11. Sör Ian McKellen
Şüphesiz, tartışmasız ve oybirliği ile, belki de Peter Jackson‘ın hayatımıza soktuğu en muhteşem insan Sör Ian McKellen oldu. Evet, üstad şövalyeliğini 1991 yılında çoktan kapmıştı ve evet, şanslı çok küçük bir azınlık Richard III filmiyle, geek alemi ise ilk X-Men filmindeki Magneto rolüyle tanımıştı onu. Ancak Yüzük Kardeşliği filminden beri, 13 yıldır, bu kadar babacan, bu kadar saygı duyulan, bu kadar ne dese he diyeceğimiz bir rol, karakter ve oyuncu belki de tanımadık. “Yüzüklerin Efendisi’ni sinemaya taşıyarak Tolkien’e ihanet ettiler” diyen en deli hayrandan, “Abi film işte” diyen rahat seyirciye kadar, herkesin sevdiği, saydığı, güvendiği bir rol ve aktör olmak muhteşem bir yetenek gerektirirdi. Bir de bilmem kaç yaşından sonra tiyatrodan, yeşil perdeli vs CGI’lı bir sete geçip, yine de ustalığını konuşturmak?
12. Dünyanın En Uzun İsimli Oyunu
‘The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth II: The Rise of the Witch-king’
Kısaca Battle for Middle-Earth, BfME, çok güzel bir strateji oyunuydu. Özellikle ikinci oyun ile birlikte iyice güzelleşti. Filmlere ait ses efektleri, müzikler, filmlerdeki hareketi yansıtabilen mekanikleri ve motoru, bir de Gandalf, Sauron gibi reyizlerin şovları ile harika bir oyundu. Angmar’ın Cadı-Kral’ını anlatan eklenti paketi ile, Guinness rekorlar kitabına “Bu ne lan” kategorisinden girmeye de hak kazandı, şaka değil! Hobbit’in son aksiyon filmini izlerken çok özledik bu oyunu, geri dön BfME!
13. “You Shall Not Pass”
Bütün dünyada günlük konuşmanın, geyiklerin bir parçası olan bu haykırışı da buraya katmadan edemezdik. Aslında filmler çıkmadan da geek aleminin catchphrase’lerinden biri olan bu cümle, Balrog vs. Gandalf sahnesinin muhteşemliği akıllara kalıcı bir şekilde perçinlendi.
14. Middle-Earth: Shadow of Mordor
Orta-Dünya efsanelerini biraz esneterek kendine yer açmış olsa da, Arkham ve Assassin’s Creed serilerini Orta-Dünya’da bir kolcuda birleştiren oyun, 2014’ün en iyi oyunlardan birisi oldu.
15. Muhteşem Smaug
Listemizde çoğu şey ilk üçlemeden, asıl devrimi yaratan detaylar oradaydı çünkü. Elbette Smaug, muhteşem kırmızı ejderha, hayatımıza Hobbit üçlemesi ile girdi ve büyük ekranda izlediğimiz en harika şeylerden birisi oldu.
http://www.youtube.com/watch?v=w2T4T8xak3k
10 Comments
Şahane bir derleme olmuş, keyifle okudum.
Peter Jackson bizi orta dünyasız bırakmasın. Silmarillion var daha, oradan da en az bir trilogy çıkar. nolur be Peter..
trilogy ? 😀 aga o kitaptan rahat bi 6 film çıkar ee peter
jackson da ekstradan 3 bölüm ekler 9 filmlik bir seri çıkar ortaya 😀 tabi keşke olsa…
Hurin’in Çocuklarıda var onuda 1 film olarak çekseler 10 film olur
onun telif hakkı christopher tolkien’demi acaba
Peter Jackson bir daha Orta Dünya’ya ilişmesin. İlla olacaksa, layıkıyla bir başkası yapsın. Jackson Hobbit rezaletiyle Orta Dünya liyakatini kaybetti birçok hayranın gözünde.
Ayrıca Hobbit’ten 3 film çıkaran adam, Silmarillion’dan rahat 100 film çıkarır ve onun da içine eder.
bence aradığınız isim hugh jackman olacaktı 🙂
Tam ne güzel yazı çıkacak diyecektim (ki bitince dedim) ama başta yine “Abiler LOTR izler, kardeşleri Hayri Pıtır” geyiği dönmeseymiş daha güzel olurmuş. Sadece Orta Dünya diyip bırakmak var bir de fantastik dünyanın, edebiyatın hayatımıza girişi, gelişmesi ve yazdığın gibi sonuçları demek var. Hani Twilight serisini aşağı gör anlarım da…..yok onu da okudum.
“Öyledir” değil, “Öyle algılanıyordu” diyor yazı aslında…
harika yazıydı zevkle okudum. bi de başıma bişey gelmicekse tauriel>arwen 🙂