Ortaokul ve lise yıllarını karikatür dergileriyle geçiren bir nesildik. Üniversiteye geçtiğimiz dönemlerde yerel karikatür dergilerini bırakıp beğendiğimiz birkaç karikatüristi takip eder olduk, en azından benim için durum böyle. Her şey sosyal medyadan yürüyünce radarımıza yabancı çizerlerin de girmesi işten değildi. Owlturd ve Sarah’s Comics başta olmak üzere birçok yabancı karikatürist globalleşmenin getirdiği rüzgarla epey ünlendiler. Dünya’da yaşayan hiper-gözlemci uzaylıların olağan şeyleri betimleyici dille anlattığı bir seri olan Nathan Pyle’ın yarattığı Strange Planet de son birkaç senede ünlenen karikatür serilerinden biri. Hatta 2019’da çıkmış olmasına rağmen o kadar ünlenmiş olacak ki bu serinin bir on bölümlük bir dizisi geliyor. 

Normalde tek başına bu habere o kadar heyecanlanmayabilirdim, ancak karikatürist Nathan Pyle’ın yanında dizinin yapımcısı olarak yer alacak bir diğer isim Dan Harmon olunca, eh baya bir coştum. Community ve Rick & Morty serilerinin yaratıcısı Dan Harmon, “o varsa ben de varım” statüsünü sonuna kadar hak eden biri. Dizinin sorumlusu ise 2015 yılında En iyi Animasyon Dizi Emmy’sini kazanan Over the Garden Wall’ın hikaye sorumlularından Amelia Levari oluyor. Bojack Horseman ve Final Space dizilerini yapan animasyon yapım firması ShadowMachine de dizinin yapımında yer alacak. İzlediğimiz en güzel animasyon dizilerinden sayabileceğimiz işleri yapan kişiler öyle ya da böyle bu işin içindeler, yani kısacası emin ellerde gibiyiz. 

Dan Harmon sırf bu sene Rick an Morty’nin yanında iki animasyon yapımında yer alacağını duyurmuştu. Mayıs ayında ard arda Fox ile Krapopolis ve FXX ile Little Demon şovlarının yapımcılığını üstlendi, şimdi de Apple ile Strange Planet’i çıkıyor. Dizinin yayın tarihi ise henüz belli değil. En azından dizilerin sadece yapımcısı olarak kalacağından takvimsel sorunlar yaşamayacağımızı umuyorum; Dan Harmon severler onun teslim tarihleriyle olan problemini hatırlayacaklardır. Yine de isminin yer alması demek en azından kreatif açıdan işin içinde olacağı izlenimini veriyor, bu da bana yeter.

Şimdilik dizi hakkındaki bilgilerimiz bu kadar. Strange Planet dizisinden ben umutluyum, en azından on bölümlük mini dizi olması bile bana yeter. Siz ne düşünüyorsunuz?

Author

Dizi bağımlısı bir beyaz yakalı. Kedisine çekmiş, en büyük zevki miskin miskin yatmak. Kendisi ve kedisini sosyal medyada bulabilirsiniz. @asliozkeles

1 Comment

  1. Emin Özdenvar Reply

    Karikatürlerine bayılıyorum, eminim dizi de süper olacaktır. Hatta iyice arttırır popülaritesini de.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.