Hiç tartışmaya gerek yok, 2015’in üst üste yağmur gibi yağan sürpriz gişe hitlerinin çığı arasında bile Jurassic World’ün 1.6 milyar dolarlık başarısı açık ara en şaşırtıcı olanıydı. Gerçekten, The Martian mevcut trendlere uymamasına rağmen 630 milyon dolar getirdi, Mission Impossible sanki genç bir seriymişçesine seneyi sekizinci kapattı, Minions bir milyar barajını geçti, Furious serisi yedinci filminde pik yaptı… Ama en acayip olanı Jurassic World’dü.

Çünkü film çıkmadan önce kime sorarsanız sorun, aklı başında hiç kimse “Evet, dinozorlara dair bir ilgi hâlâ devam ediyor ve ilk filmin atmosferine çok yakın olan ve buram buram 90’lar kokan bu film bu yüzden rekorlar kıracak” demezdi. Ama oldu, ve kırdı işte. Bu yüzden de beşinci Jurassic filminin açıklanması kimseyi şaşırtmadı. Masif başarının ardından, bütçenin artması da kimseyi şaşırtmayacaktı… Ama bu kadar artacaksa, şaşıranların da sayısı artabilir.

jurassic-world-super-bowl-10

Filmin yönetmeni J.A. Bayona –ilk filmi yöneten Colin Trevorrow filmde yapımcı olarak yer alacak– İspanyol dergisi El Pais Semenal’e verdiği bir röportajda, filme imza atmasının sebebini Steven Spielberg ve Frank Marshall’ın projenin içinde olmalarına yorduktan sonra, filmin bütçesini açıkladı: 260 milyon dolar. Hemen akabinden pek çok site, bazı kaynaklardan bu rakamların yanlış olduğu haberini de geçti, ancak bir kere laf ağızdan çıktı artık. Bu ihtimal masada duruyor.

İlk filmin bütçesi yaklaşık 150 milyon dolardı. Filmlerin böylesine bir başarıdan sonra bir çıt daha coşkulu para harcamaları anlaşılabilir bir şey. Ancak bütçesini neredeyse ikiye çıkartanı neredeyse hiç duymamıştım daha önce. Şu dakikad 260 milyon doları çıkartır mı, çıkartmaz mı orasını tartışmak anlamsız. Ancak bana, filmin Jurassic World’ü geçemeyeceği de gün gibi aşikar geliyor. O yüzden de böylesine bir bet, yanlış hissettiriyor bana. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz? Universal tüm çipleri masaya sürmekle iyi mi ediyor, kötü mü? Ne dersiniz güzel geek insanlar?

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.