Bu yıl başladığında hepimizin beklediği bir sürü film vardı. Christopher Nolan’ın Tenet’i, DC’nin Wonder Woman’ı, Marvel’ın Black Widow’u, The Gentlemen‘ler, Mulan’lar ve daha neler neler. Ama bütün bu filmleri topladığımız zaman sanırım Dune filmine olan heyecanımızın yarısı kadar etmiyor. Tamam, kendi adıma konuşmam gerekirse film için çıldırıyorum! Gelen her ayrıntı, her haber beni o kadar heyecanlandırıyor ki çoğu zaman kendimi sakinleştirmekten yazı yazamıyorum. Yine bugün gelen Dune görsellerine o kadar coştum ki klavyenin başına oturup bu yazıyı yazmak için sakinleşmem saatlerimi aldı. Ama işte buradayım ve hemen Empire dergisinin kapağına çıkan Dune görselleriyle ilgili konuşmaya başlıyorum.

Gelen görsellerin ilkinde Atreides hanedanını görüyoruz. Paul, Dük Leto, Leydi Jessica ve Gurney Halleck’in olduğu bu fotoğraf hakkında söylenebilecek tek şey: Timothée Chalamet! Aman yarabbim bu nasıl heybet! Adama Paul Atreides’i oynayacaksın demişler adam Paul Atreides olmuş. Hatta Paul kısmını falan es geçip direkt Usul, Muad’dib olmuş! Şu damıtıcı giysi içerisindeki heybete, şu hançer-i figanı tutuştaki asalete bir bakar mısınız? Gerçekten insanın baktıkça bakası geliyor.

İkinci görselde ise Chani, Stilgar, Liet Kynes ve Duncan Idaho’nun olduğu Fremen temalı bir görüntüye şahitlik ediyoruz. Burada ise önemli olan konu tek tek kişilerden hariç bir bütün olarak Fremenler. Zira iyi bir Dune filmi iyi bir Muad’Dib’den, iyi bir Muad’Dib ise iyi bir Fremen yaratmaktan geçiyor. Bu noktada ise oldukça başarılı bir Fremen portresiyle karşı karşıya olduğumuzu söylememiz gerekiyor. Damıtıcı giysilerin inanılmaz iyi bir şekilde yansıtılması da bunda en büyük etken. Hayatlarının büyük bir çoğunluğunu damıtıcı giysi içerisinde geçiren bir topluluğun bu derece önemli bir kıyafetini ekrana taşırken basit bir şeymiş gibi davranamazsınız. Şimdilik görünen de öyle davranmadıkları zaten. Fotoğraftaki ikinci bir nokta ise tabii ki baharattan dolayı oluşan, Arrakis’te yaşayanların alametifarikası mavi gözler. Bunun da oldukça doğal gözüktüğünü söylemeliyim. Bence oldukça iyi bir iş çıkarılmış.

Ve son olarak: Şeyh Hulud, Yaradan ya da Arrakis’ten olmayanların bildiği adıyla kum solucanı! Gördüğümden beri heyecandan yerimde duramıyorum desem abartmış sayılmam. Zira Arrakis gezegeninin dolayısıyla Paul Atreides’in hayatında çok büyük bir öneme sahip olan kum solucanın doğru yansıtılması en az diğer başrol karakterler kadar büyük bir önem arz ediyor. Ve fotoğrafa bakarak rahatlıkla söyleyebilirim ki oldukça korkutucu ve başarılı gözüküyor!

İlk fragmanının 9 Eylül’de geleceği duyurulan Dune filmi için artık heyecanımız gezegeni aşmış durumda. Üç tane fotoğraf için bu kadar heyecanlandıysam fragman gelince ne yapacağımı bilmiyorum. Ya da filmi izleyince… Neyse efendim, siz ne hissettiniz Empire dergisinin kapak fotoğrafları için? Siz de benim kadar heyecanlandınız mı? Yorumlara gelin beraber coşalım.

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.