Oyun dünyasının en büyük fuarı E3 2016’dan çıkan pek çok afili duyuru oldu; ama en şaşırtıcısı açık ara farkla Insomniac imzalı yeni bir Spider-Man oyununun, PS4’e geliyor olduğuydu. Çünkü ne kadar altını çizsem az, Marvel kendi filmleri sinema salonlarından para balyaları toplayarak döndüğü yıllarda 2011 tarihli Thor ve Captain America oyunları haricinde dönüp konsollara bakmadı bile. Marvel Games diye bir şey kurdu, ama bununla sadece mobil oyunlara destek attı, esas platformlarda harekete geçmedi.

O yüzden, bunun aniden olması zaten şaşırtıcıydı; bir de Insomniac imzalı olup, PS4′e özel çıkması da ek sürpriz oldu. Bildiğimi kadarıyla Spider-Man oyunlarının hakkı uzun bir süredir Activision’daydı. Activision da kendi çapında multiplatform birkaç oyun çıkartıyordu seri bünyesinde. Ancak bu oyun, Sony tarafından dağıtılacak. Marvel Games’in patronu Jay Ong, “serinin geleceği Sony ve Insomniac’ın ellerinde” diyerek meseleyi doğruladı. Bu hak transferinin de, Marvel ve Sony arasındaki Spider-Man anlaşmasıyla el değiştirdiği söyleniyor.

maxresdefault

Fakat onun haricinde söylenenler, daha ilgi çekici. Ong, Uproxx’a verdiği bir röportajda, gelecekteki planlarının aynı Spider-Man’de olduğu gibi, filmlerden bağımsız oyunlar yapmak olduğunu dile getirdi. Bu şekilde çalışmanın, yapımcıları daha özgür kıldığını ve projelerine daha inanır hâle getirdiğini savundu Ong ki, katılmamak elde değil. Bir filmin promosyonu olmanın geliştirme açısından da, vakit yetmezliği açısından da çok negatif etkileri var.  Marvel’ın artık böyle çalışmayacak olması, olumlu.

Bir de işin içerisinde dedikodular var. Henüz hâlâ adı konulmamış olan Spider-Man PS4’ün, bir Marvel Gaming Universe başlatacağı fısıldanmakta. Bu olası MGU’nun, PS4’e özel kalması zor ihtimal, Ong da zaten “ilerideki tüm oyunlarımız PS4’e çıkacak” demedi, “başka platformlar için sonra konuşalım” dedi. Muhtemelen Spider-Man oyunları PS4 özel olacak, ama onunla aynı evreni paylaşan başka oyunlar da gelecek ve onlar multiplatform olacaklar. Açıkçası umarım bu ihtimal doğrudur. Arkham serisi dışında kaliteli bir süper kahraman oyununa açız yani!

Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.