Çok samimi söylüyorum, tüm DC Extended Universe içerisinde (ki yani, tekrar söylemem lazım, ne saçma bir isim bu?) en heyecanlandığım filmin Suicide Squad olmasının sebepleriyle, yeniden şahlandırılan Star Wars sinematik evreni içerisinde en heyecanlandığım filmin Rogue One olmasının sebepleri az çok aynı. İki film de çok sağlam bir oyuncu kadrosunu, çok sağlam bir yönetmene teslim edip, normun dışında bir iş yapmaya çalışıyorlar.

Star Wars: Rogue One..L to R: Actors Riz Ahmed, Diego Luna, Felicity Jones, Jiang Wen and Donnie Yen..Photo Credit: Jonathan Olley..?Lucasfilm 2016

Ve geçen D23’te yayınlanan görüntüye bakacak olursak, tonlama olarak da çok yakın olacaklar. Elbette Rogue One’da kafaların kopmasını, işkence sahnelerinin yaşanmasını ya da bir manyağın çıkıp “Yok canım, ne öldürmesi, sadece canını çok, çok acıtacağım” demesini beklemiyoruz. Ama görünen o ki, Rogue One yine de karanlık ve paslı bir film olacak, Star Wars külliyatına güzel bir sayfa açacak.

Aynı zamanda çok da ilginç bir deneyim olacak, zira Force Awakens’ın aksine, Rogue One gelecekte değil, baya orijinal üçlemenin döneminde geçecek bildiğiniz gibi. Malumunuz, konumuz Death Star planlarının çalınması üzerine ve bu filmi baya A New Hope’un da öncesine yerleştiriyor. Haliyle, illa ki birkaç tanıdık karakter görmemiz yüksek ihtimal. Ve Daily Mail’in haberine göre, kimi göreceğimiz de belli oldu.

Tarkin

İstihbarata göre, Disney filmde Grand Moff Tarkin’in önemli bir rol almasını istiyor. Hatırlayacaksınız, Tarkin A New Hope’un ana kötülerinden biriydi, Episode III’te de genç hâliyle küçük bir rol almıştı. Bu sefer ise yaşlı hâliyle tekrar karşımıza çıkacak. Ama Disney, onu oynayan efsane aktör Peter Cushing’in üzerine de bir oyuncu seçmek istemiyor görünene göre. Bu yüzden de Tarkin’i filme dijital olarak yerleştirmeyi düşünüyorlar. Yanılıyorsam düzeltin, ama ben daha önce vefat etmiş bir aktörün, sıfırdan dijital olarak bir filmde tekrar yaratıldığını hatırlamıyorum. O bakımdan, kararları ne olacak, baya merakla bekliyorum. Siz ne diyorsunuz?

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.