Size bir soru: Taşoda Festivali‘ni hiç duydunuz mu? Eğer cevabınız evet ise muhtemelen bu yazıda bahsedeceğimiz güzelliklerden çok uzun süredir haberdarsınız diye düşünüyoruz. Ancak daha önceden bu isme hiç rastlamadıysanız hiç gerilmeyin, bizler bunun için buradayız. Düzenleyenlerin bizzat kendi cümleleriyle açıkladığı Taşoda Festivali tanıtım bültenine buyursunlar efendim!

Neymiş Bu Taşoda Festivali?

maxresdefault

Taşoda Festivali, Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü bünyesindeki Taşoda Stüdyosu’nda prova alan ortalama kırk müzik grubunun sahne aldığı bir festivaldir. 3 ve 4 Mayıs 2019‘da yirmi beşincisi düzenlenecek olan Taşoda Festivali, Boğaziçi Üniversitesi’nin en büyük, en ünlü ve en eğlenceli etkinliğidir.

Ya Tamam Da Farkı Var Mı Diğerlerinden?

red-bull-bogazici

  • Taşoda, müzik camiasında adını duyurmuş bir stüdyodur ve Boğaziçi’nde yolu düşmüş birçok müzisyen, Müzik Kulübü’nden ve Taşoda’dan geçmiştir.
  • Cuma akşamı başlayan konserler, Cumartesi ve Pazar günü boyunca toplamda ortalama 27 saat süreye ulaşır.
  • Boğaziçi öğrencileri arasında en yaygın olarak bilinen ve katılımın en yüksek olduğu etkinliktir.
  • Günlük ortalama dört bin kişilik katılıma sahiptir.
  • Boğaziçi’nin en büyük açık alanı olan Güney Meydan’da sahne kurulmasına izin verilen tek etkinliktir.
  • Taşoda Festivali’nin ünü, Boğaziçi Üniversitesi’ni aşıp tüm İstanbul’a yayılmış, Türkiye’deki diğer üniversite öğrencileri tarafından da takip edilir hale gelmiştir.
  • Güney Kampüs’ün meşhur tarihi binaları ve manzarası arasında yapılan bu festivalde, kampüsün iki farklı yerinde iki ayrı sahne kurulur. Müzik, kesintisiz olarak devam eder.
  • Taşoda Festivali, Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü tarafından organize edilir. Amatör ruhun, profesyonel bir şekilde temsil edildiği bir öğrenci festivalidir.

Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü’nü Tanıyalım

548e918fe39874

Kırk beş yıl önce kurulmuş olan Müzik Kulübü (BÜMK), 1974’ten bu yana Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin müziği üretmesi, müziğin her alanında kendilerini geliştirebilmesi ve üretimlerini sergilemesi için her türlü imkanı sunmayı kendine ilke edinmiştir. Boğaziçi Üniversitesi kulüpleri içinde köklü bir yere sahip olan BÜMK, öğrencilere sağladığı olanaklar ve Türkiye’de müziğin ve müzisyenin gelişimine katkı sağlar.

BÜMK’ün Müziğe Katkısını Yadsımak Olmaz

0bd2d571a603cd88895de23cd17bda69

  • Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, üniversite hayatına başladıktan sonra müzik hayatlarına da devam edebilme olanaklarını sunarak müzisyenlerin varlığını destekler.
  • Farklı tarzda oluşumlara sahip olması ve çeşitli etkinlikler düzenlemesi sayesinde geniş bir kitleye hitap eder.
  • Türkiye’de koro kültürünün ve Acapella müziğinin öncüsü Müzik Kulübü’dür.
  • Düzenlediği yurt içi turneler ve yurt dışında katıldığı festivallerdeki başarıları sayesinde adını her yerde duyurmuştur.
  • BÜMK’ün yetiştirdiği sanatçılar arasında Nil Karaibrahimgil, Serdar Öztop, Cengiz Baysal, Harun Tekin, Aylin Aslım, Badem, Teoman, Zen, Tibet Ağırtan gibi ünlüler de vardır.
  • En ünlü etkinlikleri arasında Taşoda Festivali bulunur. Her sene geleneksel olarak bahar aylarında finallerden önce düzenlenen, üm öğrencilerin ve müzik gruplarının büyük bir ilgiyle beklediği bir festivaldir.

Anlayacağınız tam bir müzik ve müzisyen dostu festivali şu Taşoda Festivali. İnanılmaz eğlenceli, sıcacık ve unutulmaz anlarla dolu olacak gibi bu sene de. Ne dersiniz, katılasınız gelmedi mi sizin de?

Author

Geveze, aşırı heyecanlı, domates surat. Ailenizin mülayim, cep tipi ponçiği. Profesyonel inek. Özel gücü ise role play yazmak. @poncikbruiser

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.