Rian Johnson’ın Agatha Christie romanlarından esinlenerek yazıp yönettiği Knives Out, iyi bir katil bulmalı dedektiflik hikâyesi izlemeyi seven herkesi tatmin etmiş, bununla da kalmayıp Johnson’un alametifarikası birbiri ardına gelen ters köşelerle harika bir film olmuştu. Eğer Knives Out’u gereğinden fazla övdüğümü veya daha kötüsü, yeterince övmediğimi düşünüyorsanız sizi Aslı’nın yazdığı şu incelemeyi okumaya davet ediyorum.

Bu güzel filmin tadı damağında kalanlar için, geçtiğimiz perşembe günü hoş bir haber geldi. Lionsgate’in CEO’su Jon Feltheimer, Knives Out’a bir devam filmi geleceğini açıkladı. Rian Johnson’a ilk Özgün Senaryo Oscar adaylığını kazandıran ve üç yüz milyon dolaylarında gişe yapan bir filmden bahsettiğimiz için, bir devam filminin düşünülmesi çok da şaşırtıcı değil sanırım.

Aslında John Feltheimer’dan bu kesin haber gelmeden öncesinde de yönetmen Rian Johnson, bir devam filmi üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Johnson, Daniel Craig’in hayat verdiği dedektif Benoit Blanc’ın maceralarına odaklanmak istiyordu. Yani devam filminde de Daniel Craig’i Benoit Blanc rolünde izlemeye devam edeceğiz.

Filmin gişede iyi para kazandırması, Rian Johnson’un arzusu ve Lionsgate Ceo’sunun ifadeleri birleşince durumu, Knives Out’a ikinci film geliyor‘dan ziyade, Knives Out’tan bir franchise oluşturulacağı şeklinde değerlendirenler de mevcut. Açıkçası hikâyenin tabiatı gereği filmler boyunca farklı farklı suçları çözen bir dedektifi takip etmek, gayet de uygulanabilir, işlenebilir ve tabii, para kazandırılabilir bir düşünce. En azından piyasada otuz bin tane Mission Impossible ve benzeri yapımın olduğu düşünülürse.

Ancak bu noktada kafamda birkaç soru işareti oluşmuyor da değil. Örneğin, Daniel Craig uzun soluklu bir franchise‘dan daha yeni çıkmışken bir başkasına girmek ister mi? Daha da önemlisi, ülkeden ülkeye dolaşıp her filmde farklı bir katil bulma hikâyesinin çekiciliğinin yanında, Knives Out’a bunca övgüyü getiren şey, sadece bu değildi. Yönetmen aynı kalırsa -özellikle burada hem senarist hem yönetmenin aynı isim olduğunu göz önünde bulundurarak- aynı yönetmen kaç tane daha aynı derecede başarılı filme imza atabilir? Üstü üstüne gelen ters köşeler aynı tatta devam etti diyelim, üçüncü filmde artık bu durum sıradanlaşıp kabak tadı vermez mi? Devam filmi dediğimiz mefhumun kötü örnekleri de malumumuz.

Fakat bu tarz sorulara şimdilik hiç mahal yok. Kesin olan tek şey, Knives Out’un bir devam filmini izleyecek olduğumuz. O film çıktıktan sonra, bunları tekrar konuşuruz. Sizler ne dersiniz?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.