Shazam: Fury of Gods’ın çıkışına günler kala DC’nin yeni yönetimi ve DCU planları ile ilgili tarafların konuşmaları devam ediyor. Hafta sonu gerçekleşen Akademi Ödülleri’nde Variety, Dwayne Johnson ile Black Adam’ın aldığı eleştiriler ve Henry Cavill’in Superman rolünden ayrılması hakkındaki yorumlarını sordu; Johnson da bu sorulara, bir Amerikan futbolu örneği ile cevap verdi.

dwayne johnson black adam

Kısaca hatırlatmak gerekirse Henry Cavill, Black Adam’ın after-credits sahnesinde Superman olarak görünmüş ve hemen arkasından da resmi olarak role döndüğünü duyurmuştu. Aynı dönemlerde James Gunn’ın yeni bir Superman filmi üzerinde çalıştığıyla ilgili söylentiler vardı, bu söylentilerin doğrusu ise söz konusu yeni Superman filminde Cavill ile çalışılmayacağıydı zira Gunn, Superman’in gençlik yıllarına odaklanan bir Legacy filmi yapmak istiyordu ve bu da Cavill yerine daha genç bir aktörün geçmesi demekti. Cavill de çok geçmeden role veda ettiğini açıkladı.

Tabii tüm bu denklemin içerisinde henüz çıkışını yapmış ve gişesi tatmin edici olsa da eleştirileri mutsuzluk veren Black Adam filmi, o film ile bir devam hikâyesine sahip olacağı vaat edilen Dwayne Johnson ve onun da uğraşarak Black Adam filminde gözükmesine vesile olduğu bir Henry Cavill Superman’i vardı. Johnson tüm bu durumu şöyle değerlendirmiş: “Black Adam’ı çekerken yapabileceğimiz tek şey; elimizden gelenin en iyisine çabalamak, en iyi insanlarla çalışmak ve ardından seyircilere elimizden gelen en iyi filmi sunmaktı. Seyirci puanlarımız 90’lardaydı, eleştirmenler arasında topa tutanlar da olmadı değil ama bu da işin doğası. Ama [son durum] biraz şuna benziyor diye düşünüyorum: Profesyonel bir takımınız var, oyun kurucunuz ve teknik direktörünüz şampiyonluğu kazanmış. Sonra takımın başına yeni biri gelmiş ve ‘Benim direktörüm bu değil, bu oyun kurucuyu istemiyorum. Başka ve yeni birileriyle çalışacağım’, diyor.”

Black Adam’ı etim ve kemiğimle sevmesem ve bir şekilde James Gunn yönetiminin daha kötüsünü yapamayacağını düşünsem de Johnson benzetmesinde çok da haksız değil. En azından böyle radikal bir değişime on dakikada karar vermemişlerdir; Gadot ve Cavill başta olmak üzere bari oyuncuların ve devam eden projelerinin içerisindeki bileşenlerin Bakın rolüme döndüm!” açıklamaları yaptıktan üç gün sonra değil de biraz daha önce öğrenebilirdi. Cavill’in Superman rolünden ayrılmasının üzerinden aylar geçti, o zamandan bu zamana stüdyo sonraki on yılı kapsayacak şekilde planlarını açıklayarak aradaki pek çok boşluğu doldurdu fakat henüz gösterime girmeyen ve bir önceki filminin credits‘inde yüzünü görmesek de Superman’i barındıran Shazam: Fury of Gods ve yoldaki The Flash filmleri, hâlâ bir muallaklık oluşturuyor. Belli ki bunları izleyene kadar DC cephesinde sular durulmayacak ve daha birçok açıklama duyacağız.

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

1 Comment

  1. Editör güzel yorumlamış. Aslında her şeyi gösterip ani bir kararla daha güzel şeyler yapacağız diyerek seyircinin keyifle izlediği insanlardan o rolü almak Dc için büyük bir risk. Yeni filmler marvel stili ile çıkacak gibi geliyor bana.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.