Power Rangers yediden yetmişe hepimizin ortak olarak çocukluğunda denk gelip en az bir defa izlemiş olduğu sayılı dizilerdendir. Düşük bütçeli iterasyonları, uyduruk kostümleri fakat her şeye rağmen ilginç bir şekilde bu ucuzluktan sıyrılan epikliği ve tabii ki unutulmaz intro müziği ile kült bir markadır. Ben dizi kısmında SPD ve Mystic Force zamanlarına, filmlerde ise orijinal 1995 yapımı filme ve devamı Power Rangers: Turbo’ya şahit olmuş bir geekim. Çok da severim hem dizisini hem de ilk sinema filmini.

Şu an bilmem kaçıncısı çekilen dizilerin yanında yakın zamanda bir de tekrardan bir sinema filmi denemesi olmuştu 2017 yılında. Ne gişe ne de eleştirel anlamda pek de başarılı olamayan filmden sonra seriye dair çocuk kanallarında devam etmekte olan klasik dizi formatı haricinde pek bir gelişme yoktu. Fakat geçtiğimiz sene markanın haklarına sahip olan Hasbro, dört milyar dolar gibi inanılmaz bir paraya Entertainment One adlı şirketini satın almıştı. Bu satın alımın sonucunda da neler olacağına dair artık bir fikrimiz var çünkü Entertainment One şirketinin Küresel Televizyon kolunun başındaki isim Netflix’le yapılan antlaşma sonucu bir Power Rangers paylaşılmış evreninin gelmekte olduğunu müjdeledi!

Bu evrenin Kevin Feige’si, End of the F**cking World dizisinden bilebileceğiniz Jonathan Entwistle olacak. Evren hakkında yukarıdaki paragrafta bahsettiğim müjdeyi veren Michael Lombardo ise şunları söylüyor:

Jonathan ile Power Rangers’ı kurduğumuzdan beridir buna bütün halinde bir dünya şeklinde yaklaştık. Sadece tek bir dizi değil, filmler tarafından devam ettirilen diziler, bazı çocuk programları tarafından da. Ona -Jonathan Entwistle’ı kastediyor- harika bir senaryo partneri bulduk, üstünde çalışmaya başladılar. Nazar değmesin, Netflix heyecanlı, biz heyecanlıyız, yakında haberler paylaşmayı umuyoruz.

Power Rangers takımının zamanında TMNT ile bile crossover yaptığını ve internette sadece kliplerine denk geldiğim bütün farklı iterasyonlarından ekiplerin bir araya geldiği devasa hikayeleri düşününce, bu paylaşılmış evren işe garip gelmiyor kulağa. Netflix markanın yüksek bütçeli görsellikle anılmaması sayesinde prodüksiyon maliyetinden de yırtabilir biraz. Fakat o ucuzluğun içindeki heyecan kırıntılarını yine de koruyabilecekler mi bilmiyorum. Yani böyle müzik çalarken herkesin “It’s Morphin’ time!” deyip kostümleri giyişini ya da Megazord’un kartondan binalar arasında dövüşürken ki aksiyonu nasıl yansıtacaklar bilmiyorum.

Galiba bütün bu ihtimallerden ve gelecek film/dizi/çocuk programlarından en izlemek istediğim çizgi dizi formatında yapılacak iyi bir şeyler olur. Film kısmını da yine de görmek isterim tabii. Siz de ister misiniz? Hiç “Go go Power Rangers!” nidalarıyla kendinizden geçtiniz mi çocukken/gençken? Filmlerden izlediğiniz var mı? Ben 2017’dekini hala izlemedim mesela. Nostaljik hislerinizi ve markaya dair anılarınızı aşağıda havalı bir şekilde kostüm değiştirdikten sonra spandex kıyafetler içinde bize yazın.

Author

Hikâye odaklı oyunlar oynarım, film/dizi izlerim, arada sırada da çizgi roman okurum. Bunlarla meşgul değilsem de muhtemelen uyuyor olurum. "Benim düşünceme göre endişelenenler iki kez acı çeker."

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.