The Boys 4. sezon 7. bölüm ile incelemelerimize tam gaz devam ediyoruz fakat dizi için aynısını söyleyemeyeceğim. İlk dört bölümü ile ümitlendiren 4. sezon, son 3 bölümdür istenilen tempodan çok uzak. Sadece tempo düşük değil, merak uyandıran bir faktör bulmak zorlaştı senaryoda. Gelecek hafta sezon finali olacak ve dükkânı alelacele kapayıp birçok şeyi esas finalin olacağı 5. sezona taşıyacaklar gibi hissediyorum.

7. bölüm Butcher’ın bilim adamı Sameer’i esir aldığını ve ona yardım etmek için Frenchie’yi hapisten çıkardığını açıklamasıyla başlıyor. Henüz 10. dakikada ekip Frenchie/Kimiko ve Starlight/Hughie/Butcher olarak ikiye ayrılıyor. Araları kötü olan karakterlerin eşleştirilmesi The Boys ruhuna uygun bir maceraya çıktığımızı hissettiriyordu ama beklediğim gibi olmadı. Bu macera Starlight’ın Joe Kessler’dan şüphelenmesi ve Frenchie ile Kimiko’nun dertleşip barışmasını sağladı sadece.

the boys 4. sezon 7. bölüm

Kimiko’nun ailesinin ölümüne tanıklık ettiği için konuşamadığını düşünüyorduk ama durum öyle değilmiş, ilk kez birinin canını aldığından beri konuşamıyormuş. Bu durum geçmişinde katlettiği insanların suçuyla yüzleşen Frenchie ile yeni bir bağ kurmasını sağladı ve Frenchie’nin “Kimiko beni anlamaz” kuruntusunu boşa çıkardı. Yahu bu kız diziye ilk girdiğinde adım başına iki kişi öldürüyordu zaten, seni o anlamayacak da kim anlayacak!

Bu sezonda yan karakterlerin hikâyelerinin ilgi çekiciliği azalmış durumda olsa da Kimiko’nun arka planına böyle bir detay eklemelerini sevdim. Dizinin 4. sezonunda da olsak, bazı şeyleri sündürmüş de olsak hâlâ karakter gelişimi sağlayabiliyoruz diyor The Boys ekibi. Bir başka gelişim A-Train tarafında yaşanıyor. Önceki bölümde MM’i hastaneye götürürken bakıştığı çocuktan gerçekten etkilendiğini kendi ağzından duyduk. Dizinin ta ilk bölümünde Hughie’nin sevgilisini içinden geçerek öldüren A-Train, kahramanlık hissinden keyif alan bir adama dönüştü artık.

the boys 4. sezon 7. bölüm

Tabii tüm bu kargaşada bu bölümde yer alamayan yan hikâyeler de var. Hughie’nin annesi nerede, o kadın bir işler çeviriyor olacak mı? Kimiko’nun tahminen kardeşi olan abla sezon finalinde dönecek mi? Ashley’nin bu sezondaki yeri ve önemi nedir? Sezon finalinden “Kaldı geriye cevapsız sorular” şeklinde ayrılma olasılığımız hayli yüksek.

Soruların fazlalığından da hissetmişsinizdir, dizi oldukça dağılmış durumda. 2. sezonda Becca’nın kurtuluşu ve paralelinde Stormfront, 3. sezonda ise Soldier Boy gibi güçlü ana hikâyeler varken yan hikâyeler sırıtmıyordu. Bu sezonda ise çok fazla yan hikâye mevcut ve ilk bölümlerdeki Homefront davası ve yeni Seven üyeleri gibi mevzular yerini virüse bırakınca sezonun ana bir planı da olamadı maalesef. Filler hissettiren bölümler mevcut ve virüs olayına da yeterince odaklanılamadığı için keşke 10 bölüm olsaymış bu sezon dedim. Filler olmayan ve hikâyeyi gerçek anlamda ilerletecek bir iki bölüme ihtiyaç var cidden.

the boys 4. sezon 7. bölüm

Bu sezonun düşük viteste ilerlemesinden dolayı şoke edici bir ölüm mü yaşatacaklar dedim, o da olmadı. Sameer virüsü kopan uzuvlarını çıkartabilen Kimiko’ya sapladı, “Oh be birazcık aksiyon gördük sonunda” dedirten Deep ve Noir’ın Boys’a saldırısı ise hiçbirinin öldürülmeye teşebbüs edilememesi ile sonuçlandı. Sezon başında uçma çalışmaları yapan Starlight’ın güçlerinin neden olmadığını da anlamış olduk. Mental sağlığı iyi değil ve Starlight – Annie kimlikleri arasında git gel yaşıyor şeklinde açıklanabilen bu güçsüzlüğünden senaristler yararlanmış ve sayesinde Deep hâlâ nefes alabiliyor.

Pek önemsemediğimiz, ama infaz şekli şoke edici olan bir ölüm yaşandı bu arada. Homelander Web Weaver’i ikiye yararak öldürdü. Bölümün tek gore sahnesi bu değildi tabii ki! Frenchie, Kimiko’nun enfekte bacağını baltayla doğradı; şekil değiştirebilen supe‘umuz ise derisini parçalayarak şekil değiştirdi! The Boys ekibi tıpkı önceki bölümde olduğu gibi sınırları zorlamaktan vazgeçmiyor bu sezonda.

the boys 4. sezon 7. bölüm

Evet, nur topu gibi bir shapeshifter‘ımız oldu! Her şekil değiştiren karakter gibi hemen evlerimize yataklarımıza girdi. Starlight kılığında Hughie ile sevişen shapeshifter evdeki kasayı bile açtı. Yalnızca şekil değiştirmiyor, kılığına girdiği kişinin hafızasına da erişiyor anlaşılan. Yani şekil değiştirme gücü her zaman oyunu değiştiren ve ortalığı karıştıran bir olay olmuştur, bunu sezon finalinde nasıl kullanacaklar hep birlikte göreceğiz.

Karakterlerin geçmişine dair bir bilgi daha edindik. Butcher’ın karanlık tarafını dillendiren Joe Kessler, Butcher’ın Becca’yı aldattığını söyledi. Valla bu dizide kimsenin iyi olmadığını biliyoruz ama uğruna inanılmaz mücadeleler verilen, sayısız insan öldürülen, Butcher’ın saatlerce fotoğrafına baktığı ve verdiği sözü tutmaya çalıştığı Becca’yı aldatmasını beklemiyordum. Bakalım bu bilgi ileride karşımıza nasıl çıkacak?

Sözün özü The Boys 4. sezon 7. bölüm de silik bir bölüm olarak kayıtlara geçiyor. Sezon finaline bir kala elimizde dağınık bir senaryo, çeşitli yan hikâyeler ve oyuna son anda dâhil olan bir shapeshifter mevcut. Tüm düğümlerin sonraki sezonda çözüleceğini bildiğimizden ötürü sezon finaline heyecanım düşük şekilde gidiyorum. Yine de artık şöyle sağlam bir aksiyon görmeyi umduğumu da söylemem lazım. Siz bölüm hakkında neler söylemek istersiniz sevgili geek’ler, yorumlara bekliyorum!

Author

Genellikle popüler kültür evrenlerinde yaşıyorum çünkü Thanos'un da dediği gibi "Reality is often disappointing."

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.