir bekleniyor, hatta talep ediliyordu, dedikoduları da çok sık dolanıyordu. Ultimate evrenleri, alternatif diyarlar zaten karmaşıkken, üzerine gelen Marvel Sinematik Evreni, ortaya yaklaşık üç yüz tane orijin hikayesi koydu her bir süper kahraman için. Bunları netleştirmek, var olan okurların hayrına olacaktır.

Bir de işin yeni okur kısmı var. Marvel Sinematik Evreni, tüm dünya çapında milyonlarca yeni Kaptan Amerika, Hulk, Thor, Iron Man hayranları yarattı. Guardians of the Galaxy, Ant-Man, Doctor Strange gibileri de yolda. Bu yeni nesil için sıfırdan başlayan bir Marvel çizgi roman evreni, kolay bir giriş bileti olacaktır. O yüzden biz bu “Time Runs Out” muhabbetinin en aklı selim yorumu olarak Marvel’ın evrenine bir reset çekmesini görüyoruz. Bakalım gelecek sene neler gösterecek.

Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.