Indiana Jones tarihin en sevilen karakterlerinden biri. Bunda şüphesiz pek çok etken var. Elbette George Lucas’ın 30’lar ve 40’ların serüven filmlerinden aldığı etkinin payı büyük. Mutfağındaki isimlerin (Kathleen Kennedy, George Lucas, Steven Spielberg) efsaneliği de tartışılmaz. Ama ben, her zaman karakterin bu denli efsane olmasındaki en büyük sebebin ilk üçlemesinin çizgiyi hiç bozmaması olduğunu düşünmüşümdür. Raiders, Temple ve Last Crusade kalite olarak birbirinden çok da farklı filmler değillerdi. Hatta Last Crusade’in en iyisi olduğunu savunan da çok görürsünüz sağda solda.

Yalnız işte sonra ortaya Crystal Skull gibi bir garabet çıktı. Mutfaktaki insanlar yine aynıydı, direksiyonda Spielberg vardı, hikaye yine Lucas imzalıydı, Indy rolünde yine Harrison Ford vardı. Bir de yanına Cate Blanchett, Shia LeBeouf gibi oyuncular eklenmişti. Ama işte tutmayan maya tutmadı. Bir şeyleri eksikti, film de o yüzden pek sevilmedi. Buradan sonra alınacak en mantıklı karar, Ford’un yaşı da göz önünde bulundurularak, “Hadi arkadaşlar, yeni bir karakterle devam ediyoruz” deyip, Indiana Jones’u da emekli ederek, o serüven tadını başka bir yerden yakalamaktı. İşte bugün, size o kararın alınmadığını duyurmak için buradayım.

Indiana Jones

Disney, 19 Temmuz 2019 tarihinde yeni bir Indiana Jones filminin vizyona sürüleceğini duyurdu. Kadro yine aynı kadro. George Lucas ve Kathleen Kennedy yine yapımcı koltuğundalar, Steven Spielberg de yine yönetmenlik pozisyonuna dönüyor. En ilginci ise Harrison Ford‘un da geri dönüyor olması. Bu Ford’un 20. yüzyılda efsane edip, 21. yüzyılda poposunun kılları kadayıfa dönmüşken geri döndüğü üçüncü seri olacak böylelikle. Star Wars, Blade Runner ve Indiana Jones.

Yani ben bu kararı pek desteklemiyorum dürüst olmak gerekirse. Gerçekten de Disney, Raiders of the Lost Ark diye yeni bir film yapıp, belki onun içerisinde bir nevi meşaleyi teslim etme rolüyle Harrison Ford’a küçük bir konuk rol verip, başrolü yeni bir karaktere teslim etmeliydi. Çünkü evet, Indiana Jones tadında bir şeye ihtiyaç var günümüz piyasasında ama… Bu formül Crystal Skull formülü. E onu da denediniz yahu? Bilmiyorum, siz ne diyorsunuz?

Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.