Geçtiğimiz yılın hemen başında Knives Out filminin çıkacağını duyururken, eski usul “Katil kim?” tarzı dedektiflik hikâyelerini çok sevdiğimi ve bu yüzden Knives Out’a bayılacağımı söylemiştim. Nitekim öyle de oldu ve film benim için geçtiğimiz yılın nadir güzel şeylerinden biri oldu. Fakat insanoğlu açgözlüdür, güzel bir şey görünce asla onla yetinmez hemen devamını ister. Knives Out’u izlemekten büyük keyif alan biri olarak, bu filmin ikincisi, hatta üçüncüsü gelsin istedim! Üstelik bu isteği isteyen tek kişi olmadığımı da biliyordum. Bugün size, Netflix’in isteklerimizi duyduğunu ve rekor bir rakama Knives Out 2 ve Knives Out 3 filmlerinin yapım haklarını satın aldığını duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum!

Knives Out sadece harika bir dedektiflik filmi değil, aynı zamanda muhteşem oyunculukları, harika atmosferi, zekice tasarlanmış senaryosu ile geçtiğimiz yılın en iyi işlerinden biriydi bana kalırsa. En azından en eğlenceli işlerinden bir tanesi… Filmin ağzımda bıraktığı bu tadın bozulmamasını çok istesem de ne yalan söyleyeyim bu filmin devamının çekilmesini çok istedim. İlk filmin 40 milyon dolarlık bütçesiyle 311 milyon dolar gişe yapmasının, bir de Rian Johnson’ın En İyi Orijinal Senaryo dalında aday gösterilmesin ardından Netflix, devam filmlerin en az bizim kadar istemiş olacak ki tamı tamına 450 milyon dolar gibi büyük bir rakama ikinci ve üçüncü filmin haklarını satın aldı. Üstelik hepsi bu kadar da değil. Filmimizin yıldızı Daniel Craig de, devam filmlerinde Benoit Blanc olarak geri dönecek!

Yani gerçekten bana Knives Out filmi, dizi olarak Netflix’e gelecek, en az da beş sezon sürecek deseler ben yine mutlu olurdum. Biliyorum, sonradan karar verilen devam filmi kararları çoğu zaman bizi hayal kırıklığına uğrattı. Fakat son zamanlarda dedektiflik yapımlarının, özellikle Knives Out kadar kaliteli dedektiflik yapımlarının ne kadar az çıktığını göz önüne alırsanız neden Knives Out devam filmlerine bu kadar mutlu olduğumu anlarsınız. Umarım en az ilk film kadar güzel olurlar da bu isteğimizden pişman olmayız.

Knives Out’un devam filmlerinin çekilmesine sizler sevindiniz mi sevgili Geekler? Sizce ilk filmin güzel atmosferini devam ettirebilecek? Yoksa kötü devam filmleri furyasına mı katılacaklar?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.