İnanın, bugünün gelmesini bekliyordum. Bir yerden, bir şekilde bu dedikodu yolunu bulup önümüze gelecekti. Marvel’ın Sony ile yapılması imkansız denilen anlaşmayı gerçekleştirdiği andan itibaren, bir noktada bu servis edilecekti birileri tarafından. Dürüst olayım, daha erken gelmesini bekliyordum ama, olsun, en sonunda geldi işte. Birileri, internetin bir köşesinde, “duydum ki X-Men MCU’ya gelecekmiş” deyiverdi.

Avengers_vs._X-Men_Vol_1_0_Cheung_Variant

Bu dedikodu Pete’s Basement adlı bir podcast’ten, yolunu MCU Exchange sitesine buldu, oradan da yakında internetin gizli köşelerine yayılmaya başlayacak. İddiaya göre, Marvel ve 20th Century Fox, X-Men film haklarını 2020 gibi MCU’ya dahil etmek için hafiften ortam yoklamaya başlamışlar. Fox’un böyle düşünmesinin sebebi, X-Men filmlerinin yıldızlarının her birinin (Lawrence, McAvoy, Fassbender, Jackman ve yönetmen Bryan Singer) o tarihe kadar seriyi bırakma planlarının olmasıymış. Fox o sırada zayıflayacak bir seriyi yeniden inşa etmektense, Marvel’ın ellerine bırakmayı daha anlamlı buluyormuş. Marvel da 2020’ye kadar aynı şekilde büyük yıldızlarını kaybedeceği için meseleye sıcak bakmaktaymış.

Evet bu saydığımız isimlerin hiçbiri muhtemelen 2020’yi göremeyecekler. Evet, Robert Downey Jr, Chris Evans, Chris Hemsworth gibi kilit isimler de 2020’den sonra MCU filmi çekmezler muhtemelen. Bazıları fiziksel olarak artık buna müsait olmayacaklar. Ama gelin görün ki, bu dedikodu yine de ömrümde gördüğüm en saçma iddialardan bir tanesi. Bunu buraya haber yapmamızın tek sebebi, bir şekilde bizim yorumumuzu isteyeceğinizi bilmemiz. O da şudur:

x-men-days-of-future-past-spoiler-review-easter-egg-discussion

Fox ve Disney arasında kurumsal seviyede bir husumet var. Bu çizgi romanlara da yansıdı. Marvel yeni açıkladığı Secret Wars serilerinde resmen Deadpool hariç Fox’un elinde olan tüm karakterlere üvey evlat muamelesi yapıyor. Fantastic Four dağıtıldı, koskoca X-Men için “onlar kendi bölgelerinde takılacaklar” denildi. Adamlar çizgi romanlarda Fantastic Four’da oynayacak aktörleri öldürdüler yahu! Üstelik ne Fox’un, ne Marvel’ın gelecek kaygısı da yok. Fox’ta 2020’ye kadar büyüyüp dev hanedan olabilecek Gambit, Deadpool, X-Force, New Mutants gibi yeni fikirler var. Marvel bir yandan Inhumans’a yatırım yaparken, bir yandan da Captain Marvel, Doctor Strange, Black Panther gibi yeni karakterleri ortaya atıyor. Burada Sony ve Spider-Man benzeri bir durum yok. Orada zaten sıcak ilişkiler vardı ve Sony’nin elinde bir gelecek kuracak kadar fazla karakter ve hikaye yoktu zaten. Burada ise bambaşka bir durum var.

O yüzden, ben hiç böyle bir şeyin olacağını sanmıyorum. Peki siz ne diyorsunuz?

Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.