İçeriğe geç
Çizgi Roman 2 dk okuma

Sandman Evrenine Yeni Başlayanlar ve Yeniden Dönmek İsteyenler İçin: Uvertür [ÖN OKUMA]

M. Halit Koçak
Sandman Evrenine Yeni Başlayanlar ve Yeniden Dönmek İsteyenler İçin: Uvertür [ÖN OKUMA]

Geekyapar ile hayatının bir noktasında tanışan herkesin hayatında çizgi romanların ayrı bir önemi vardır diye düşünüyorum. Konuştuğumuz, tartıştığımız şeylerin büyük bir çoğunluğunu çizgi romanlar ya da çizgi romanlardan meydana gelen popüler kültür öğeleri oluşturuyor. Bu zamana kadar yayınlanan tüm çizgi romanlar arasında Sandman, hikâye anlatmanın ve hikâye anlatıcılığın önemine yaptığı vurgu sayesinde her zaman benim en büyük favorilerimden biri olacak.

Bildiğiniz gibi Sandman’in ana hikâyesini anlatan çizgi romanlar, The Wake ya da ülkemizde yayımlanan adıyla Matem cildiyle birlikte son buldu. Bundan sonra bize Sonsuz Geceler gibi, aynı evrende geçen yan hikâyeleri anlatan Neil Gaiman, bir daha kendisinden başka kimsenin Sandman karakteri için bir hikâye yazmamasını rica ederek emekliliğini istedi ve her nasıl olduysa bu garip isteği son buldu. Fakat tıpkı bizim gibi Neil Gaiman da Sandman’den sonsuza kadar uzak duramadı ve neredeyse yirmi yıla yakın bir sürenin ardından Overture isimli bir Sandman hikâyesini yayımlamak için DC ile anlaştı. Ülkemizde Sandman çizgi romanlarının yayın hakkını elinde bulunduran İthaki Yayınları, Neil Gaiman’ın son Sandman hikâyelerinden biri olan Overture’ü, geçtiğimiz günlerde Uvertür ismiyle yayınlayacağını duyurdu. Tabii biz de siz değerli okurlarımız için bir ön okuma rica ettik ve istediğimizi de elde ettik!

Overture ya da dilimize çevrilen adıyla Uvertür, Sandman evrenin köklerine geri götürüyor. Sonsuzlar’ın yaşadığı bu garip evrenin yaratılışından başlayan hikâye, Sandman’in ilk cildi olan Prelüdler ve Noktürnler hikâyesinde Rüya’nın tutsak edilmesiyle son buluyor. Anlayacağınız Uvertür hem benim gibi seriyi hatmeden insanlara seriye yeniden başlamak için harika bir bahane sunuyor hem de seriyi hiç okumayan ve diziyi izlemeden önce Sandman evreni hakkında bilgi sahibi olmak isteyen okurlara bir fırsat tanıyor.

Neyse efendim konu yine Sandman olunca benim çenem açıldı. Çizgi romanı satın almadan önce şöyle bir göz atmak isteyenler için ön okumayı buraya bırakıyorum. Siz de daha fazla zaman kaybetmeyin ve önce bu güzel ön okumayı, daha sonra bu hafta çıkacak çizgi romanı okumayı unutmayın!

Tıklarsan bu içerik Google Drive'dan yüklenir ve Google Drive kendi çerezlerini kullanabilir.
M. Halit Koçak

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Tüm yazıları (703)

Bunlar da ilgini çekebilir

Yorum Yap

E-posta yazman isteğe bağlı. E-postanla yazarsan ilk yorumun okunup yayımlanır, sonrakiler doğrudan çıkar; e-postasız yorumlar her seferinde okunup öyle yayımlanır. Yorumları site yöneticileri ve yazarlarımız okuyup onaylar; onay bekleyen yorumunu bu tarayıcıda bir hafta boyunca sen de görürsün, onaylanana kadar başka okur görmez. Adın ve yorumun yayımlanır; e-posta adresin ve IP'n yayımlanmaz, yalnız site yöneticileri görür, spam denetimi ve sorumluluk için saklanır — ayrıntısı Gizlilik Politikası'nda. Spam denetimi sunucumuzda yapılır; yorumun başka bir hizmete gönderilmez.