Suicide Squad: Kill the Justice League bu sene en çok beklediğim oyunlardan biriydi. Hakkında çıkan game as a service söylemlerine rağmen yine de en azından Avengers gibi ana hikayesi ayrı bir modda güzelce anlatılan, oynanışı Batman: Arkham oyunları gibi zevk verecek bir şeyler olacağına dair umudum vardı. Her bir karakterin nasıl birbirinden daha farklı hissettireceği, Metropolis şehrini keşfederken bulacağımız sürpriz göndermeleri, Batman adına Arkham Knight sonrası öğreneceğimiz detaylar derken hala daha heyecan seviyem ortalama üstüydü. Tüm bunların aksine ise ilk yayınlanan oynanış videosu öyle kötü tepkiler aldı ki oyun mevcut 26 Mayıs tarihinden sene sonundaki belirsiz bir zamana ötelendi.

Suicide Squad: Kill the Justice League Ertelendi

Peki n’oldu? Önce oyuna dair midemi bulandıran bir ekran görüntüsü düştü. Bir sürü para çeşidi, saçma sapan onlarca sayı filan moralimi bozdu. Sonra da geçtiğimiz haftalardaki State of Play sunumunda 15 dakikalık bir oynanış gördük. Tam bir hayal kırıklığıydı! Bütün karakterler sadece ateş ediyor, düşmanlar mor baloncuklara dolup taşıyor ve ara sahneler dışında o çok sevdiğimiz Batman: Arkham zamanlarına dair hiçbir şey tanıdık gelmiyordu. İnternet de gereken tepkiyi verdi zaten ve bütün videolar dislike yağmuruna tutuldu, oynanıştaki kısır görüntü memeleri coşturdu filan. Bu kadar olumsuz geri dönüş üzerine belli ki yayıncı firma WB Games de oyunu şimdilik çıkartmama kararı verdi. İşin üzücü tarafı şu ki sevgili Jason Schreier tarafından da dendiği gibi, eğer sadece sene sonuna ötelenme ile kalırsa bu şikayetçi olduğumuz şeylere pek de dokunulmayacak demektir.

Ben ise oyunu bir sene daha öteleyip en azından daha hikaye odaklı tarafa yönelmelerinin hayırlarına olacağını düşünüyorum. Baştan aşağı değiştiremezler belki ama yine de bazı olumsuzlukları yok edip daha az antipatik bir görüntü çizebilirler. Yoksa cidden fena patlayacak bu oyun. Hoş, zaten iyi bir indirime girdiğinde, sadece hikayesini görmek için alırım anca. Gördüğüm yorumların bir çoğu da benzer düşünüyor.

Batman: Arkham serisinden sonra bu garabetle başbaşa kalmamıza meşhur Vito Corleone gifi gibi tepki verdiniz mi? Hayal kırıklığına uğradınız mı? Yoksa Harley Quinn karakterini Wonder Woman kostümü içinde görmek için ekstra para vermek cezbedici bir şey mi sizin için? Justice League gerçekten de ölecek mi? Tahminlerinizi ve umutlarınızı eski halinizi aratmadan buraya aktarın.

Author

Hikâye odaklı oyunlar oynarım, film/dizi izlerim, arada sırada da çizgi roman okurum. Bunlarla meşgul değilsem de muhtemelen uyuyor olurum. "Benim düşünceme göre endişelenenler iki kez acı çeker."

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.